به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمدرضا نازک کار، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان امروز (18 مهر) در هشتمین گردهمایی دهیاران منتخب و کارگروه ایمنی و انضباط عبور و مرور در مناطق روستایی با حضور جمعی از دهیاران و راهوران که در سالن الغدیر استانداری برگزار شد اظهار کرد: ارتقاء ایمنی جاده ها و پیشگیری از تصادفات جاده ای با همکاری، هم دلی و وحدت کلمه همه دستگاههای اجرایی و دهیاران مهیا خواهد شد.
وی با بیان اینکه به دلیل شرایط اقلیمی، ترافیک در استانهای شمالی بسیار حائز اهمیت گفت: در پنج سال گذشته بر اساس گزارشهای دریافتی، چهار هزار و 137 تلفات جادهای در استان ثبت شده است که از این تعداد 2 هزار و 713 فوتی حدود 66 درصد مربوط به تصادفات برون شهری است.
نازک کار ادامه داد: از مجموع تصادفات جاده ای برون شهری یک هزار و 700 نفر ساکن روستا، 699 نفر موتور سوار، 616 نفر عابرپیاده و 285نفر کارور خودرو هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان به رهاسازی احشام در جادههای شمالی کشور اشاره کرد و افزود: 33 نفر در این مدت در برخورد با حیوانات در جادهها جان خود را از دست داده اند.
وی اذعان کرد: 80 درصد تصادفات جادهای را عابرین و موتورسوران ساکن روستاها در پنج سال گذشته تشکیل داده اند.
نازک کار به آمار تصادفات سال گذشته اشاره و تصریح کرد: 245 نفرسال گذشته در جادههای روستایی جانشان را از دست داده اند که از این تعداد 221 نفر در تصادفات جاده ای فوت شده اند و همچنین 6 نفر نیز سال گذشته در برخورد با احشام فوت کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه برخورد با احشام از جمله موارد مهم در تصادفات جاده ای شمرده می شود گفت: با همکاری دهیاران و راهوران این معضل باید در جامعه روستایی فرهنگ سازی شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان اذعان کرد: فروردین، اردیبشهت و مهر از جمله ماههای پر حادثه در گیلان است، که نوع تصادفات این ماه ها باید مورد بررسی قرار گیرد.
نازک کار به تاثیر گذاری آموزش در کاهش تصادفات جاده ای اشاره و خاطر نشان کرد: ارتقا فرهنگ ترافیک و آموزش دو مقوله مهم در پیشگیری از تصادفات جاده ای است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان اذعان کرد: طرح ایمنی در مدارس حاشیه راه ها از سال 78 در پنج مدرسه گیلان به صورت پایلوت برای نخستین بار در سطح کشور آغاز شد.
وی اضافه کرد: این طرح تا کنون در 580 مدرسه حاشیه راه های گیلان تا پایان سال 95 انجام شده است که 470 مدرسه از این مجموع از اعتبارات ستاد راهداری و 110 مدرسه از اعتبارات استانی اجرا شده است.
نازک کار گفت: دانش آموزان در این طرح آموزشهای لازم ترافیک، ایمنی را از کارشناسان مربوطه فرا گرفته و تجهیزات لازم ایمنی و ترافیک نیز در این مدارس توزیع شد.
وی خاطرنشان کرد: امسال نیز در 55 مدرسه حاشیه راهها طرح آموزش ایمنی و ترافیک برگزار خواهد شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان به طرح آموزشی موتورسواران اشاره و اظهار کرد: از سال 87 این طرح در گیلان آغاز شد و تا پایان سال گذشته 730 روستا از این طرح بهره مند شده و آموزشهای لازم ایمنی را فرا گرفتند.
نازک کار در پایان به پیشنهادات و انتقادات در راستای ارتقاء سطح ایمنی و ترافیک استان اشاره و اظهار کرد: کنترل ترافیک و ارتقاء سطح ایمنی نیازمند همکاری همه دستگاههای اجرایی و رعایت قوانین ایمنی و فرهنگ سازی می باشد.
نظر شما