نماز دهه نخست ذی الحجه، کلید ولایت امیرالمؤمنین (ع) است/ استمرار امامت و ولایت، نکته مهم آیه «و واعدنا»

خبرگزاری شبستان: میلیون ها مسلمان در سراسر جهان از شیعه و سنی نماز ذی الحجه را قرائت می کنند تا در ثواب حاجیان شریک شوند، اما غافل از اینکه این نماز و آیه ای که در آن قرائت می شود، نکته رفتاری و اخلاقی ولایی دارد.

حجت الاسلام حسن صنعتکارفر کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: ده شب نخست ذی الحجه خواندن دو رکعت نماز معروف به « نماز وواعدنا » در بین نمازهای مغرب و عشا سفارش زیادی شده که بسیاری مقید به این امر هستند، اما برخی از فلسفه این نماز اطلاع چندانی ندارند.

وی با اشاره به اینکه باید درباره علت قرائت آیه «و واعدنا...» در این نماز اندیشیده شود، تصریح کرد: این نماز، کد ولایت امیرالمومنین( ع) است و  پذیرش ولایت در ۱۸ ذی الحجه را برای کسی که متعصب نباشد تسهیل و قابل فهم می کند.

کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی کاشان افزود: اتفاقا حدیث منزلت «انت بمنزله هارون من موسی...» در تفسیر همین آیه آمده و به کل مسلمین جهان گرا می دهد که اگر پیرو علی( ع )و ذریه ایشان نباشید گرفتار سامری های امت خواهید شد.

حجت الاسلام صنعتکارفر در ادامه خاطر نشان کرد: نکته دیگری که در عصر حاضر از این نماز و آیه فهمیده می شود، استمرار امامت و ولایت است یعنی ولایت فقیه استمرار ولایت اهلبیت (ع) است و این ولایت به تعبیر امام راحل(ره) همان ولایت رسول الله (ص) است. 

وی در ادامه افزود: در زمان ولایت امام زمان(عج) و غیبت صغری، وضعیت شیعه و مسلمانان بلاتکلیف نماند و چهار نایب از سوی امام نیابت خاص داشتند لذا، پس از غیبت کبری هم بحث نیابت عام و ولایت فقیه بر جامعه مطرح است. 

این کارشناس مذهبی اظهار داشت: حضرت موسی (ع) حاضر نشد حتی برای ۴۰ شب، امت را بدون رهبر به حال خود رها کند، چگونه ممکن است پیامبر آخر الزمان امت را به دست سامری های زمان بسپارد؟ فلذا در این آیه استدلال محکم قرآنی برای نصب بلافصل امیرالمؤمنین است که همگان با تمسک به این خاندان گمراه نشوند.

حجت الاسلام صنعتکارفر افزود: این نماز برای همه مؤمنین تذکر خوبی است که اگر در عصر غیبت از ولایت فقیه تبعیت نشود، گرفتار سامری و منحرفین و فتنه گران امت واقع خواهیم شد، فلذا این نماز برای طالب حق و حقیقت کاملا هدفدار و جهت دار است.

وی خاطر نشان کرد: میلیون ها مسلمان در سراسر جهان از شیعه و سنی نماز ذی الحجه را قرائت می کنند تا در ثواب حاجیان شریک شوند، اما غافل از اینکه این نماز و آیه ای که در آن قرائت می شود، نکته رفتاری و اخلاقی ولایی دارد.

کد خبر 652159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha