برنامه‌های  مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران در شش ماهه دوم ۹۶ مشخص شد

خبرگزاری شبستان: مدیر برنامه‌ریزی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، اجرای طرح کرسی‌های تلاوت و تفسیر قرآن کریم،آغاز سلسله همایش‌های ستارگان محراب و طرح «مسجد برقرار» را از رویکردهای در نظر گرفته شده برای مساجد در نیمه دوم سال ۹۶ اعلام کرد.

حجت‌الاسلام مجتبی صداقت در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به رویکردها و برنامه‌های مرکز رسیدگی به امور مساجد در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ از اجرای طرح پیوند «مسجد و مدرسه» همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: این طرح با هدف تقویت ارتباط دانش‌آموزان با مساجد اجرا می‌شود که بر این اساس سال گذشته 200 مسجد مجری اجرای این طرح شدند.

 

وی ادامه داد: بر اساس تفاهم‌نامه همکاری که میان مرکز رسیدگی به امور مساجد و آموزش و پرورش به امضا رسید، ائمه جماعات مساجد همجوار با مدارس در این محیط‌های آموزشی حضور پیدا می‌کنند و ضمن ارتباط ‌گیری با دانش‌آموزان آن‌ها، ظرفیت مساجد را برای حضور دانش‌آموزان و نوجوانان در این خانه‌های خدا به کار می‌بندند و با مشارکت هم نیز برنامه‌های مشترکی را در مدارس برگزار می‌کنند.

 

مدیر برنامه‌ریزی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، از دیگر محورهای اجرایی طرح پیوند «مسجد و مدرسه» را اجرای برنامه‌های مشترک فرهنگی، ورزشی، اردویی، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مانند ارتباط با خانواده‌ها، برپایی حلقه‌های معرفتی، تربیتی، اردوهای جهادی و کلاس‌های مهارتی برای خانواده‌ها، حضور دانش‌آموزان در هیئت‌های هفتگی، اجرای فعالیت‌های آموزشی، برپایی اعتکاف دانش‌آموزی و مسابقات فرهنگی به منظور تقویت حضور دانش‌آموزان در مساجد و اقامه نمازهای جماعت دانست.

 

برپایی هشت همایش «ستارگان محراب» در نیمه دوم سال ۱۳۹۶

صداقت از آغاز دور جدید سلسله نشست‌های همایش «ستارگان محراب» از آبان‌ماه آتی خبر داد و گفت: بنا داریم در شش ماهه دوم سال از هشت امام جماعت فاخر در قید حیات و درگذشته استان تهران تقدیر به عمل آوریم.

 

وی آیت الله هاشمی گلپایگانی (ره) امام جماعت مسجد سادات اخوی، علامه ذوالفنون معروف به علامه شعرانی و حجت‌الاسلام میرسجادی؛ امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) را از علمایی نام برد که در سلسله همایش‌های ستارگان محراب برای آنان مراسم بزرگداشت برگزار می‌شود.

 

 

مدیر برنامه‌ریزی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، در ادامه با اشاره به دیدار سال گذشته ائمه جماعات با مقام معظم رهبری در روز جهانی مسجد و تاکید رهبری بر «ثبت سرگذشت و تاریخچه مساجد» خاطرنشان کرد: ثبت سرگذشت و تاریخچه ساخت مساجد و اینکه در ساخت یک مسجد چه اتفاقاتی افتاده است و یا بنیانگذار آن چه فرد یا افرادی بوده‌اند و یا شرح زندگی و احوال ائمه جماعات آن، شهدای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و نخبگان یک مسجد با اجرای طرحی در این راستا در دستور کار قرار می‌گیرد.

 

طرح «سرگذشت پژوهشی مساجد»

صداقت ادامه داد: بر اساس طرح «سرگذشت پژوهشی مساجد» در زمینه تهیه تاریخچه و شرح حال مساجد مسئولان هر یک از این خانه‌های خدا، رابط خود را به مرکز رسیدگی به امور مساجد معرفی می‌کنند، در همین زمینه، مسابقه ای را نیز طراحی کرده‌ایم و به برترین‌های آن‌ جوایزی اهدا می‌شود و علاوه بر آن، کتاب‌هایی هم از این تاریخچه مساجد تهیه می‌کنیم و آن‌ها را در نمایشگاهی به نمایش در می‌آوریم تا مساجد در راستای هویت بخشی و هویت‌سازی فعال شوند و لبیکی نیز به تاکید مقام معظم رهبری در این زمینه گفته شود.

