بانک سرمایه و وام های مشکوک الوصول/ وزارت علوم نباید گرفتار حاشیه سازی های سیاسی شود

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، بحران کالای قاچاق، ضرورت مهارت آفرینی به موازات تحصیلات دانشگاهی و... مطالبی بیان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر محمدمهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، امروز(25 شهریور)در نشست خبری با اصحاب رسانه به سئوالات خبرنگاران در موضوعات مختلف پاسخ داد و با بیان اینکه کرمان در بحث اتباع خارجی بدون مجوز قانونی، دچار بحران است و هیچ قانونی در کشور برای برخورد با کسانیکه این اتباع را جابجا می کنند وجود ندارد؛ اتباع بیگانه غیرقانونی را یک تهدید امنیتی در دراز مدت برای کشور خواند و اظهار داشت: وزیر کشور قول داده تا اولویت نخست او پیگیری بحث اتباع بیگانه غیرقانونی باشد با اولویت استان کرمان باشد.

 

دغدغه های جدی در استان کرمان

 

وی بحران آب در استان را موضوع جدی دیگری خواند و با اشاره به اینکه مجوز انتقال آب به استان باید حل شود؛ ضعف مدیریت بخش کشاورزی را باعث هدررفت آب و وارد شدن خسارات زیادی به استان دانست و تصریح کرد: از دو هزار کیلومتر مرز آبی که در جنوب کشور وجود دارد استفاده خوبی نشده است در حالیکه این مرزآبی باید میان استان های مختلف تقسیم شود و با حضور سرمایه گذاران از این مرز بزرگ آبی استفاده های خوب صنعتی و گردشگری شود.

 

 

زاهدی، اشتغال را از دیگر مباحث جدی استان خواند و با تصریح به اینکه مردم انتظار دارند جوان آنان درآمد پایداری داشته باشد؛ افزود: آمار بیکاری که دولت ارائه می دهد با واقعیتی که در میدان وجود دارد، متفاوت است و شاید یکی از دلایل آن به تعریف دولت از «شاغل» برمی گردد؛ زیرا فردی را هم که در هفته چند ساعت کار کند را شاغل می داند؛ آمار بیکاری حتماً 17 تا 18 درصد است.

 

 

وی با بیان اینکه معین های اقتصادی در شهرستان کرمان تحولی ایجاد کردند؛ گفت: بانک رسالت معین اقتصادی گلباف شده و تاکنون 154 شغل ایجاد کرده و برنامه ریزی دارد تا پایان سال به 400 شغل برسد؛ در شهداد هم که ماهان ایر معین اقتصادی است، ادعا دارد ظرف 5 سال آینده 5 هزار شغل ایجاد کند که در این صورت همه شهدادی ها شاغل می شوند.

 

وام چند صد میلیونی به یک کارتن خواب!!!

 

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان و دانشگاه آزاد اسلامی را از بزرگترین کارهای این کمیسیون ذکر کرد و با اشاره به اینکه فضا در دانشگاه آزاد آنقدر بسته بود که اجازه طرح در مجلس هشتم داده نشد، افزود: اتفاقات بدی که در صندوق ذخیره فرهنگیان رخ داد بخشی مربوط به اساسنامه، بخشی به عدم نظارت پذیری به خصوص در بانک سرمایه، بخشی به نظارت درونی و بخشی هم به اِعمال فشارهای سیاسی برمی گردد.

 

وی ادامه داد: طی 3 تا 4 سال بیش از 7 مدیرعامل در بانک سرمایه عوض شده که این در هیچ کجا اتفاق نمی افتد و این بانک 13 هزار میلیارد تومان تسهیلات داده در حالیکه این ظرفیت را نداشته و حدود 9 هزار میلیارد تومان این وام ها مشکوک الوصول بوده و تضمین های لازم برای بازپرداخت آن وجود نداشته و یا به افرادی که صلاحیت دریافت وام نداشتند، داده شده، به عنوان مثلاً به فردی وام داده شده که کارتن خواب بوده و با تبانی چند صد میلیون تومان وام داده شد و معلوم است چنین پول هایی قابل برگشت نیستند.

 

 

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی به تشکیل کمیته علوم انسانی برای نخستین بار در دور قبل کمیسیون اشاره و تصریح کرد: این دوره کمیته تربیت و فرهنگ اسلامی است که هم در آموزش و پرورش و هم در دانشگاه دنبال هدف اجرایی شدن سند دانشگاه اسلامی است؛ دانشگاه باید در حوزه های مختلف خط دهی سیاسی، سبک زندگی و...  پیشگام باشد اما از سند اسلامی شدن دانشگاه غفلت شده و این همان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.

