همایش روز پزشک در قم برگزار شد/تاکید بر اجرای سیستم نظام ارجاع

خبرگزاری شبستان: همزمان با روز پزشک، همایش پزشکان با حضور نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی و استاندار قم در مجمع فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر سید حسن عادلی رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم در این مراسم تاکید کرد: احترام به پیشکسوتان و همچنین همراهی و همدلی با جامعه جوان پزشکی از مهمترین اهداف ما در این دوره است و باید بکوشیم تا در کنار هم و با یک وفاق و همدلی در نهایت تعامل و احترام به یکدیگر گام برداریم.

دکتر قدیر رئیس سابق نظام پزشکی استان قم نیز در این جلسه گفت: باید همگان در راستای اتحاد سازمان نظام پزشکی بکوشند و نباید اجازه داد این اتحاد خدشه دار شود.
وی تصریح کرد: زیرساخت های سازمان ایجاد شده و فضا برای تلاش و کار وجود دارد و حضور دکتر عادلی که انسانی اخلاقی و متخصص هستند، در راس این مجموعه می تواند اثرات بسیاری داشته باشد.

* توسعه زیرساخت های درمانی قم
دکتر ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم در این مراسم گفت: وجود پزشکان متخصص و با سابقه در استان قم موجب شده که در بسیاری از موارد تشخیصی درمانی و همچنین بهداشتی موفق بوده و نه تنها نياز به اعزام بيمار به تهران بسيار كاهش يافته بلكه بسياري از بيماران از شهرهاي دور و نزديك و حتي مسلمانان ديگر كشورها همچون عراق و آذربايجان نیز به منظور مداوا به قم مراجعه مي كنند.
وي تصريح كرد: با توسعه و تجهيز بيمارستان ها، در آينده نزديك ، قم يكي از مراكز توريسم درماني كشور خواهد بود.
وی عنوان داشت: مهمترين رخداد در حوزه سلامت طي چهار سال گذشته در قم بهبود و توسعه زيرساخت هاي بهداشتي درماني و آموزشي بوده كه اين رسالت مهم تا تكميل زيرساخت ها مطابق شان و جايگاه قم مقدس در اين دوره ادامه خواهد يافت.
دکتر ایرانی خواه ادامه داد: علاوه بر این موارد بیمارستان 172 تخت خوابی شهدا در منطقه نیروگاه و بیمارستان 220 تخت خوابی امیرالمومنین علی(ع) نیز در آینده نه چندان دور به بهره برداری می رسد که در کنار راه اندازی بیمارستان 350 تخت خوابی فرقانی، تحولی عظیم در توسعه زیرساخت های درمانی قم به شمار می رود. بيمارستان هزار تختخواب خاتم نیز در دست احداث است و بر اساس قول و قرار پيمانكار تا دوسال آينده مراحل اصلي احداث تكميل خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به موضوع طب سنتی اشاره کرد و گفت: با توجه به برخی مشکلات به وجود آمده در این عرصه و مداخلات افراد و گروه هاي فاقد صلاحيت حرفه اي و قانوني در اين عرصه مهم كه دخالت در سلامتي و حيات انسان هاست، دانشگاه هاي علوم پزشكي با هدايت و رهبري  وزارت بهداشت وارد عرصه شده و طب سنتي را بر پايه موازين علمي احيا و تبيين كرده است.
وی اظهار داشت: چند سالي است دانشكده طب سنتي در قم و چندين دانشگاه ديگر داير شده و علاوه بر تربيت متخصص طب سنتي، در حال حاضر متخصصين طب سنتي در سلامتكده ها و كلينيك هاي تخصصي در كنار اطباء طب نوين بيماران را مداوا مي كنند.
دکتر ایرانی خواه به برنامه های آتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه برنامه های گسترده ای دارد که در راس آن بر اساس برنامه ششم توسعه، توجه به نظام ارجاع خواهد بود، بر اساس این سیاستگذاری سکان اصلی و فرماندهی اصلی نظام سلامت به دست پزشکان برجسته عمومی است که این امر جز با تعامل و افزايش ارتباطات علمي بين پزشكان رشته هاي مختلف و پزشكان حاذق عمومي محقق نخواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: این سیاست در راستای ارتقا سطح کیفی خدمات درمانی و کاهش هزینه ها موثر است و جزو سیاست های کلان وزارت بهداشت به شمار می رود.
دکتر ایرانی خواه به مسائل بهداشتی در استان اشاره کرد و گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته و راه اندازی مراکز بهداشتی، 70 درصد پرونده های سلامت همشهریان در استان قم تشکیل شده و این امر موجب تسهیل در اجرای سیستم ارجاع می شود.

*پزشکان همواره در راستای خدمت به مردم گام بر می دارند

سید مهدی صادقی استاندار قم نیز گفت: پزشکان در واقع از جسم انسان ها مراقبت می کنند و امید را به زندگی مردم می دهند که با دقت و کار صحیح و انسان دوستی، جایگاه ویژه ای را در جامعه و میان مردم داشته و دارند.
استاندار قم گفت: بنده از زحمات پزشکان که تلاش های بسیاری در جامعه انجام می دهند، قدردانی می کند و ضمن آرزوی توفیق برای آنها، از این عزیزان می خواهم که همواره در مسیری که انتخاب کرده اند با توکل به خداوند به بهترین نحو ممکن خدمات رسانی کنند.
صادقی با اشاره به خدمات گسترده دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: قطعا یکی از دستگاه هایی که کارهای بسیار خوبی را انجام داده، دانشگاه علوم پزشکی قم است که همواره در راستای خدمات رسانی به مردم گام برداشته است.
وی اذعان داشت: یکی از اقدامات ارزشمند دانشگاه علوم پزشکی قم، در موضوع پیشگیری از بیماری ها بوده که با راه اندازی مراکز بهداشتی سهم بسزایی در امر پیشگیری قبل از درمان داشته است.
استاندار قم تصریح کرد: از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی قم، اضافه کردن تخت های بیمارستانی بوده که شاهد راه اندازی بیمارستان فرقانی و در آینده نزدیک راه اندازی بیمارستان شهدا و امیرالمومنین(ع) هستیم.

*سیستم نظام ارجاع به سرعت در استان راه اندازی شود

احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز به اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و اذعان داشت: این طرح که به تازگی آغاز شده و ابتدای راه هست و البته ایرادهایی هم دارد، که امیدواریم با رفع ایرادها، جایگاه واقعی پزشکان در جامعه بهتر شده و هم قشر زحمتکش پرستار مورد توجه قرار گیرد و هم پزشکان و به خصوص پزشکان عمومی که دغدغه ای برای آنها داریم.
امیرآبادی به نظام ارجاع اشاره کرد و گفت: اگر این سیستم به خوبی در کشور عملیاتی و اجرایی شود، مشکلات بخش پزشکان عمومی نیز برطرف خواهد شد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجدد دکتر قاضی زاده هاشمی به عنوان وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: دکتر هاشمی یکی از وزرای خوب دولت یازدهم بود و زحمات زیادی را در طرح تحول سلامت کشید و به مجلس هم قول دادند که ایرادهای این طرح را در دولت دوازدهم برطرف کنند.
وی تصریح کرد: ایشان به دنبال تحول هستند و با تغییراتی که در بخش معاونان خود ایجاد کردند به دنبال تحول و رفع نواقص هستند، رای بالا به دکتر قاضی زاده هاشمی نشان داد که عملکرد ایشان در وزارت بهداشت مثبت بوده و امیدواریم در این دوره نیز موفق باشند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی قم اشاره کرد و گفت: عملکرد دانشگاه در چند موضوع مورد ارزیابی قرار می گیرد، در توسعه و ساخت و سازها و ارتقا مراکز درمانی خوب عمل کرده است.
وی بیان داشت: البته در موضوع کیفیت، مردم هنوز اعتراض هایی دارند که باید رفع شود، در موضوع اورژانس اقدامات موثری صورت گرفته، در موضوع معیشت پرستاران باید بیشتر توجه شود و اقدامات مناسب تری صورت گیرد.
امیرآبادی با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: در این زمینه نیز با تغییر ساختاری و جابه جایی بیمه از وزارت رفاه به وزارت بهداشت، به نظر می رسد که وضعیت بهتر شود، اما نبود نقدینگی مشکلاتی را به بار آورده است که در تلاش هستیم این مشکل را برطرف کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی قم در تجهیز بیمارستان و خدمات عمرانی تلاش های خوبی انجام داده و به زودی بیمارستان نیروگاه و بیمارستان امیرالمومنین(ع) راه اندازی می شود که با اضافه شدن این دو مرکز درمانی مشکلات عمده ما در استان به ویژه در اورژانس بیمارستانی برطرف خواهد شد.
وی عنوان داشت: ما باید به دنبال کیفیت باشیم و از سوی دیگر باید دقت کنیم که نظام ارجاع در طرح تحول نظام سلامت اجرایی شده و در زمینه پیشگیری و بهداشت بیشتر تا موضوع درمان هزینه شود.
در پایان این مراسم از پزشکان نمونه استان قم تجلیل شد.

کد خبر 651201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha