شهرام کرمی درباره ی تازه ترین نمایشِ گروه تئاتر شایا که این روزها در مجموعه ی تئاتر شهر روی صحنه رفته است، به خبرنگار تئاتر شبستان، گفت: چه کسی سهراب را کشت، نمایشی درباره ی مرگ اندیشی و مرگ آگاهی است. مضمونِ نمایش ماجرای خانواده ای است که با مرگِ فرزند آنها، زندگی شان به چالش کشیده می شود. چالشی که مسئله ی چیستی و وافعیت زندگی و مواجه با مرگ را در پی دارد.
وی یادآور شد: نمایش های من، همواره درباره ی تجربه های اساسیِ زندگی انسان بوده اند. من کوشیده ام تا در آثارم به هویتِ انسان، عشق به میهن و روابط انسانی توجه کرده باشم و پرداخت به مسئله ی مرگ و مرگ آگاهی در چه کسی سهراب را کشت، کوششی در ادامه ی تجربه های من است.
نویسنده و کارگردان تئاتر ایران، با بیان اینکه داستان نمایش الهام گرفته از شاهنامه ی فردوسی است، توضیح داد: داستانِ نمایش را با الهام از ماجرای رستم و سهراب نوشتم و به نوعی ادای دین من به ادبیات ایران است. البته من از شعرِ فردوسی الهام گرفته ام و سعی کرده ام تا پرداختی شاعرانه و امپرسیونیستی به این داستانِ کهن داشته باشم. در واقع با زبان نمایش سعی کرده ام جهان بینی و نگاهِ اشخاص یک خانواده به مرگ و مسائلی همچون هراس از مرگ، اهمیت عقل گرایی، اهمیت عشق و اهمیت ایمان را در نظر داشته باشم.
کرمی یادآور شد: شخصیت های نمایشِ من ارتباطی با کارکترهای اصلی شاهنامه ندارند. می توان این طور در نظر گرفت که داستان رستم و سهراب به شکل دیگری در چه کسی سهراب را کشت نمود پیدا می کند؛ جایی که پدری، خود را مقصر مرگ فرزند می داند.
کارگردان نمایش های «خروس می خواند» و «پوتین های عمو بابا» درباره ی بازخورد تماشاگران در روزهایی که از اجرا می گذرد، گفت: خوشبختانه بازخوردهای خوبی از مخاطبانِ اجرا گرفته ام و تماشاگر با رضایت از سالن بیرون می رود که این نتیجه ی کوشش چندماهه ی من و همکاران من است. خوشحالم که بازیگران توانایی را کنار خود داشته ام و با حضور طراحان توانمندی که در گروه دارم، نتیجه به چیزی که انتظار داشته ام، نزدیک است.
وی با بیان اینکه نمایشِ من مضمون محور است، ادامه داد: من سعی نکرده ام فقط برای رضایتِ مخاطب کار کنم، چرا که معتقدم نمایش باید اندیشه داشته باشد و این دیدگاه را همیشه در آثارم دنبال کرده ام. اینکه تماشاگر پس از تماشای نمایش من با رضایت از سالن بیرون رود، دست کم توقعی است که از خودم و گروهم پس از سال ها فعالیت دارم.
شهرام کرمی تاکید کرد: من مثلِ هیچ کس کار نمی کنم و همیشه سعی کرده ام روندی را در آثارم دنبال کنم که در آن احترام به تماشاگر برای من مهم ترین عامل است. در گروهِ تئاتر شایا ما هویتِ کاری خود را داریم و با اینکه چند کارگردان در این گروه فعالیت می کنند، هر کدام سبکِ کاری خاصی را دنبال می کنیم.
وی یادآور شد: در کارگردانیِ آثاری که به صحنه می برم کوشیده ام تا از مواردی که تنها برای جذب مخاطب به کار برده می شوند، پرهیز کنم و نمایشم را بدونِ ایجاد فضای تبلیغاتی خاص، یا صرفِ بهره ار چهره های تلویزونی و سینمایی روی صحنه ببرم.
نظر شما