 

 

وی با بیان اینکه در بحث سیاست خارجی کمک های زیادی به دولت داشتیم و علیرغم اینکه دولت راضی نبود اما با تشکیل کمیسیونی در این زمینه، نقش آفرین بودیم و الان معلوم شده دغدغه های ما جدی بوده؛ اظهار داشت: گرچه فشار زیادی روی ما بود اما اگر از مباحثی که مجلس درباره آن مصوبه داد، جلوگیری نمی کردیم الان کشور از نظر امنیتی و نظامی در خطر بود و آنان تا عمق تأسیسات نظامی ما نفوذ کرده بودند.

 

بحران قاچاق کالا در کشور

 

زاهدی، اقدامات انجام شده در حوزه علم و فنآوری را هم بزرگ خواند و با بیان اینکه متأسفانه به لحاظ مهارت و کارآفرینی وضعیت خوبی در دانشگاه های کشور وجود ندارد؛ تصریح کرد: بسترسازی های بزرگی در این راستا انجام دادیم که آثار آن 4- 5 سال آینده مشخص می شود و برای شرکت های دانش بنیان هم پول خوبی گذاشتیم.

 

 

وی در خصوص کالای قاچاق هم اظهار داشت: در این زمینه در کشور بحران داریم و در حالیکه آمارهای ما نشان از ورود 20 میلیارد دلار از این کالاها به کشور حکایت داشت اما دولت اکنون تقلیل این میزان را به 12 میلیارد داده که ان شاءالله درست باشد!!! اما جای تأسف دارد چرا برای کنترل مرزها سرمایه گذاری نمی شود که این کالاها وارد نشود و اگر هم نیازی هست کالا از مبادی قانونی کشور وارد شود؛ دو سال قبل قانون{مبارزه با قاچاق کالا} را تصویب کردیم فقط باید به صورت مطالبه جدی مردمی و اجرا توسط دولتمردان درآید؛ امروز حداقل سه هزار میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد می شود و این یعنی کل اشتغال را در این حوزه از دست می دهیم.

 

طرح استخدام حق التدریس ها، طرحی ناپخته و شتابزده

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس طرح استخدام حق التدریس ها را طرحی ناپخته و شتابزده توصیف کرد که آمار آن نامعلوم، دامنه آن گسترده بود و امکان استخدام این تعداد نیرو هم وجود نداشت زیرا نه پول و نه ظرفیت استخدامی آن بود و نه می شد به آموزش و پرورش تکلیف کرد که بی حساب نیرو تزریق کند؛ از نظر بکارگیری، آنها که سابقه پیش دبستانی دارند در اولویت استخدام هستند البته قانونی هم نگفته آنها استخدام شوند زیرا بعضی جاها مازاد هستند.

 

وی به طرح «آمایش سرزمینی» هم اشاره و تصریح کرد: اساس صحبت این طرح بر اساس نیازهای کشور و توانمندی های ملی و منطقه ای است و الگوی جدیدی از آموزش عالی ارائه می کند که برای وزارت بهداشت وارد مرحله اجرایی شده و برای وزارت علوم و دانشگاه آزاد هم شکل کلی آن تصویب شده؛ به موازات آن در مجلس، آموزش مهارتی را جدی گرفتیم.

 

زاهدی بازنگری در رشته هایی مانند ریاضی و در کنار آن آموزش مهارتی و توجه جدی به جذب دانشجو از خارج را مهم خواند و ادامه داد: ما از نظر تئوری و نظری جزو کشورهای برتر دنیا هستیم و جایگاه علمی خوبی داریم؛ حتی در سیستم های فازی، پس از چین و هند رتبه سوم دنیا را داریم؛ در هوافضا رتبه هشتم و در نانو رتبه زیر 10 داریم اما مهم این است این نظرها تبدیل به محصول شود و تجاری سازی کنیم؛ البته اینها به این معنا نیست که خود را از علم دنیا بی نیاز می بینیم اما خود توانمندی یادگیری این علم از بیگانه را داریم.

 

از اول انقلاب تاکنون وزارت علوم به جای اینکه وزارت علوم باشد یک وزارتخانه سیاسی بوده

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از اول انقلاب تاکنون وزارت علوم به جای اینکه وزارت علوم باشد یک وزارتخانه سیاسی بوده و بیشترین تنش های سیاسی را در وزارت علوم داریم؛ تأکید کرد: این برای کشور خطر است؛ در ۴ سالِ قبل کارنامه وزارت علوم را ببینید! همه اش حاشیه سازی بوده و در حالیکه وزارت علوم باید در مرزهای دانش حرکت کند اما به حرکت بالنده ای که چه کسی لیاقت دارد و باید{در مسئولیت های وزارت علوم} بایستد هم رحم نکردند.

 

 

 

 

 

کد خبر 655882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha