امیر سرتیپ بازنشسته سیاوش جوادیان، رزمنده دفاع مقدس در بیان نقش مساجد در دوران دفاع مقدس به خبرنگار شبستان گفت: وقتی که رزمندگان در سرمای سخت جبهههای شمال غرب کشور مشغول جنگ با ضدانقلاب و دشمن بعثی بودند، تنها مساجد شهرهای مرزی 200 هزار لباس گرم را به رزمندگان اهدا کردند که چنین تدارکاتی در آن مقطع زمانی واقعا شگفت انگیز بود.
وی اظهار کرد: نقش مساجد در دوران دفاع مقدس نقشی انکار ناپذیر و محوری است که علاوه بر جمع آوری کمکهای مردمی در ساماندهی و اعزام نیروهای بسیج نیز فعالیتی چشمگیر داشتند.
جوادیان ادامه داد: با توجه به هجوم سراسری دشمن بعثی که از طرف قدرتهای بزرگ حمایت میشد، مسلما اگر همدلی مردم و اعزام نیروهای مردمی در غالب بسیج به جبههها نبود، مقاومت در مقابل چنین دشمنی امکان پذیر نمیشد، بنابراین مساجد اولین پایگاه مردم برای مشارکت در امر جنگ به شمار میآمدند که در این رهگذر نقش خود را به خوبی ایفا کردند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس که در کارمانه خدمات خود فرماندهی نیروی زمینی ارتش و جانشینی ستادکل ارتش جمهوری اسلامی ایران را نیز دارد با اشاره به ارتباط رزمندگان با مساجد در دوران دفاع مقدس بیان کرد: زمانی که رزمندگان برای پس زدن دشمنان از مرزهای میهن اسلامی تلاش میکردند عقبهای چون مساجد و کمکهای مردمی را احساس میکردند و ارتباط با روحانیون و مساجد در استراتژی نیروهای نظامی اولویتی ویژه داشت.
همرزم امیر شهید حسن آبشناسان گفت: به شخصه وقتی که در جبهههای شمال غرب کشور به عنوان جانشین شهید آبشناسان در قرارگاه حمزه سیدالشهدا خدمت میکردم، ارتباط ویژهای با حجت الاسلام حسنی، امام جمعه وقت ارومیه داشتم که وی از طریق مساجد پیوند خوبی بین مردم و رزمنده ها ایجاد کرده بود.
وی افزود: همان طور که گفتم تنها در یک مورد 200 هزار دست لباس گرم از طریق مساجد ارومیه جمع آوری و به جبههها اعزام شد که در سرمای مناطق کوهستانی جبهههای غرب و شمال غرب کمک بسیار بزرگی به رزمندگان بود و این مورد تنها بخشی از کمکهای مردمی به جبههها با محوریت مساجد به شمار میرفت.
جوادیان همچنین حمایتهای روحی و معنوی را در کنار کمکهای مادی و تدارکاتی مساجد مهم عنوان کرد و گفت: حمایت مساجد به جبههها تنها منحصر به امور تدارکاتی و اعزام نیروها نمیشد، بلکه اعزام مبلغین داوطلب به جبههها که در جمع رزمندگان حضور مییافتند نیز از جمله خدمات مساجد به شمار میآمد که نقش ویژهای در بالابردن روحیه رزمندگان ایفا داشت.
مسئول عملیات ارتش در دوران دفاع مقدس ادامه داد: تبلیغات در جنگ به اندازه تجهیزات و نفرات آموزش دیده مهم است و وقتی که یک روحانی برای تبلیغ یا بیان احکام دینی در جمع رزمندگان مسلمان حضور مییافت، ما به عنوان فرمانده از تاثیر مثبت این عملیات تبلیغی در روحیه رزمندگان به خوبی واقف میشدیم.
این امیر بازنشسته ارتش جمهوری اسلامی در پایان به ذکر خاطرهای از یک شهید پرداخت و بیان کرد: شهید سرباز آزادی، رزمندهای بینام و نشان بود که خود را تربیت یافته مساجد میدانست و در قبل از شهادت با اخلاق حسنه خود یادگاریهای ارزشمندی در ذهن همرزمانش برجای گذاشته بود.
وی ادامه داد: این شهید بزرگوار در عملیات تعقیب ضد انقلاب در حالی که با ایثار و فداکاری سعی داشت مانع از شلیک مستقیم دشمن به من که فرمانده گردان را برعهده داشتم، شود، مورد اصابت گلوله دشمن قرار گرفت و به شهادت رسید. در واقع شهید آزادی نمونهای از شهدای دفاع مقدس است که از طریق مساجد به جبههها اعزام شدند و در این مکان مقدس و الهی از لحاظ فکری آمادگی خلق حماسههایی ماندگار را خود فراهم آورند. روحشان شاد و یادشان گرامی باد.
پایان پیام/
نظر شما