به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان مراسم تودیع و معارفه وزرای ارشاد شب گذشته 4 شهریور در تالار وحدت تهران برگزار شد. این مراسم با بخش های مختلف و البته حاشیه هایی همراه بود.
حجت الاسلام سید محمود علوی، وزیر اطلاعات مهمان ویژه این مراسم بود اما در میانه مراسم به دلیل لزوم حضورش در جلسه ای مهم از سالن خارج شد.
بنابراین گزارش در ابتدای مراسم که با اجرای ارکستر سمفونیک تهران آغاز شد، شهرداد روحانی در سخنانی پیش از اجرا گفت: از تلاش ها و حمایت های دولت دکتر روحانی و شخص وزیر ارشاد سید رضا صالحی امیری تشکر می کنم، می خواهم بگویم ارکستر سمفونیک تهران در دوران جنگ پشت صحنه ها حضور داشت. قطعه ای را که به یاد انسان های فداکاری که تلاش کردند تا این آب و خاک حفظ شود در دوارن جنگ ساخته ام که آن را اجرا خواهیم کرد.
*رعایت قوانین در عین آزادی اندیشه سخت است/ توجه جوان ها به هنر ، موسیقی و تئاتر کار صالحی امیری ها و مسجد جامعی هاست
علی نصیریان نیز که با تشویق فراوان حضار روی سن آمد به نمایندگی از جامعه بازیگران در مراسم معارفه وزیر ارشاد گفت:تازه با سیدرضا صالحی امیری آشنا شده بودم که این تغییرات رخ داد، او توجه ویژه ای به فرهنگ و هنر و اهالی فرهنگ داشت.برای عید نوروز به خانه ام آمد و تصور می کنم این اتفاق خیلی بزرگی بود سوای اقداماتی که در جهت پیشبرد تئاتر و موسیقی انجام داد.
وی افزود: به طور کلی صالحی امیری دلبسته به فرهنگ و مردم این سرزمین بود و برای هنرمندان احترام خاصی قائل بود، امیدوارم و سید بزرگوار عباس صالحی نیز بهتر از ایشان باشد و بتواند به فرهنگ و هنر این سرزمین کمک کند.
نصیریان گفت: گذشته از مفاخری که داشتیم و داریم توجه به هنرهای زنده امروز مثل تئاتر که تکثیر پذیر نیست بسیار مهم است.برداشت هایی که از مضامین تئاتر می شود خود نوعی خلاقیت ذهنی است، تئاتر هنری زنده و رودر رو است.تئاتر روح و روان هر انسانی را جراحی می کند. تماشاگر شاهد این جراحی و تحول است.
این بازیگر پیشکسوت سینما ، تئاتر و تلویزیون در ادامه افزود: مقام وزارت فرهنگ مقام مهمی است، در فرانسه یک نویسنده و نمایشنامه نویس وزیر فرهنگ شد، ما تصور می کنیم صنعت و نفت مهم است ، بله مهم هم است اما فرهنگ مملکت مهم تر است در حالی که در بودجه های عمومی به آن توجهی نمی شود.جامعه ما توسعه فرهنگی پیدا کرده است ، امروز 118 تئاتر هر شب در تهران روی صحنه می رود.
وی بیان کرد :زمانی که تئاتر سنگلج در سال 44 افتتاح شد خیلی خلوت بود و بلیط ها را به سختی می فروختیم.اما جامعه امروز به موسیقی تئاتر و هنر توجه دارد و این به برکت کارهای صالحی امیری ها، مسجد جامعی ها و دولت اصلاحات بود.
نصیریان تصریح کرد: مدیریت فرهنگی در این کشور از سخت ترین و پیچیده ترین کارها است ، چون بسیاری از مشکلات و سلیقه ها دخیل است. بنابراین کار وزیر ارشاد بسیار پیچیده است و ظرافت دارد؛ رعایت قوانین در عین آزادی اندیشه . 50 درصد از تئاتر تفکر و اندیشه است، سوای آن 50 درصد دیگر که جاذبه های بصری و نمایشی است.
