به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، پنجمین جلسه فوق العاده شورای شهر رشت امروز (۱۱ شهریور) درحالی برگزار شد که سه تن از کاندیداهای تصدی پست شهرداری رشت، مسعود اسلامی، محمد زالفی و فرشاد فقیه به ارائه برنامههای خود پرداختند.
مسعود اسلامی نخستین کاندیدای پست شهرداری رشت بود که در صحن حضور یافت. وی متولد سال ۴۹ در محله لاکانی و پزشک عمومی است.
وی با بیان اینکه شهر رشت در سال ۵۵، شهر اول بود افزود: این شهر هم اکنون بسیار پسرفت کرده و در بسیاری از حوزهها عقب ماندیم و باید نقاط ضعف و قوت را شناسایی و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.
اسلامی دارا بودن نظام تک هستهایی، توزیع نامناسب خدمات و رشد نامتوازن را از آسیبهای شهر رشت دانست و گفت: رشد شهر باید عمودی، محله محور و منجر به بازآفرینی شهری شود و مشارکت شهروندان در مدیریت شهری را اصل کار خود قرار دهد.
وی بر راه اندازی سرای محله و دفاتر تسهیل گری تاکید کرد و گفت: جلب مشارکت عمومی از طریق اعتماد سازی محلی، برندسازی و سرمایه گذاری از رویکردهای بنده در توسعه مدیریت شهری است. کارهایی در این خصوص انجام شده و شهر رشت با ثبت ۱۷۰ نوع غذا به عنوان شهر خلاق خوراک ثبت شده اما صنایع دستی رشت نیز باید برندسازی شود و در این خصوص خیابان سبزه میدان به پیرسرا که محل عرضه صنایع دستی است سنگفرش شده و جذب گردشگر کند.
اسلامی اذعان کرد: همچنین باید جشنوارههای متفاوت با بهرهگیری از هنرمندان و نخبگان علمی و هنری رشت همچون پرفسور سمیعی و ابتهاج برگزار شود تا شهری شاد با رویدادهای فرهنگی و هنری داشته باشیم.
وی از راه اندازی کمپین می رشت، تی رشت و شیمی رشت برای جلب مشارکتهای مردمی خبر داد و گفت: گوهر رود و زرجوب هم اکنون برای شهر رشت یک تهدید محسوب میشود و هزینههای سرسام آوری به بخش بهداشت و درمان تحمیل میکند و بنده اولین اولویتم جذب سرمایه گذار برای این دو رودخانه مهم است تا بتوانم آن را در تعامل با همه دستگاهها ساماندهی کنم.
اسلامی، منطقی، مناسب سازی، چابک سازی، انعطاف تشکیلات و ساختار اداری را از دیگر اولویتهایش اعلام کرد و افزود: هم اکنون نیروهای شهرداری فاقد انگیزه و نشاط لازم هستند درحالیکه باید این نیروها انگیزه لازم برای انجام امور داشته باشند و در نخستین گام باید نیروهای شهرداری ساماندهی شوند.
وی ایجاد پارک طبیعت، ساماندهی رودخانهها و لندفیل سراوان را در بازآفرینی شهر رشت موثر دانست و تصریح کرد: از ۱۵ بیمارستان شهر رشت ۱۰ بیمارستان فاقد زباله سوز بوده و پنج بیمارستان هم زباله سوز خریداری اما نصب نکردند، پیگیریها صورت گرفته اما کامل نبوده و بنده این را از اولویتهای برنامه کاریم میدانم.
وی در پاسخ به سوال فاطمه شیرزاد که آیا یک پزشک میتواند مدیریت شهری داشته باشد اظهار کرد: چطور یک حقوقدان و لیسانس ادبیات میتواند شهردار باشد اما پزشک نمیتواند در حالیکه به اعتقاد بنده پزشکها از IQ بالایی برخور دارند. پزشک بودن بنده منافاتی با شهردار شدنم ندارد زیرا شهردار شدن دانش مدیریت و تعامل با دستگاهها را نیازمند است.
