رسیدگی به وضعیت فرهنگی خانواد‌ه‌ها اولویت کار مسئولان باشد/شرایط مساعد نیست

خبرگزاری شبستان: یک روانشناس بر لزوم رسیدگی به وضعیت فرهنگی خانواده‌ها تاکید کرد و گفت: این امر باید اولویت کار مسئولان باشد چون شرایط مساعدی نداریم.

علی محمدی، روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص افزایش کتک‌کاری در خانواده‌ها گفت: یکی از مسایلی که در جامعه ما حق‌الناس را به همراه دارد موضوع کتک‌کاری در خانواده‌ها می‌باشد. متاسفانه کتک‌کاری در جامعه ما به شدت در حال گسترش است ،هرچند موضوع جدیدی نیست، دعواها و کتک‌کاری‌های بین زن و شوهر از قدیم‌الایام بوده است ولی امروز فرق می کند.

 

وی با بیان اینکه وجود این مسئله در جامعه امروز ما تاسف‌برانگیز است، بیان کرد: امروز فرق می‌کند، فرهنگ و تحصیلات مردم افزایش یافته، دنیا کوچک شده، رسانه‌ها فرهنگ دنیا را به جامعه ما انتقال می‌دهند، علم رشد کرده و مردم فهمیده‌تر شدند لذا باید هرچه زمان می گذرد معرفت مردم هم متناسب با آنها افزایش یابد ولی متاسفانه شاهد هستیم این مسایل در جامعه ما در حال افزایش است در حالی که با افزایش آگاهی مردم، افزایش رسانه‌ها، روزنامه‌ها و مجالس مذهبی نباید اینگونه مسایل در جامعه ما وجود داشته باشد.

 

محمدی با بیان اینکه بحث کتک با هیچ معیار اخلاقی و عقلی مطابقت ندارد، افزود: در مشاوره های صورت گرفته شاهد هستیم که متاسفانه فرد متدین ،بسیار بی‌رحمانه زن خود را به باد کتک  گرفته است که جای تاسف دارد. دلیلش این است که دین و حقوق برای جامعه ما هنوز درست شناخته نشده است.

 

این روانشناس بر لزوم آموزش خانواده ها تاکید کرد و افزود: زشت است در نظام اسلامی که به نام کشور امام زمان از آن یاد می شود تا بگویند بالای چشمت ابروست با یکدیگر گلاویز شوند. همه این عوامل به دلیل ضعف آموزش در جامعه ما است که مسئولان باید این موضوع را مورد توجه قرار دهند.

 

این مشاور خانواده با بیان اینکه متاسفانه این فرهنگ ناشایست و غیراخلاقی خواسته یا ناخواسته، درست یا نادرست در حال گسترش است، افزود: امام علی (ع) به امام حسن (ع) فرمودند در گفت و شنودها کاری نکنید که کار از مشاوره و موعظه بگذرد و در نهایت کار به رنج و کتک کاری منتهی شود.

 

وی با بیان اینکه موعظه و مشاوره بهترین راه جلوگیری از عصیان آدمیزاد است، تصریح کرد: ما باید عوامل ظلم و حق‌الناس را در جامعه ریشه‌یابی کنیم در غیر این صورت نمی‌دانیم در آینده با این وضعیت چه بر سر جامعه ما خواهد آمد.

 

وی با اشاره به کتک‌کاری در دانشگاه های کشور خاطرنشان کرد: دانشگاه یک مکان فرهنگی است. وقتی در رسانه ملی ،نشان داده می شود که طرفداران احزاب به جون هم می افتند و شیشه ها را می شکند مایه تاسف و رنج بنده می شود. دانشگاه نباید محل ضرب و شتم باشد. وقتی در مکانی فرهنگی مانند دانشگاه این اتفاقات رخ می دهد پس از مراکز دیگر جامعه نباید انتظاری داشته باشیم.البته این را هم باید بگوییم که کتک کاری فقط مختص کشور ما نیست، در سایر کشورها هم مشاهده می شود.

 

وی بر لزوم الگوبرداری از ائمه تاکید کرد و افزود: وقتی ما سخن از نهج‌البلاغه، قرآن و 14 معصوم می کنیم چرا باید این اتفاقات در جامعه ما رخ دهد؟ کی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) یا پیامبر (ص) با حضرت خدیجه (س)کتک کاری می کردند؟ جامعه ما باید از این شخصیت ها به عنوان الگوهای رفتاری استفاده کند.

 

محمدی با طرح این سوال که چرا کتک کاری روی زنان صورت می گیرد، تصریح کرد: یکی از ریشه‌های اصلی درگیری‌های خانوادگی ما از قدیم الایام به این دلیل بود که زن نوعا در حد یک ابزار بیشتر محسوب نمی شده یعنی اقلیت بسیار محدودی زن را به رسمیت نمی شناختند.

 

وی افزود: لذا باید گفت یکی از دلایل کتک زدن زنان درست نفهمیدن دین است ،چون دین که محورش قرآن می باشد در جامعه درست فهمیده نشده و یکی از مواردی که بسیار از این جانب متضرر شدند زنان می باشند، در واقع می توان گفت در حال حاضر نیز کتک کاری و نزاع خانوادگی به صورت یک بیماری وارد جامعه شده است.

 

وی با اشاره به تفسیر غلط از قرآن کریم خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که قرآن را به غلط تفسیر می کنند این است که گفته می شود در سوره نساء آمده که زنان را بزنید که این برداشت اشتباه توسط برخی از کارشناسان ناآشنا به دین و مخالف نظام در برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای انتشار می یابد و همچنین باز هم در سوره نساء آمده است الرجاء قوامین الی نساء به اصطلاح امروز جامعه ما یعنی مردان سالار هستند (مردسالاری) که من این موضوع را شاید با ده‌ها مسلمان قرآن‌خوان بررسی کردم و گفتم تفسیر شما از این آیه اشتباه است و در جای دیگر نیز گفته می شود در سوره نساء خداوند فرموده طلاق دهید و 4 زن نیز می توانید اختیار کنید که اگر قرآن به درستی تفسیر شود همه اینها معانی دیگری دارند.

 

این روانشناس با بیان اینکه همچنین احادیثی وجود دارند که به صورت درست معنا و تفسیر نشده اند، افزود: مثلا مواردی از قبیل اینکه زن ناقص العقل است ،اگر با زن مشورت کردید عکس آن را انجام دهیم، خواب زن چپ است، مغز زن نصف مغز مرد است و زن فقط برای تولید مثل خلق شده است نیز از مواردی است که برداشت ها و تفاسیر غلطی از آنها شده است فقط با این تفاسیر غلط خواستند زن را تحقیر کنند.

 

وی با بیان اینکه خانواده  نقش بسیار مهمی در انتقال ویژگی‌ها و رفتار والدین دارند، تصریح کرد: این ویژگی ها بسیار سریع به فرزندان انتقال می یابند،هر کاری که والدین چه خوب و چه بد از خود بروز دهند فرزندان نیز همان را می آموزند. گفته می شود فرزندان خود را با زبان تربیت نکنید بلکه با عمل خود آنها را آموزش دهید، این امر نقش مهمی در تربیت صحیح فرزندان دارد.

 

وی با اشاره به کتک‌زدن فرزندان نیز گفت: کودکان چه گناهی دارند که برخی از والدین اینگونه به آنها ظلم می کنند. آنها انسان های کوچک و بی دفاعی هستند که قربانی رفتارهای خشن فرزندانشان می شوند و دلیل این امر نیز  این  است که آنها قرآن و نهج البلاغه را نفهمیدند.

 

وی عدم فهم درست از قرآن کریم را از جمله مشکلات جامعه ما عنوان کرد که موجب آسیب رساندن به خانواده ها شده است و گفت: در جامعه امروز ما نه برای زن و نه برای مرد هیچ حقی قایل نیستیم و هر کسی که زورش بیشتر است او موفق تر است، انگار که قانون جنگل حاکم شده است، شیر در جنگل سلطان است و مرد هم می گوید من سلطانم ،چون زورم بیشتر است؛ اینها همه مایه تاسف است در کشوری که باید قرآن و نهج البلاغه زیرساخت فرهنگی و اجتماعی جامعه را تشکیل دهد چنین اتفاقاتی رخ می دهد.

 

محمدی با بیان اینکه ما ابتدا باید معنا و رابطه زن و شوهری را درک و یاد بگیریم، افزود: زن و شوهرها باید بعد از این مرحله به فکر بچه دار شدن بیفتند.

 

این مشاور خانواده با بیان اینکه امروز هیچ چیزی مهم تر از رسیدگی به وضعیت فرهنگی خانواده ها در کشور نیست، بیان کرد: مسئولان این مسئله را رها کردند لذا باید رسیدگی به وضعیت فرهنگی خانواده ها اولویت کار مسئولان باشد. این وضعیت در جامعه ما از شرایط مساعدی برخوردار نیست چرا نباید در کشور اسلامی مانند ایران ،هیچ یک از مفاهیم قرآنی و نهج البلاغه در آن پیاده نشود.

 

وی با بیان اینکه دست گذاشتن روی حساسیت های خانواده یکی دیگر از عوامل کتک کاری زن و شوهرها می باشد، اذعان کرد: به دلیل اینکه زنان زورشان کمتر است ،یکی از دفاعیات خود را انگشت گذاشتن روی حساسیت ها  می دانند مثلا می گوید مادرت، خواهرت، پدرت، برادرت؛ اینها از جمله اعضای خانواده مرد است که برایش بسیار مقدس هستند و متاسفانه گفتن حرف های غیرقابل تحمل از جمله مواردی است که بسیار حساسیت برانگیز بوده و نزاع و جدال میان زن و شوهرها را افزایش می دهد. حضرت علی (ع) در نهج البلاغه می فرماید چه بسیار زخم زبان هایی که جایش از شمشیر برنده دیرتر خوب می شود لذا گاهی یک حرف با زخم زبان زدن و دست گذاشتن روی حساسیت ها به گونه ای است که فرد تا عمر دارد، فراموشش نمی کند.

 

کد خبر 650503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha