به گزارش خبرنگار شبستان، یاسر آیین، کارشناس امور مذهبی در نشست نقد و بررسی سریال "پنج کیلومتر تا بهشت" گفت: این سریال به حوزههای مناقشهبرانگیز و حساس وارد شده است. وجود عالم غیب کانون مدعیات دینی است و دین از آنجا معنا مییابد که عوالم و سازوکارهایی غیر از عالم ماده وجود داشته است؛ بنابراین جوهر همه ادیان سخن گفتن از عالمی غیر از عالم محسوس است.
وی ادامه داد: بر اساس نگرش اسلام و آنچه علامه طباطبایی در تفسیر المیزان آن را بسط میدهند بهشت و جهنم اکنون حاضر است و بعداً خلق نمی شود اما ما فعلا در نشئه دنیا به سر میبریم.
وی با اشاره به اینکه دو نگرش میتوان درباره سریالهایی چون پنج کیلومتر تا بهشت مطرح کرد، گفت: از دو منظر دینی و غیر دینی میتوان به موضوع نگریست.
وی افزود: از نظر غیر دینی مایکل پترسون در کتاب "عقل و اعتقاد دینی" با نگرش پسینی و تجربی، تجربیات فراروانشناسی را مطرح میکند که در آن با افرادی روبرو هستیم که ادعای خارج شدن از دنیا و تجربه دنیایی مابین زندگی و مرگ را دارند.
آیین گفت: مشکل اساسی من با فیلم درباره موضوع آن است که ساحتی میان مرگ و زندگی را مطرح میکند. باید توجه داشت که ما در ظرف زمان زندگی میکنیم که سطوحی دارد، نازلترین آن عالم ماده است و عالیترین آن عالم الوهی، بنابراین باید مشخص شود که شخصیتهای فیلم در کدام سطح قرار دارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رؤیای صادقه که به طور مکرر در فیلم مورد اشاره قرارمی گیرد، مختص کسانی است که بسط وجودی بالایی دارند.
آیین با استقبال از ساخت آثار نوآورانه در حوزه فیلم دینی تأکید کرد: وقتی وارد فضای دینی میشویم تعاریف مشخصی وجود دارد و نمیتوان در عین تعلق به فضای دینی چیز دیگری ساخت.
وی در پایان ابراز داشت: برخی از فعالان حوزه دین ساخت فیلم و سریال درباره موضوعات ماورایی را به کلی نفی میکنند اما من به شخصه با این مسئله مخالف نیستم چرا که ممکن است سریالهایی چون پنج کیلومتر تا بهشت حتی مبدأ پژوهشهایی تازه در حوزه دین شوند.
پایان پیام/
نظر شما