 

وی  اجرای طرح «هر مسجد؛ یک جهیزیه» را از دیگر برنامه‌های در دست اجرای مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، دانست و  گفت: با اجرای این طرح در تلاش هستیم که کارکردهای اجتماعی مساجد را تقویت کنیم و بر اساس آن قرار است، همزمان با ۱۷ ربیع الاول، سالروز ولادت نبی مکرم اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع)، برای بیش از 500 خانواده نیازمند با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) جهیزیه تهیه شود و به نیازمندان در قالب کاروانی باشکوه ارسال شود.

 

اجرای «کرسیهای تلاوت و تفسیر قرآن»

مدیر برنامه‌ریزی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، رویکرد و برنامه دیگر مساجد در شش ماهه دوم سال را اجرای «کرسی‌های تلاوت و  تفسیر قرآن» دانست و تاکید کرد: بنا داریم، همه مساجد مجری برگزاری کرسی تفسیر قرآن برای هر هفته یک‌بار و کرسی تلاوت قرآن هر ماه یک‌بار شوند که خوشبختانه  هر سال این جلسات در مساجد با رشد قابل توجهی روبرو است، اما در حال حاضر 500 مسجد در این زمینه فعال هستند که تلاش می‌کنیم، تا پایان سال به 600 مسجد افزایش یابند.

 

صداقت گفت: در آستانه یوم الله 13 آبان، «روز مبارزه با استکبار جهانی» معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد، با همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بسته‌های فرهنگی تهیه کرده است که در سطح مساجد توزیع می‌شوند و در مناسبت‌های دیگر نیز برگزاری چنین برنامه‌هایی را در نظر گرفته‌ایم.

 

«نظام مدیریت فرهنگی»

وی با اشاره به برنامه‌های این مرکز در راستای ارتقای توانمندی ائمه جماعات، گفت: اجرای طرح «تعالی» به منظور ارتقای آموزه‌های خانواده‌های ائمه جماعات و خدام مساجد، اجرای طرح «فیضیه» با هدف ارتقای مباحث حوزوی ائمه جماعات، و طرح «هادیان» با هدف ارتقای مباحث مهارتی و معرفتی ائمه جماعات از دیگر برنامه‌هایی است که در این زمینه اجرا می‌شوند.

 

مدیر برنامه‌ریزی فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد، به اجرای طرح «نظام مدیریت فرهنگی» اشاره کرد و گفت: اجرای طرح استقرار نظام مدیریتی مساجد، سال گذشته در 50 مسجد به اجرا درآمد و امسال 180 مسجد آمادگی اجرای این طرح را دارند که با اجرای آن در تلاش هستیم، کارگزاران مساجد اعم از خادم، یک نفر ار اعضای هئیت امنا، مسئول پایگاه بسیج، مسئول کانون و مدیر بخش خواهران، تحت مدیریت امام جماعت مسجد، اقدام به برنامه‌ریزی فرهنگی برای مساجد کنند و خودشان تصمیم‌گیر و برنامه‌ریز مسجدشان شوند و ما هم با شناسایی این مساجد، حمایت های لازم را از آن‌ها داشته باشیم.

 

«مسجد برقرار»

صداقت اظهار کرد: تلاش ما در این راستا است که مساجد اقامه کننده نماز صبح و مساجدی که ساعات طولانی درهای‌شان به روی مردم باز است را شناسایی کنیم و در مورد دیگر مساجد هم این امکانات را مهیا کنیم، تا درهای مساجد ساعات بیشتری به روی مردم باز باشند.

 

وی گفت: در گام اول اقدام به شناسایی مساجدی که چنین ویژگی‌هایی دارند کرده‌ایم که در این زمینه 300 مسجد شناسایی شده‌اند، در مرحله دوم در تلاش هستیم، مساجدی که چنین قابلیت‌هایی را دارند را از میان مساجد تهران گزینش کنیم و آن‌ها را در این زمینه تقویت کنیم، تا هم به فرمایش رهبری لبیک بگوییم و هم دسترسی مردم به مساجد را در هر ساعت از شبانه روز فراهم کنیم.

 

 

 

کد خبر 661007

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha