به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از دهمین دوره همایش اندیشه های اسمانی، حجت الاسلام حمید رضا مهدوی ارفع استاد حوزه و کارشناس امور دینی در جمع پژوهشگران و هنرمندان مساجد کشور که در تالار ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: وقتی زمین اتصال اش به آسمان قطع شود، همه چیز به آخوری تبدیل می شود و نویسنده ای غربی در کتاب خود می نویسد « زندگی در غرب مانند طویله های مدرنی است که با شماره از یکدیگر جدا شده است.»
وی با بیان اینکه مخرب ترین آسیب های جامعه تشدد گفتمان است، گفت: در روزگاری زندگی می کنیم که در همین جلسه، به تعداد افراد موجود عالم متفاوت وجود دارد، در چنین جامعه ای اگر امیرالمومنین(علیه السلام) هم بالای سر ما باشد فایده ای نخواهد شد و ایشان خسته خواهند شد دلیل آن هم این است که گفتمان جامعه سال هاست دچار تشدد شده است.
حجت الاسلام مهدوی ارفع ادامه داد: یکی از آسیب های اجتماعی ما طلاق های عاطفی است، خانواده زیر یک سقف زندگی می کنند اما هیچ رابطه ی عاطفی و تفاهم فکری با یکدیگر ندارند؛ چرا باید چنین پدیده هایی بشری در جامعه وجود داشته باشد، گفتمان خانواده وقتی دچار تشدد شود، اجتماع خانواده شکل نمی گیره و در این جامعه کوچک کسی به آرزو ها و اهداف خود نمی رسد.
این استاد حوزه عنوان کرد: اسلام ما را به گفتمان فطری و عقلانی واحد دعوت می کند، خداوند ما را آزاده آفریده است و ما نباید بنده هیچ چیز حتی تکنولوژی، باشیم.
حجت الاسلام مهدوی ارفع با بیان اینکه، نهج البلاغه تنها برای شیعیان و مسلمانان نیست بلکه برای بشریت است، اشاره کرد: از ۱۳۰۰ طلبه که پرسیده ایم تنها ۱۹ نفر نهج البلاغه خوانده اند، یعنی امام علی (علیه السلام) را به اندازه جامعه شناسان و روانشناسان قبول نداریم، هنگامی که در حوزه نهج البلاغه نیست، انتظار دارید جامعه اصلاح شود.
وی با بیان اینکه در دنیا نهج البلاغه خوانی به ۲۹ کشور جهان، حتی آمریکا، رسیده است، گفت: کمونیسمی با خواندن نهج البلاغه مسلمان شده و ۳۰ نفر از خانواده خود را شیعه کرده است، اما ما شیعیان از هر چند هزار نفر، یک نفر نهج البلاغه خوانده ایم.
حجت الاسلام مهدوی ارفع افزود: حضرت علی (علیه السلام) می فرماید«شخصیت من پشت زبان من است نه ضریح من.» پس نهج البلاغه را با گوش دل بخوانید.
وی خطاب به هنرمندان و پژوهشگران مساجد کشور، عنوان کرد: در حوزه محتوای قرآن آسان سازی کنید تا همه آن را بفهمند و در حوزه اجرا و پیشروی، ارزان سازی کنید، تا مردم برای هزینه ها از این کتاب دور نشوند.
حجت الاسلام مهدوی ارفع با تاکید بر اینکه نهج البلاغه را روزی ۵ دقیقه و برای آسان سازی از آخر بخوانید و از هر جا که نفهمیدید رد شوید، افزود: ما برای هر کسی که ده نفر را جمع کند، کلاسهای نهج البلاغه خوانی می گذاریم، در ایرانی که مردم کتاب نمی خوانند، نهضت نهج البلاغه خوانی تاکنون ۱۶۸ هزار جلد نهج البلاغه دست مردم داده است.
وی با بیان اینکه ما با عالم نهج البلاغه بیگانه ایم، خاطر نشان کرد: شهید مرتضی مطهری ۱۰ سال در حوزه درس خوانده است و می گوید عالم نهج البلاغه چیزی ورای نهج البلاغه است و با حسرت می گوید ای کاش کسی هم مرا وارد عالم قرآن می کرد، تمام آثار شهید مطهری از سال ۱۳۲۰ تولید شده است که با نهج البلاغه آشنا شده است.
نظر شما