به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با حضور حسین علیزاده، بهرام جمالی، رییس انجمن موسیقی، حمیدرضا اردلان، هومان اسعدی، آذین موحد امروز شنبه 4 شهریور در تالار وحدت برگزار شد.
استاد حسین علیزاده در این نشست گفت: این روزها در مسایل سیاسی صحبت می شود که حضور زنان چقدر اهمیت دارد و ندارد، اما این را می دانیم که در تخصص های مختلف حضور زنان بسیار چشمگیر است و جامعه ما آنچه را که لازم دارد پیدا می کند.
وی افزود: من جشنواره موسیقی جوان را می خواهم از زوایای مثبتی ببینم، من نفعی در این جشنواره ندارم که بخواهم از آن تعریف کنم. از آقای اسعدی تشکر می کنم که اگر ایشان نبودند ما هم اینجا نبودیم، مهمترین بخش این کار اتحاد بین 70 موزیسین است همه با دل در کنار هم می نشیند و یک مسئله را پیگیر هستند، آقای اسعدی فروتنانه حرکتی را پیش آوردند که همه به آن توجه می کنند، در واقع در جایی که موسیقی زیر یک علامت سوال بزرگ است این همه متقاضی وجود دارد،ما وقتی سازهای این بچه ها را می بینم اشک شوق می ریزیم و می گوییم هر چقدر لجاجت به موسیقی بکنند به نفع موسیقی است. خیلی از مسئولان کشور که با موسیقی مخالف هستند ممکن است فرزندانشان علاقه مند و پیگیر موسیقی باشند.
استاد حسین علیزاده با بیان اینکه جشنواره ملی موسیقی جوان یک حرکت معنوی در موسیقی است که در این سال ها سعی کرده است که با همه مشکلات و کمبودهایش خود را به جلو بکشد؛ گفت: همه کسانی که در این جشنواره حضور دارند با اعتبار آقای اسعدی در کنار هم می آیند ؛ هدایت چنین کشتی بزرگی در شرایطی که آب هنر کمیاب است سخت است، این جشنواره سال های آینده باعث افزایش اعتبار فرهنگی ایران در جهان خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: در جایی که موسیقی مشکل دارد حضور این تعداد شرکت کنننده در جشنواره موسیقی جوان در دنیا بی نظیر است؛ آنچه همه را متوجه این قضیه می کند که این حرکت کاملا ملی است و مسئولانی که نگاه ملی دارند حامی آن هستند، این جشنواره به یک جریان تبدیل شده است و کسی نمی تواند آن را حذف کند.
این استاد پیشکسوت موسیقی از همه دست اندرکاران دعوت کرد که جشنواره موسیقی جوان را حمایت مالی کنند،.
استاد حسین علیزاده با تاکید بر آمورش یکسان موسیقی در کشور گفت: در بخش آموزش موسیقی باید یک هماهنگی در سطح کشور باشد که نیست؛ نظام آموزش موسیقی ما هماهنگ نیست و دچار اشکال است.
وی تصریح کرد: در مورد آموزش شکل واحد وجود ندارد، آموزش در موسیقی آموزشی شخصی است، ارشاد به جای اینکه برای اجرا مجوز می دهد برای این مجوز بدهد که چه کسی جایگاه دارد موسیقی را آموزش دهد؛ باید یک کنترل دانشگاهی شود که در آموزشگاه های موسیقی چه تدریس شود.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه امروز هر کسی جعبه ساز در دست دارد استاد می شود، این اشتباه است در کل ایران در همه ژانرهای موسیقی استاد به اندازه انگشت دست نیست؛ در کشورهای توسعه یافته نیز این گونه است، در ایران این بی رویه شده است، ما در ژانرها این قدر متخصص نداریم که به همه استاد می گویند.
استاد حسین علیزاده هماهنگی آموزشی در عرصه موسیقی را بسیار لازم دانست و گفت: ناهماهنگی در آموزش موسیقی زیاد است که از یک جا آب می خورد و نقش وزارت ارشاد در این عرصه بسیار مهم است؛ ارشاد از سوی هنرمند است حتی اگر کلاس خصوصی می رود کسی که کلاس می گذارد خودش باید پایبند باشد.
نظر شما