به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مجید ملامحمدی، رئیس اداره آموزش اداره کل فنی و حرفه ای استان، امروز(22 شهریور)در مراسم افتتاحیه نخستین مسابقات آزاد مهارت ملی «پته دوزی-رودوزی اصیل ایرانی-» در سخنانی اهمیت پرداختن به صنایع دستی از جمله پته دوزی را از جهت اقتصادمقاومتی مهم خواند و افزود: دشمنان به دنبال گرفتن اصالت، فرهنگ و حتی تولید ما هستند.
وی با بیان اینکه تنوع فرهنگی و اقلیمی در کشور، مشاغل سنتی متفاوتی را بوجود آورده است و گسترش این مشاغل از ارکان اقتصادمقاومتی است؛ به وجود صنایع مختلف در استان کرمان اشاره و تصریح کرد: یکی از این مشاغل سنتی «پته دوزی» است که قدمت آن به چند قرن قبل برمی گردد.
ملامحمدی برنامه ریزی در جهت شناساندن این هنر اصیل و اتخاذ برنامه هایی برای توسعه آن در سطح کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: هم اکنون 50 حرفه در استان در حال آموزش است و مزایای صنایع دستی از جمله پته دوزی این است که این حرفه ها و مشاغل زودبازده هستند.
وی عدم نیاز به سرمایه کلان، سازگاری با محیط زیست، پرکردن اوقات فراغت، علاقه و جذابیت، داشتن بازار خارجی، نداشتن تاریخ مصرف برای این گونه تولیدات را از دیگر مزایای صنایع دستی برشمرد و اظهار داشت: در رابطه با احیای مشاغل سنتی باید برنامه هایی از جمله آموزش، معرفی نمایشگاه های مختلف و... در دستور کار باشد زیرا خیلی از جوانان از این صنایع دور ماندند و مهمترین دستاورد توجه به صنایع دستی، انتقال آداب و رسوم های یک استان است.
مهنوش وحدتی، مدیر آموزشگاه قالی خوبان هم در این مراسم فلسفه نامگذاری «پته» را بیان کرد و با اشاره به خاصیت کویر در مقاوم ماندن بسیاری از گیاهان و رنگدانه ها تصریح کرد: رنگ های پته در گذشته 36 رنگ بوده اما به دلیل بارش های کم، عدم کاشت و... امروز به 8 رنگ صنعتی تقلیل یافته است.
وی با بیان اینکه پته، زیباترین رودوزی سنتی ایران؛ صنعت بزرگی است که دنیا آن را می شناسد؛ علت برگزاری این مراسم را احیای ارزش رودوزی سنتی عنوان کرد و گفت: یکی از دلایل موفقیت صنعت پته در گذشته تیمی کارکردن بوده است.
نظر شما