به گزارش محسنی بندپی گفت: واقعیت این است که اگر ما واحدهای اجتماعی در هر نظامی برش بزنیم اولین و نخستین نهاد اجتماعی خانواده است و خانواده است که در شکلگیری شخصیت فرزندان می تواند نقش اساسی را داشته باشد. امکان ها و فرصت هایی که در خانواده وجود دارد در هیچ نهاد اجتماعی وجود ندارد، بنابراین در فرهنگسازی افراد خانواده، خانواده می تواند نقش پذیری منحصر به فردی داشته باشد. ما اگر ساختار و راهبردهای خانواده را خوب جلو ببریم می توانیم در 4 راهبردی که مدنظر این همایش است، جلو برویم؛ خانواده و سلامت اجتماعی، فرصتها و چالشها، نقش خانواده در مسئولیتپذیری اعضای خانواده و نقش خانواده در استحکام جامعه اینها محورهایی برای پویایی جامعه هستند.
وی با بیان اینکه ما در سرشماری سال 1395 حدود 21 میلیون سرپرست خانوار داریم، گفت: 88 درصد مردها سرپرست خانوادهاند و 12 درصد زنان که از این 12 درصد 7.3 درصد کسانی هستند که شوهرشان فوت کرده و 2.2 درصد کسانی هستند که طلاق گرفته اند و بقیه هم کسانی هستند که شوهرشان از کار افتاده است.
وی گفت: اگر این آمار را با سال 1385 مقایسه کنیم آمار کسانی که همسرشان فوت کرده 6.5 درصد بوده و کسانی که طلاق گرفتهاند 0.9 درصد بوده که این افزایش رو به بالای زنان سرپرست خانوار را نشان می دهد و بسیار بحرانی است.
بندپی گفت: در بهزیستی زنان سرپرست خانوار به این صورت تعریف شده است که بتواند تامین و معیشت افراد تحت پوشش خود را عهده دار بشوند.
وی افزود: سازمان بهزیستی به عنوان نهادی محوری که کارگروه ملی شورای عالی اجتماعی را عهده دار است چندین کار را در این زمینه انجام می دهد؛ ثبت الکترونیکی طلاق، مشاورههای بهنگام، راه اندازی خط 1480، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار و مهمتر از همه پیشگیری از وقوع اقداماتی که شرایط را بحرانی تر نکند.
نظر شما