«محسن چینی فروشان» مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار ادبیات شبستان در مورد جشنواره خاتم و اینکه آیا در نشر فرهنگ اسلامی غیر از برپایی جشنواره، اقدام دیگری با موضوع پیامبر اکرم (ص) صورت گرفته است، گفت: کارهای متفرقهای در دفتر نشر فرهنگ اسلامی با موضوع پیامبر اکرم (ص) در سال های متمادی که شاید بیش از 70 الی 80 جلد کتاب باشد، تولید و منتشر شده است که گاهاً در قالب مجموعه داستان های تربیتی بود و گاهاً تاریخ اسلام و غیره؛ اما اینکه کاری به صورت منسجم با این موضوع باشد، به واقع نبوده است.
وی با بیان اینکه مخاطب اصلی جشنواره خاتم قشر جوان هستند، توضیح داد: ما در جشنواره خاتم منتظریم تا برخی داستان هایی که قابلیت تصویر شدن دارند به دست مان برسند که بستگی به شرایط جشنواره خواهد داشت. البته قرار بود که بخشی از جشنواره خاتم فیلم کوتاه باشد اما به این دوره جشنواره نرسید چون هنوز ظرفیت تصویری نداریم.
چینی فروشان در پاسخ به اینکه به بازار جهانی چطور می اندیشید، بیان کرد: آثار مرتبط با پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) و همه پیامبران الهی، چون چهره های جهانی هستند ناخودآگاه بازار جهانی هم خواهند داشت و قطعا ما هم وظیفه داریم تنها به مخاطب فارسی زبان فکر نکنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه با توجه به سوژه جهانی جشنواره خاتم، آیا برای جذب نویسندگان خارجی تلاش کردهاید؟ گفت: این کار خیلی سختی است و هنوز کاری که جهانی شود را نتوانستیم عرضه کنیم و این موضوع از دغدغه هایی است که همیشه مطرح می شود. از همه اینها که بگذریم کاری می تواند جهانی شود که ناشر خارجی خودش آن را منتشر کند همچنان که ما رمانی را ترجمه و چاپ کردیم و ارسال کردیم اما به این اثر نمی توان گفت جهانی چراکه رایت یک اثر باید توسط یک ناشر خارجی خریداری و سپس منتشر و توزیع شود و ناشر خارجی است که از بازار کشور خود و سلیقه مخاطبانش اطلاع دارد. البته ناشران بین المللی داریم اما به اندازه ناشران خارجی که مثلا بازار اروپا را در دست دارند، وسعت عملکرد ندارند.
مدیرعامل دفتر نشر فرهنگ اسلامی با اشاره به طراحی جدید سایت جشنواره خاتم، خاطرنشان کرد: در راستای نگاه جهانی جشنواره خاتم، در طراحی سایت جدیدمان زبان های انگلیسی و عربی را گنجانده ایم که به تدریج اضافه خواهند شد.
وی با اشاره به همکاری مجموعه شهرکتاب در برپایی جشنواره خاتم، گفت: دفتر نشر فرهنگ اسلامی برگزارکننده جشنواره خاتم است و مجموعه شهرکتاب، کانون پرورش فکری کودکان و نهاد کتابخانه های عمومی نیز در کنار ما قرار گرفته اند. البته انتظار مالی از این مراکز و نهادها نداشتیم و ما بیشتر از ظرفیت کتابخانه های موجود آنها و مربیانی که در کتابخانه ها مستقر هستند استفاده می کنیم و همین که فراخوان جشنواره در کتابخانه ها ارائه شود، شاهد حضور نویسندگان متعددی در جشنواره خواهیم بود.
چینی فروشان در پایان درباره راهکاری برای مشارکت مردمی در جشنواره خاتم، گفت: این موضوع را برای آینده پیش بینی کرده ایم و فعلاً خود جشنواره و شکل گیری آن مدنظرمان است.
نظر شما