به گزارش خبرگزاری شبستان، تفاهمنامه همکاری و گسترش مناسبات تجاری بین اتاق بازرگانی ایران و بریتانیا با حضور مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و لرد 'نورمن لامونت' رییس اتاق بازرگانی انگلیس در لندن امضا شد. در این جلسه شريفي نيك نفس مدیر عامل شرگت بازرگانی پتروشیمی با تاکید بر اینکه از نوامبر ٢٠٠٩ شركت بازرگاني پتروشيمي ايران در راستاي خصوصي سازي با واگذاري ٥٢ درصد از سهام خود به يك نهاد خصوصي تبديل شده است، چشم انداز روشنی برای جذب سرمایگذار خارجی در ایران پيش بيني و ابراز اميداوري كرد كه گسترش روابط اقتصادي بدون تحت تاثير قرار گرفتن سياست انجام گيرد.
در ادامه دكتر خوانساري ضمن تشكر و ابراز امیدواری برای جذب سرمایه گذار به برطرف نمودن موانع برای جذب سرمايه گذاري در ایران از قبيل مشكلات داخلي ، مديريت اشتباه و همچنین تحریم كه در سالهاي گذشته ایران با آن رو برو بوده پرداخت كه البته با استقرار دكتر روحاني و تاثیر مدیریت دولت بر اقتصاد كشور، ثبات و كاهش تورم از ٤٠ به ده درصد ، سرمايه گذاري مشترك در زمينه حمل و نقل، قرار دادهای نفتی با شرکت های بزرگ همچون توتال، موافقت نامه با بیمه های معروف دنیا ، به هموار بودن سرمایه گذاری در ایران اشاره نمود.
وی همچنین به حضور ٢٠٠ هيات تجاري به ايران بعد از برجام ، و ابراز نا امیدی از تعداد محدود توافق حاصل بر آن نیز اشاره کرد. در ادامه وی با توجه به حجم مبادلات بين دو كشور ايران و انگليس ظرف ٦ ماهه اول ميلادي که دوبرابر شده است، انتظار بيش از اين را خواهان بود.
در این نشست لرد نورمن لامونت ضمن تاکید بر اینکه "افزايش تجارت خيلي مهم تر از امضا يك تفاهم نامه روي كاغذ است" ، كمپاني هاي انگليسي و اروپايي را براي سرمايه گذاري در ايران و همينطور ايراني ها مقیم در انگليس را به این امرتشويق نمود. همچنین وی به مشكلاتي از قبیل مشكلات فاينانس و تامين و سرعت کم آن نیز اشاره کرد که امید به حل شدن و پيشرفت آن داشت. نامشخص بودن سياست امريكا در قبال برجام یکی از دیگر سئوالات حضار در این جلسه بود که لامونت نگرش دولت بریتانیا و سرمایه گذاران را نسبت به ايران مثبت و سرمايه گذاري در ايران را فرصت عالي براي انگليس و اروپا میدانست.
در جریان این نشست خانم دكتر مستوفي عضو اطاق بازرگانی ایران و لندن ضمن تشكر و قدرداني به صحبت از تجارت بنگاه هاي خارجي و ايراني و همچنین تلاش براي يافتن همه راهها و موانع موجود بر سر راه سرمایه گذاران پرداخت. وی با اشاره به پتانسیل خوب ایران برای سرمایه گذاری و تمایل به بازگشت سرمایه گذاران به ايران نمود.
همچنین در این نشست مهندس مشایخی مدير عامل شركت بازرگانی پتروشيمي لندن كه از برگزار كنندگان اين جلسه بود با اشاره به اینکه سرمايه گذاران در گذشته که بخاطر مبادله با ایران با مشکلاتی روبرو شدند از مرتفع شدن این موانع سخن گفت و گسترش همکاریها با بریتانیا و اروپا را منوط به این سرمایه گذاریها دانست. و در اخر هم نیز تفاهم نامه به امضا طرفین اتاق بازرگانی ایران و انگلیس به امضاء درآمد.
نظر شما