ساخت سریال های متعدد ماورایی در تلویزیون نوعی فرافکنی است

سیدجواد رسولی با انتقاد از تعدد سریال ماورایی در ماه رمضان به جای پرداختن به مباحث اخلاقی در جامعه گفت: در زمانی که معضلات اخلاقی در جامعه افزایش یافته ساخت این تعداد سریال ماورایی در تلویزیون نوعی فرافکنی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدجواد رسولی، کارشناس فرهنگی در نشست نقد سریال "پنج کیلومتر تا بهشت" با تقسیم‌بندی سریال‌هایی چون پنج کیلومتر تا بهشت در دو دسته ماورایی یا فانتزی گفت: فیلم‌های ماورایی با زبانی جدی نگرش دینی یا غیر دینی را دنبال می‌کنند اما فانتزی‌ها این‌گونه نیستند.

 

وی ادامه داد: در "پنج کیلومتر تا بهشت"، اعمال ارواح در عالم ماده بیشتر باعث خنده تماشاگر شده است تا تأثیرپذیری از سریال؛ چرا که نشانه‌هایی از فانتزی در سریال دیده می شود که با فضای جدی سریال تضاد دارد و این موجب ایجاد فضای طنز برای مخاطب شده است.


وی همچنین افزود: پرسشی که با دیدن این‌گونه سریال‌ها برای مخاطب مطرح می‌شود این است که مرز نمایش عالم غیب کجاست؟ باید گفت که عینی کردن موضوعات ماورایی حریم این عوالم را خدشه‌دار می‌کند و شاهد اخبار ناگواری چون خودکشی یک نوجوان در اثر تماشای این سریال هستیم.

 

سیدجواد رسولی گفت: باید پرسید زمینی کردن و عینی کردن ماورا به چه چیز کمک می‌کند؟ در زمانی که بداخلاقی و خشونت در جامعه افزایش یافته است و مردم تحت فشار معضلات اجتماعی به سرمی برند، ساخت بیش از اندازه سریال ماورایی در تلویزیون نوعی فرافکنی است.

 

تنوع موضوعی سریال ها در برنامه ریزی تلویزیون برای ماه رمضان لحاظ نشد

پیش از سخنان رسولی، محمدتقی فهیم، منتقد سینما و تلویزیون با اشاره به شیوع بیش از پیش سریال های ماورایی در تلویزیون گفت: پرسش این است که چرا در برنامه ریزی های تلویزیون برای ماه رمضان، تنوع موضوعی لحاظ نشده است.


وی ادامه داد: البته مردم همه این سریال ها را می بینند چون گزینه دیگری برای سپری اوقات پس از افطار ندارند، مگر آنها که به رسانه ها بیرونی دسترسی دارند که آن شبکه ها نیز برنامه ارزشمندی ندارند و اکثراً به موضوعات سطحی می پردازند و از این نظر تلویزیون موقعیت مناسبی برای جذب مخاطب دارد.

 

پنج کیلومتر تا بهشت قصه فیلم ارتباط ماورا و ماده از طریق خواب‌های آیدا است
سجاد ابوالحسنی، فیلمنامه نویس سریال نیز در این نشست در پاسخ به انتقادی درباره الگوبرداری "پنج کیلومتر تا بهشت" از فیلم مطرح "روح" به کارگردانی جری زوکر گفت: من و افخمی "روح" را چندین بار دیده‌ایم و خیلی دوست داریم اما تفاوتی اساسی میان این دو فیلم وجود دارد. در فیلم روح نوع ارتباط دنیای ماورا و ماده از طریق صداست اما در پنج کیلومتر تا بهشت قصه فیلم ارتباط ماورا و ماده از طریق خواب‌های آیدا است، اتفاقی که تاکنون در هیچ اثر داخلی و خارجی به این شکل دیده نشده است.


دیر ساخته شدن سریال های رمضان به سیاست‌گذاری خود تلویزیون بازمی گردد
همچنین داوود هاشمی، تهیه کننده این سریال در پاسخ به این پرسش که چرا مجموعه‌های رمضانی دیر ساخته می‌شوند، گفت: بخشی از این مسئله مربوط به سیاست‌گذاری خود تلویزیون است و طبیعتا اگر چند ماه بیشتر زمان داشتیم کیفیت کار بهتر از امروز می‌شد.


بازی در نقش روح تفاوتی با نقش های عادی ندارد
پریناز ایزدیار بازیگر نقش "مینا" دیگر میهمان این نشست بود که درباره دشواری بازی در نقش یک روح گفت: تفاوتی میان بازی در نقش فردی عادی و یک روح احساس نکردم. به طور معمول هر چه نقش را ساده‌تر بگیری مردم راحت‌تر با آن ارتباط برقرار می‌کنند، به هر حال این نقش نیز روح یک آدم است و بنابراین تفاوتی با خود آدم ندارد.

پایان پیام/

کد خبر 65129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha