تحصیل بیش از ۴ میلیون دانشجو در کشور/اعتبارات دولتی پاسخگوی تجهیزات آموزشی نیست

خبرگزاری شبستان: معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه اعتبارات دولتی پاسخگوی تجهیزات نظام آموزشی نیست گفت: خیرین نیکوکار نقش ارزنده ای در رونق و ارتقاء امکانات نظام آموزشی دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز ( 3 مهر) در آیین باشکوه سال تحصیلی دانشگاه گیلان که در تالار حکمت این دانشگاه برگزار شد ضمنتبریک فرا رسیدن سال تحصیلی و هفته دفاع مقدس اظهار کرد: پیشرفت و موفقیت در عرصه های مختلف کشور را مدیون ایثار گری ها و جانفشانی های شهدا و جانبازان این مرز و بوم در دوران دفاع مقدس هستیم.

 

وی با بیان اینکه  ایران دارای شهدای ارزشمندی است که بهترین دوران جوانی شان را عاشقانه در جبهه های نبرد و دفاع از خاک وطن سپری کردند گفت: با فداکاری های مردان غیور این مرز و بوم بود که اکنون کشور با استقلال در جهان به تلاشش و کوشش می پردازد.

 

شریعتی اذعان کرد:  گیلان از استان های برتر دانشگاهی کشور شمرده می شود و همچمنین از لحاظ تمرکز نیروهای برجسته ونخبه از استان های برجسته در سطح کشور است.

 

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به طرح آمایش آموزش اشاره وتصریح کرد: 4 میلیون و 400 هزار دانشجو  و 80 هزار هیئت علمی در 2 هزار و 800 مرکز آموزش عالی کشور در حال تحصیل و فعالیت هستند.

 

وی در ادامه افزود: تمرکز زدایی، مدیریت منطقه ای، اختیار کامل داشتن،  مکانیزه کردن نظام آموزشی، و بهره گیری از خیرین در تجهیز و امکانات فضای آموزشی و ... از برنامه‌های نوین در اجرای طرح آمایش آموزشی است.

 

شریعتی به برتری دانشگاه کشور در فرا گیری مهارت فنی حرفه ای  و علمی کاربردی اشاره  و خاطر نشان کرد: در فرا گیری و آموزش  مهارتی ایران در بین دانشگاههای منطقه برتر است.

 

وی با تاکید بر اینکه از نیروهای کاردان و تکنسین در اجرا و عملی کردن برنامه ها باید بهره گرفته شود گفت: تقویت رشته‌های مهارتی و همچنین عملی کردن آن در جامعه از جمله مواردی است که باید بدان توجه کرد.

 

معاون آموزشی وزارت علوم  تحقیقات و فناوری اذعان کرد: فعالیت در حوزه های مهارتی بیش از پیش در جامعه فراهم شود همچنین ورود دانشجویان و اساتید در عرصه‌های بین المللی از دیگر برنامه‌های است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 شریعتی خواستار تقویت علوم پایه شد و خاطر نشان کرد: علوم پایه در نظام آموزشی مغفول مانده است، اگر در علوم پایه ضعیف عمل شود در دیگر رشته ها نیز رشد نخواهیم کرد.

 

وی به تولید دانش اشاره و تصریح کرد: تولید علم و دانش زمینه اشتغال و  رونق در آمد اقتصادی را در جامعه فراهم خواهد کرد.

 

معاون آموزشی وزارت علوم  تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: تولید دانش در راستای برطرف کردن مشکلات جامعه باید فعال باشد و در حال حاضر  با این نقطه فاصله بسیار داریم.

 

وی با اشاره به اینکه در تولید علم و دانش عالی عمل شده است افزود: در تولید علم تا کنون به صورت اجرایی  آنگونه که باید و شاید، عمل نشده است.

 

شریعتی به نقش خیرین در رونق و تجهیز نظام آموزشی پرداخت و گفت: اعتبارات دولتی جوابگوی تجهیز امکانات آموزشی نیست، از خیرین ونیکوکاران در راستای تجهیز امکانات و فضای  آموزشی بهره گرفته شود.

 

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید براینکه حرکت کاروان آموزش عالی در مسیر مطلوب و درست فراهم شود خاطرنشان کرد: استانداردسازی و ارتقاء کیفیت فضاهای آموزشی از دیگر برنامه‌های طرح آمایش آموزشی است.

 

شریعتی فضای آموزشی کشور را مطلوب ارزیابی و خاطر نشان کرد: دانشگاه ها باید در بین جامعه بوده و با تعامل با جامعه حرکت کنند اگر غیر از این باشد موفق نخواهند شد.

 

وی به روایاتی از امام علی (علیه السلام ) اشاره و تصریح کرد: سوال کردن، بهره گیری از زمان  و بهره گیری از فرصت های جوانی، داشتن هدف، آموختن از بزرگان با تجربه علمی و اخلاق، توکل برخدا و حرکت در رسیدن به هدف 5 مقوله مهمی است که در فرا گیری علم و دانش باید بدان توجه کرد.

 

کد خبر 658276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha