آموزش جدی و هوشمندانه برای مصححان و فهرست نویسان در کتابخانه ملی ضروری است

خبرگزاری شبستان: مدیر اداره کل کتب خطی و نادرسازمان اسناد وکتابخانه ملی برگزاری کلاس های آموزشی و جدی شدن پژوهش برای نسخه های خطی درسازمان اسناد و کتابخانه ملی امری لازم و ضروری دانست و گفت: آموزش جدی و هوشمندانه برای مصححان وفهرست نویسان ضروری است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از از نسخه نویافته و منحصر «ادویه مفرده» تألیف ابوبکر حامد بن سمجون با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتاتبخانه ملی، دکتر سیدصادق سجادی، دکتر ابراهیم ذاکر، دکتر جمشید نژاداول، دکتر نجف‌قلی حبیبی، دکتر یونس کرامتی و  محمدحسین حکیم امروز یکشنبه 5 شهریور در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

 در این مراسم علی اوجبی، مدیر اداره کل کتب خطی و نادرسازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: هشتاد سال از عمر کتابخانه ملی می گذرد، این سازمان هشتاد سال پیش تاسیس شد. افراد زیادی در این مدت خدمت کردند تا گنجینه‌ای را که الان در اختیار ماست در اختیار داشته باشیم. الان نزدیک به 40 هزار نسخه خطی در کتابخانه ملی داریم. برخی از آنها در جهان اسلام کم‌نظیر و برخی بی‌نظیر است.

 

وی افزود: در دوره جدید مدیریت کتابخانه، بحث تهیه نسخه خطی شتاب بیشتری گرفته است، در حال حاضر ما منتظر نسخه خطی نمی‌مانیم بلکه سراغ مجموعه‌داران می‌رویم تا نسخه‌های خطی را به کتابخانه بیاوریم.

علی اوجبی با بیان اینکه  دوره‌های آموزشی تاثیرگذاری، در کتابخانه ملی در زمینه فهرست‌نویسی و تصحیح نسخه‌های خطی برگزار نمی‌شود؛ گفت:  امروز دو مقوله فهرست‌نویسی و تصحیح نسخ خطی بسیار مهم است؛ در هر دو حوزه تعداد کمی هستند که نسخه خطی‌ای را که امروز رونمایی می‌شود، بتوانند تصحیح کنند؛ آموزش جدی و هوشمندانه مصححان و فهرست نویسان ضروری است.

مدیر اداره کل کتب خطی و نادرسازمان اسناد و کتابخانه ملی  همچنین اظهار داشت: نسخه خطی چون فروش چندانی ندارد ناشران رغبتی به چاپ آنها ندارند، آنچه که مهم است چاپی است که به آن افتخار کنیم نه ریستوگرافی‌هایی که برخی ناشران به آن دامن می‌زنند.

کد خبر 651742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha