به گزارش خبرنگار شبستان، دولت یازدهم با توجه به سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری موظف به جذب سرمایه گذاری خارجی به منظور ایجاد تسهیلات برای صادرات شده است که در بند ۹ این سیاست ها بر آن تاکید شده.
بنابراین گزارش، دولت یازدهم پس از اجرایی شدن برجام دستش در این زمینه بازتر شده و تا کنون هم اعلام کرده که بیش از 11 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جلب کرده که تاکنون 3 میلیارد و 124 میلیون دلار آن جذب و وارد کشور شده است.
در همین رابطه اما مشکلاتی که بر سر راه همکاری های بانکی برای ارز آوری و کمک به صادرکنندگان وجود داشت هم در حال رفع شدن است و در دو روز گذشته بانک مرکزی جمهوری اسلامی قراردادهایی به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با بانک های دانمارکی و اتریشی به امضا رسانده است.
طبق اعلام بانک مرکزی، در جریان سفر هیات بانکی ایران به اتریش، قرارداد تامین مالی معادل یک میلیارد یورو بین بین ۱۴ بانک، کارآفرین، سامان، پاسارگاد، رفاه کارگران، ملت، تجارت، ملی ایران، صنعت و معدن، اقتصاد نوین، سپه، توسعه صادرات، خاورمیانه، کشاورزی و پارسیان با «اوبر بانک» اتریش با حضور سید احمد عراقچی معاون ارزی بانک مرکزی، محمد خزاعی رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی، عبادالله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش، مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانک های ایرانی منعقد شد.
«اوبر بانک» یک بانک منطقه ای در قلب اروپاست که در کشورهای همجوار اتریش نیز فعالیت دارد.
به موجب این قرارداد، منابع بانک اتریشی برای تامین مالی پروژه های عمرانی و تولیدی بخش خصوصی و دولتی که مجوزهای لازم را طی مراحل قانونی در داخل کشور اخذ کرده اند، تخصیص خواهد یافت.
علاوه بر این، در جریان سفر معاون ارزی این بانک و هیئت بانکی ایران به اروپا، عصر پنج شنبه قرارداد تامین مالی معادل پانصد میلیون یورو بین بانک های کشاورزی، ملت، پاسارگاد، سپه، پارسیان، سامان، تجارت، ملی ایران، صنعت و معدن و اقتصاد نوین با «دانسکه بانک» دانمارک امضا شد.
این قرارداد در محل اقامتگاه سفیر ایران در وین و با حضور سید احمد عراقچی معاون ارزی بانک مرکزی، محمد خزاعی رییس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی، عبادالله مولایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتریش و مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره بانک های ایرانی به امضا رسید.
«دانسکه بانک» در 16 کشور دنیا حضور دارد و علاوه بر خدمات بانکی برای مشتریان شخصی، تجاری و نهادی، خدماتی در حوزه بیمه و مسکن نیز ارائه می کند.
به موجب این قرارداد، منابع بانک دانمارکی برای تامین مالی پروژه های عمرانی و تولیدی بخش خصوصی و دولتی که مجوزهای لازم را طی مراحل قانونی در داخل کشور اخذ کرده اند، تخصیص خواهد یافت.
همچنین، رییس کل بانک که به منظور حضور در جلسه روسای کل بانک های مرکزی و مقامات پولی کشورهاي عضو سازمان همکاری های اسلامی به ترکیه سفر کرده است، روز گذشته در حاشیه این اجلاس با همتایان ترکیه ای و پاکستانی خود و نیز معاون نخست وزیر ترکیه دیدار و گفت و گو کرد.
رییس کل بانک مرکزی در دیدار معاون نخست وزیر ترکیه و نیز رییس کل بانک مرکزی این کشور بر آمادگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری های بانکی به عنوان ضرورت و پیش شرط توسعه روابط تجاری تأکید کرد.
در این دیدار به پیشنهاد رییس کل بانک مرکزی مقرر شد پیش از سفر «رجب طیب اردوغان» رییس جمهور ترکیه در مهرماه سال جاری، نشست بانکی ویژهای میان بانک مرکزی دو طرف و با حضور بانک های منتخب دو کشور برگزار شود که این پيشنهاد با استقبال معاون نخست وزیر ترکیه مواجه شد.
همچنین در نشست ویژه میان «مراد چاتین کایا» رییس کل بانک مرکزی ترکیه و ولي اله سيف مقرر شد، نشست فوری کارگروه بانکی باحضور دو بانک مرکزی و نیز نمایندگان ۵ بانک ایرانی و ۳ بانک تراز اول دولتی ترکیه برگزار شود. در پایان، یادداشت تفاهم همکاری های بانکی بین دو رییس کل بانک مرکزی ایران و ترکیه امضا شد.
اضافه بر این، رییس شورای پول و اعتبار در حاشیه این اجلاس با همتای پاکستانی خود «طریق باجوا» نيز دیدار کرد. هدف از این دیدار اجرای سریع و بی وقفه یادداشت تفاهم پیشین میان دو کشور بود. در این دیدار مقرر شد استفاده از ارزهای محلی نهایتاً تا دو هفته دیگر عملیاتی شود. همچنین از دیگر موارد مطرح شده در این دیدار می توان به گشایش شعبه بانک ملی ایران در کراچی اشاره کرد.
همه این ها در حالی است که پیش از این بین بانک های ایران با کشور کره جنوبی به مبلغ 8 میلیارد یورو و کشور چین مجموعا به مبلغ 35 میلیارد دلار قراردادهایی به امضا رسید.
نظر شما