به گزارش خبرنگار شبستان، مسفروش، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران امروز در حاشیه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: تاکنون 397 جلسه از ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران برگزار شده است که ماحصل آن بررسی مسایل بیش از 2 هزار و 669 شرکت بوده است و بیش از 2 هزار و 850 مصوبه نیز حاصل این جلسات بوده که حدود 54 درصد آن اجرایی و عملیاتی شده است که این عدد خوبی است چون نرم ملی حدود 50 درصد است ولی در استان تهران 54 درصد میباشد.
وی با بیان اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان جلسات از 2 منظر تشکیل میشود، بیان کرد: این جلسات با حضور استاندار تهران و مسئولان دستگاههای اجرایی از 2 منظر تشکیل میشود و در آن موانع تولید در حوزههای صنعت، معدن، بازرگانی و بخشهای مختلف و همچنین بخش پیشرفت و مسایل طرح رونق تولید مورد بررسی قرار میگیرد.
مسفروش با اشاره به بحث رونق تولید تصریح کرد: دولت از سال 95 عددی را با موافقت بانک مرکزی و مدیران عامل بانکهای کل کشور برای رفع مشکلات مالی و تأمین مالی واحدهای صنعتی اختصاص داد که سال گذشته حدود 16 میلیارد تومان به کل کشور اختصاص پیدا کرد که از این میزان بیش از 1870 میلیارد تومان در قالب 1400 میلیارد تومان پرداخت مستقیم از سیستم بانکی و حدود بیش از 400 میلیارد تومان و بقیه تا 1700 میلیارد تومان از طریق سامانه بهینیاب پرداخت شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در ادامه اظهار کرد: خوشبختانه امسال این عدد به 30 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی با اشاره به کاهش نرخ بهره بانکی اذعان کرد: این موضوع نیز در دستور کار است، امیدواریم این مسئله هر چه زودتر عملیاتی شود و ما بتوانیم پول و تسهیلات ارزانتری در اختیار واحدهای تولید و سرمایهگذاران تا بخشی از مشکلاتشان از این طریق حل شود.
مسفروش با اشاره به جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران خاطرنشان کرد: در این جلسات نمایندگان تام الاختیار کلیه بانکها، نظام مالیاتی و تامین اجتماعی و دستگاههای مربوطه دیگر حضور دارند و مسایل و مشکلات بین 10 تا 15 واحد از واحدهای صنعتی و تولیدی که قبلا در دبیرخانه ستاد که در سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار دارد، بررسی شده و تقریبا به نتیجه نهایی رسیده است در جلسه ستاد تسهیل با حضور استاندار بررسی و مصوب میشود و مصوبات ستاد تسهیل تقریبا شبیه مصوبات هیئت وزیران بوده و لازمالاجرا است.
وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به اینکه 54 درصد مصوبات ستاد تسهیل اجرایی میشود ولی آنچه را که ما مطلع شویم که تسهیل صورت گرفته ولی اجرایی نشده است ما از طریق خود واحدهای صنعتی که ذینفع این ماجرا هستند مسئله را پیگیری میکنیم که در صورت عدم اجرایی شدن آن ما در مراحل بعدی مسئله را بررسی و به نتیجه کامل می رسانیم.
مسفروش تصریح کرد: از ابتدای سال 95 ابلاغیهها و بخشنامههایی از سوی مسئولان ارشد سیستم بانکی، نظام مالیاتی و نظام تأمین اجتماعی شکل گرفته است که در ضوابط موجود و مقررات معمول وجود ندارد و فراتر از ضوابط موجود هستند لذا طبق ضوابط موجود بسیاری از این مصوبات اصلا نمیبایست عملی شوند ولی ما با اتکا به دستورالعمل هایی که مسئولان ارشد دستگاههای مربوطه صادر کردند، کمک گرفته و بخشی از مسایل لاینحل واحدهای مربوطه را حل می کنیم که موارد بسیار زیادی هم می باشند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در ادامه اظهار کرد: به طور مثال در شرایط عادی واحد صنعتی، سرمایهگذار یا تولیدکنندهای که بدهی معوق دارد به هیچ عنوان امکان ندارد از سر رونق تولید استفاده کند ولی ما با استفاده از مصوبات ستاد تسهیل آن بدهی معوق را از ردیف معوق به ردیف جاری می آوریم و بعد به آنها تسهیلات ارایه میدهیم، مسایل امثال این موارد بسیار زیاد است.
وی گفت: در واقع شأن حضور و وجود این ستادها همین است که بتوانند در حالی که ضوابط جاری کفاف نمی دهد از این طریق مشکلات خود را حل کنند.
نظر شما