در ادامه محمد زالفی دیگر کاندیدایی بود که به بعد از پنج دقیقه وقت تنفس اعضای شورا به صحن شورا آمد و از برنامههای پیشنهادی خود دفاع کرد. وی در بیان رزومه اش خود را متولد سال ۴۰ شهرستان املش و تحصیلکرده رودسر و لاهیجان عنوان کر که آخرین مسئولیتش فرمانداری شهرستان رشت بود.
وی با بیان اینکه کاغذها برنامه نیستند و مدیران باید برنامهها را اجرا کنند گفت: اگر نتوانیم زیرساختها را درست بسازیم و مدیران پاکدست، موفق و کارآمد لحاظ کنیم قطعا هر برنامهایی منجر به شکست خواهد شد. نباید کاری کنیم که کارنامهمان قابل دفاع نباشد. شهر ما نیازمند تغییرات و مدیری شجاع است تا بتواند این تغییرات را لحاظ کند.
زالفی توجه به منفعت شهر و مردم را اصل تمام برنامه ریزیهای شهری دانست و اذعان کرد: در شهرداری نه تنها باید به روی نخبگان و هنرمندان این شهر بلکه نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور هم باز باشد تا بتوانیم از تمامی تجارب و مشاورهها جهت ارتقای شهرمان بهره گیریم.
وی با تاکید بر اینکه شهر رشت نباید مکانی باشد که سرمایه گذار از آن فرار کند افزود: باید نگاه به سرمایه گذار در شهرداری و فرهنگ عمومی تغییر یابد تا شورای اسلامی جرأت کند سرمایههای چندهزار میلیاردی وارد شهر کند.
زالفی با اشاره به برنامهریزیهایش جهت توسعه شهر رشت گفت: رشت در افق ۱۴۰۰ شهری هوشمند و پیشرو در شمال کشور با احترام به ارزشهای بومی، محلی و فرهنگی با احترام به حقوق شهروندی خواهد بود.
وی با بیان اینکه رشت باید به هاب گردشگری استان گیلان تبدیل و امکان ماندگاری گردشگر در شهر فراهم شود افزود: گیلانیان به شیک پوشی، موسیقی و طبیعت زیبایش با رنگهای مختلف معروفند. چقدر توانستیم در شهر رشت متناسب با بوم آن نشاط آفرینی کنیم؟
فرماندار اسبق رشت توانمند سازی و افزایش حضور بانوان و جوانان را از اولویتهای کاریش اعلام کرد و بیان داشت: بسترسازی جهت برپایی رویدادهای بین المللی، مدیریت منابع و مصارف، هوشمند سازی شهر، تقویت سرمایه اجتماعی و مشارکت عمومی، توسعه فرهنگ و اجتماعی از دیگر برنامههای بنده است.
وی با انتقاد از نماسازیهای موجود در شهر رشت، نماسازیها را یک ارکستر سمفونیک دانست و گفت: باید نماها در شهر رشت بگونهایی باشد که صدای موسیقی از آن شنیده شود و چشم نوازی خاصی در شهر ایجاد کند.
بعد از پایان ارائه برنامههای زالفی و پنج دقیقه تنفس، امیرحسین علوی، رئیس شورا از فرشاد فقیه جهت حضور در صحن و ارائه برنامههایش دعوت کرد.
مهدی فرشاد فقیه با بیان اینکه انجام هر کاری نیازمند منابع مالی و سرمایه گذاری است گفت: بنده به تنهایی در بحث تامین مالی و سرمایه گزاری مدعی هستم که می توانم کارهایی در شهرداری رشت انجام دهم.
وی با بیان اینکه بنده شورا را قانونگذار و خود را مشاور شورا می دانم افزود: در گیلان سرمایه گذارانی هستند که در استانهای دیگر سرمایه گذاری میکنند و باید زیرساختها را جهت حضور این افراد در شهر فراهم کنیم.
وی با تصریح اینکه هفته آینده نماینده یکی از شرکتهای سرمایه گذاری خارجی در شهر رشت حضور خواهد داشت گفت: چه کلید شهرداری در دستان بنده باشد و چه در دست دیگری، این قول را میدهم که میتوان آنها را برای سرمایه گذاری در رشت ترغیب کنیم.
با اعلام رئیس شورا، ختم جلسه اعلام و فردا نیز دیگر کاندیداهای تصدی شهرداری رشت به ارائه برنامههای خود خواهند پرداخت.
نظر شما