محمدحسین فریدونی، عضو کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش عالی قرآن کشور درباره مصوبات جلسات برگزار شده این کمیسیون به خبرنگار شبستان گفت: بررسی بودجههای دستگاههای مختلف برای تدوین آییننامه داخلی، راهاندازی مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور در وزارت علوم و انتخاب صاحبنظران بخش مردمی عمده مباحث مطرح شده در جلسات این کمیسیون بوده است.
وی با بیان این مطلب که البته تخصیص بودجههای قرآنی عمده بحث مطرح شده در جلسات این کمیسیون بوده است، اظهار کرد: بنابر مصوبات نخستین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با حضور رییس جمهور مقرر شد که وزارتخانهها حداقل در سطح ادارات کل نهادهای قرآنی را در درون خود راهاندازی کنند.
فریدونی ادامه داد: البته وزارت علوم پیش از آن از طریق اداره کل فرهنگی فعالیتهای قرآنی را پیگیری میکرد اما به دلیل آنکه این اداره برطرفکننده نیازها نبود، مقرر شد با ارایه پیشنهاد به وزیر علوم مرکز آموزش و پژوهش عالی قرآن کشور در این وزارتخانه راهاندازی شود که خوشبختانه با تصویب معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور این مرکز هماکنون با 16 پست سازمانی مشغول به فعالیت است.
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی از بررسی نحوه و چگونگی اداره این مرکز و سازماندهی نیروی انسانی آن در جلسات آتی کمیسیون آموزش و پژوهش عالی قرآن کشور خبر داد و بیان کرد: این مرکز در حقیقت با عضویت 13 دستگاه دولتی و 4 صاحبنظر مردمی وظیفه دبیرخانه کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش عالی قرآن کشور را عهدهدار است.
وی درباره دلایل کندی روند عمل کردن به مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی در وزارت علوم عنوان کرد: همسو با انجام عمده فعالیتهای قرآنی دینی دانشگاهها توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری از گذشته وزارت علوم به کندی وارد این عرصه شده و حتی در زمان تقسیم وظایف در شورای توسعه فرهنگ قرآنی در انتخاب متولی بین این وزارتخانه و نهاد نمایندگی رهبری تردید وجود داشت.
فریدونی وظایف قرآنی وزارت علوم در این کمیسیون را تخصصی دانست نه عمومی و ابراز کرد: وجود فضای علمی و فناوری در وزارت علوم و دانشگاههای تابعه آن باعث میشود تا شکل گرفتن این باور که این وزارتخانه مسئولیت تولید علم دینی را بر عهده دارد، مدت زمانی طول بکشد و حتی وزارت علوم جزء آخرین دستگاههایی بود که جشنواره قرآنی را ویژه دانشجویان، کارکنان و استادان خود برگزار کرده است.
وی با ابراز خرسندی از سرعت مطلوب کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن کشور علیرغم آغاز دیرهنگام فعالیتها گفت: اگرچه این فعالیتها دیر آغاز شدهاند اما برخورداری محیطهای دانشگاهی از استانداردهای لازم باعث میشود که این فعالیتها در مسیر صحیح قرار گرفته و با سرعتی مطلوب پیش رود.
فریدونی با اشاره به تأکید آیتالله بهجت به جدی گرفتن راهاندازی تشکیلات قرآنی در وزارت علوم در اواخر عمر خود ادامه داد: توسعه پژوهش یعنی تولید علم قرآنی که البته نیازمند تأمین نیروی انسانی زبده برای انجام فعالیتهای بنیادین و فاخر است که متأسفانه ما در این زمینه با کمبود مواجه هستیم و انتظار میرود در پی مصوبات این کمیسیون بتوان این نقیصه را برطرف کرد.
وی درباره دستاوردهای کمیسیون توسعه آموزش و پژوهش عالی قرآن کشور برای سال جدید تحصیلی اعلام کرد: این مهم بستگی به ساختار اداره کل این کمیسیون دارد که در صورت مدیریت شخص آشنا به فعالیتهای قرآنی میتوان بستر طبیعی کار جهادی با محور قرآن را در این وزارتخانه فراهم کرد.
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی مرکز آموزش و پژوهش عالی قرآن کشور را حامی تمامی بخشهای علمی از طریق تربیت نیروی انسانی زبده دانست و تأکید کرد: اگر این مرکز با حوزههای علمیه تعاملی مؤثر برقرار کند به دلیل آنکه اصل نیروی انسانی و تولید علم در حوزه معرفت قرآنی از این حوزهها شکل میگیرد میتوان در مسیر تحقق اهداف با سرعت فزاینده پیش رفت.
وی این کمیسیون را مصداق وحدت حوزه و دانشگاه مدنظر امام خمینی (ره) دانست و خاطرنشان کرد: وزارت علوم میتواند با حوزههای ستادی، بودجهای و حقوقی خود به این وحدت سرعت ببخشد چرا که فضای کمیسیون فضای تعامل، تضارب و نزدیکی حوزه و دانشگاه به ویژه در کارگروههای تخصصی است.
پایان پیام/
نظر شما