مبحث ۲۲ قانونی که مغفول ماند

خبرگزاری شبستان:عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش با اشاره به اهمیت مبحث ۲۲ گفت: مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان در مورد ایمنی ساختمان‌ها مغفول مانده است.

به گزارش خبرنگار شهری شبستان، افشین حبیب‌زاده، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش در نطق پیش از دستور خود با اشاره به قرائت گزارش نهایی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص حادثه پلاسکو گفت: مبحث 22 مقررات ملی ساختمان از جمله مواردی است که در این گزارش به آن توجه شده است.

 

وی با بیان اینکه مبحث 22 علیرغم اهمیت فراوان آن به فراموشی سپرده شده است، خاطرنشان کرد: مراقبت و نگهداری از ساختمان از اصولی است که توجه به آن منافع بسیاری برای مالکان و ساکنان خواهد داشت.

 

حبیب‌زاده با بیان اینکه حفظ سرمایه، تأمین آرامش و ایمنی از جمله دستاوردهای توجه به مبحث 22 مقررات ملی ساختمان است، افزود: کمبود منابع مالی و تلقی هزینه‌ای به جای منفعت، عدم اهتمام برخی از مسئولان به اجرای مقررات ملی ساختمان و فقدان ضمانت اجرایی در برخی موارد از جمله عواملی است که در عدم توجه به مبحث 22 تاثیرگذار است.

 

وی با بیان اینکه وجه فرهنگی مهم‌ترین عامل در کم‌توجهی به مبحث 22 ساختمان است، گفت: مبحث 22 مقررات ملی ساختمان یکی از مقرراتی است که مورد کم‌توجهی قرار گرفته به طوری که حتی در حادثه آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو کمتر در این باره صحبت شد.

 

وی افزود: بر اساس این مبحث نگهداری و مراقبت از ساختمان‌ها مورد تاکید است و بازدیدهای ادواری در تمام بخش‌های ساختمان اعم از معماری، سازه، بهداشت، تاسیسات برقی و مکانیکی، آسایش ساکنان، جلوگیری از هدررفت سرمایه را الزامی می داند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش خاطرنشان کرد: بر اساس مفاد این مبحث مالک یا نماینده قانونی او در برابر نگهداری ساختمان و تمام اجزای آن مسئول و موظف هستند و تمام شرایط و امکانات لازم برای انجام اموری نظیر عقد قرارداد نگهداری، بازرسی و تمام امور مرتبط را تامین کند.

 

عضو کمیسیون ترافیک و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش خاطرنشان کرد: معماری و سازه، نور، تهویه و شرایط سکونت، تاسیسات گازرسانی، حفاظت در برابر حریق، آسانسور و پلکان برقی در ساختمان‌ها از مواردی است که نیازمند مراقبت و بازرسی مستمر و دایمی است.

 

وی ادامه داد: مبحث 22 مقررات ملی ساختمان ضمن صحه گذاشتن بر نگهداری از تاسیسات و تجهیزات ساختمان‌ها عواقب ناشی از اجرای آن را نیز مشخص می کند و تاکید دارد که الزامات این مبحث تا جایی که برای تامین سلامت عمومی، ایمنی،‌ رفاه و سکونت مردم و نگهداری از ساختمان ها لازم است باید اجرا شود.

 

حبیب‌زاده خاطرنشان کرد: ضمانت اجرایی مبحث 22 بر اساس ماده 34 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، شهرداری ها، مجریان، مهندسان، مالکان و کارفرمایان مکلف هستند مقررات ملی ساختمان را رعایت کنند.

 

وی تصریح کرد: بر اساس ماده 35 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان مسئولیت نظارت عالیه بر اجرای مبحث 22 مقررات ملی ساختمان بر عهده وزارت راه و شهرسازی است.

 

عضو کمیسیون ترافیک، عمران و حمل و نقل تاکید کرد: اصل چهارم آیین نامه اجرایی قانون وزارت راه و شهرسازی اعلام می دارد که علاوه بر نظارت عالیه در آگاهی بخشی به افراد جامعه وزارت راه و شهرسازی مسئول اجرای مقررات ملی ساختمان است.

 

 

کد خبر 653387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha