عبدالحسین طالعی عضو هیئت علمی دانشگاه قم در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، ضمن تبریک عید سعید غدیر خم گفت: واقعه غدیر یکی از مهمترین وقایع تاریخ بشریت و رکن اساسی در تارو پود دین بوده و هرگز از دین جدا نخواهد شد.
وی افزود: غدیر تنها منتسب به اسلام نیست بلکه روحی است که در بطن دین قرار گرفته که اگر روزی از دین جدا شود چیزی برای ماندن و حفظ بشریت وجود نخواهد داشت از این رو واقعه غدیر سبب تکمیل دین و ماندگاری اسلام شده است.
طالعی ادامه داد: 110 راوی واقعه غدیر را در کتب اهل سنت و تشیع نقل کرده اند که همگی متفقا در این باب یک حرف را روایات کرده اند که این امر نشان از اهمیت و ارزش واقعه غدیر و بحث ولایت می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: تغییر نگاه به واقعه غدیر و توجه به مفاهیم و محتوای عقلی و عملی آن از جمله گام های مهم و نخست درک این واقعه است که باید به آن توجه ویژه داشت.
وی در ادامه اظهار داشت: خطبه غدیر وصیت نامه شفاهی پیامبر (ص) است که پیامبر در این خطبه تمامی معاشر الناس را مخاطب قرار داه است و خطبه غدیر را مختص یک نسل بشریت و یک گروه عنوان نکرده است بلکه غدیر را برای تمام بشریت و تا روز قیامت مهم دانسته و عنوان کردند حاضران به غایبان و والدین به فرزندان خود پیام غدیر را تا روز قیامت منتقل کنند.
طالعی عنوان داشت: پیامبر (ص)، پیامبر همه زمانها بوده و تکلیف مردم را تا روز قیامت در خطبه غدیر معین کرده است چرا که در این خطبه امام اول و امام آخر بشریت معرفی شده است و باید تا روز قیامت پیام غدیر نسل به نسل در تمام جهان و بوسیله تمام بشریت منتقل شود.
وی اذعان کرد: واقعه غدیر نه تنها به زبان کلام بلکه باید به نحوی بیان و ارائه شود که در روح و جان شنونده و انسان اثر گذاشته و در فرد دگرگونی ایجاد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم در ادامه به تربیت غدیری نسل جوان اشاره کرد و افزود: تربیت غدیری امروزه یک ضرورت و وظیفه دینی و اسلامی است که باید به آن توجه شود چرا که دین بدون اهل بیت دین نیست و پایداری بدون توجه و شناخت آنان امکان پذیر نخواهد بود.
باید ازمحتوای واقعه غدیر به عنوان یک سرمشق در زندگی درس بگیریم
طالعی خاطر نشان ساخت: اگر امامت برداشته شود روح و حقیقت دین وجود ندارد و تنها اسکلتی از دین باقی میماند که باید به صورت علمی، استدلالی و برهانی به ان توجه کنیم چرا که هرگاه فردی ائمه را شناخت و خود را تربیت کرد می تواند سبک زندگی علوی و اسلامی را در مسیر بالندگی خود پیاده سازد.
وی درک خطبه غدیر را در تمامی عرصه های زندگی مم ارزیابی کرد و گفت: واقعه غدیر نباید تنها در یک روز از سال یاداوری و گرامی داشته شود بلکه باید به عنوان یک سرمشق و ایده در اشکال و موضوعات مختلف در تمامی طول سال و در تمامی عرصه های فرهنگی و اجتماعی زندگی جاری و ساری گشته و ازمحتوای آن درس گرفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم بیان داشت: خطبه غدیر وصیت نامه تربیتی جامع و ماندگار پیامبر اسلام برای تمامی بشریت در جهان است که باید به آن توجه و اهتمام ویژه داشت و از بند بند این خطبه درس های آموزنده ای را آموخت.
طالعی در پایان گفت: متاسفانه در جامعه اسلامی ما به مسئله غدیر و اهمیت آن در تکمیل دین و حفظ بشریت آنگونه که باید و شاید پرداخته نشده است که این امر می تواند به عنوان یکی از معضلات بزرگ جامعه اسلامی ما باشد که مسئولین فرهنگی و دینی باید به این امر توجه ویژه داشته باشند.
نظر شما