وی در ادامه توضیح داد: بنابراین معتقدم در وهله اول دلبستگی به فرهنگ و هنر مهم است و بسترسازی هم در این حوزه مهارت و تبحر می خواهد.ما همه حامی و دنباله رو تصمیمات مدیران ارشاد هستیم و من تا آنجا که نفس یاری کند روی صحنه خواهم بود و کار می کنم.
علی نصیریان در آخر گفت: باید جای خوشحالی باشد که جامعه ما فکر می کند و به فرهنگ اهمیت می دهد، چون نشاندهنده این است که جامعه از نظر فرهنگی توسعه و ترقی پیدا کرده است.
*اهل قلم همیشه هراس هایی دارد؛ از سانسور و چاپ نشدن و جمع آوری کتاب هایش
در ادامه فریدون عمو زاده خلیلی نیز به نیابت از جامعه نویسندگان و اهالی ادبیات و نشر روی سن آمد و در سخنانی گفت: کاغد سفید اولین مواجهه نویسنده با جامعه است، قضاوت کردن درباره یک وزیر که تازه می خواهد کار خود را شروع کند و وزیری که تنها 10 ماه بر مسند وزارت بود و تنها 10 مکاه وقت داشت تا کار کند، برای ما اهالی ادب یعنی نگاه کردن به همان کاغذ سفید بدون هیچ پیش فرضی.
وی افزود: ما اهالی ادب همیشه نگرانی هایی داریم، نگرانی از اینکه آیا چیزی که می نویسیم سانسور نمی شود، آیا چاپ می شود ، آیا اگر چاپ شد از کتابفروشی ها جمع نمی شود ، ما همیشه در عرصه قلم این هراس ها را داشته ایم.اما صالحی امیری کسی بود که جلوی شکوفائی فرهنگ را نگرفت ، دستور جمع آوری کتاب ها را از کتابفروشی ها نداد و آرامش و اطمینانی را به اهالی فرهنگ و هنر هدیه داد.
عموزاده خلیلی در ادامه گفت: در دولت یازدهم تلاش شد کار اهالی قلم به خودشان سپرده شود، وزیر ارشاد این کار را کرد.امروز شاهد این هستیم که نمایشگاه کتاب که بزرگ ترین اتفاق فرهنگی در حوزه کتاب است به دست تشکل های غیر دولتی سپرده شد.پتانسیل های فراوانی در این حوزه داریم، تشکل های اهل قلم ، داستان نویسان فعال شدند.
وی توضیح داد: در دولت دکتر روحانی نشان داده شد که فرهنگ برتر از سیاست است، فرهنگ در جای خود قرار گفت و در ذیل آن قرار نگرفت. این حرکت ممکن نبود مگر با همراهی دکتر سیدرضا صالحی امیری سکاندار وزارت ارشاد. آروزهای اهل قلم بزرگ نیست وقطعا وزارت ارشاد می تواند با گفت و گو و تعامل موانع و مشکلات حل شود.
*شرمنده ام که از من دعوت شد
سید محمود دعائی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات نیز پشت تریبون آمد و در سخنانی بعد از تشکر از زحمات صالحی امیری و مجموعه وزارت ارشاد گفت: من عذرخواهی می کنم و شرمنده ام که از من کمترین دعوت شد تا سخن بگویم. چون افرادی بهتری از من حضور دارند در این جمع و از من تنها به دلیل قدمتم در این حوزه دعوت شد تا سخن بگویم.
اهدای تابلوی نفیسی به عنوان هدیه به وزیر سابق ارشاد از بخش های دیگر این مراسم بود و البته مجری مراسم گفت هدایای فراوانی برای وزیر سابق ارشاد آورده شده است که نمی شود همه را روی سن آورد و اهدا کرد.
به گزارش شبستان این مراسم با اجرای حجت اشرف زاده پایان یافت.
الهام عطائی
نظر شما