به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الیوم السابع، شعبه سازمان جهانی فارغ التحصیلان الازهر در اندونزی چهارمین همایش ملی فارغ التحصلان الازهر را با همکاری دولت محلی «نوسا تنگار غربی» با مشارکت دکتر «عباس شومان» معاون الازهر و «اسامه یاسین» معاون رئیس سازمان بین المللی فارغ التحصیلان الازهر در اندونزی برگزار می کند.
این همایش با عنوان «میانه روی در اسلام: ابعاد و رویکردها» از 17 تا 20 اکتبر ( 25 تا 28 مهر) در سه محور در اندونزی برگزاری می شود.
محور اول این همایش درباره «مسئله ایمان و کفر در مسایل معاصر» است که «مرز ایمان و کفر در قرآن کریم و سنت نبوی»، «آثار میانه روی در مفاهیم و کفر از دیدگاه اشعری و اشاعره»،«خطر افراط گرایی و تعصب مذهبی در تعیین مفهوم ایمان و کفر»،« پدیده تکفیر، بدعت و انحراف و خطر آن در امنیت اجتماعی» را در برمی گیرد.
محور دوم این همایش درباره «فتوا و مسایل انسانی معاصر» است و دربرگیرنده « مشکلات و افق های آینده»، «فتوا و ضوابط آن در شریعت اسلامی»، « مدرن کردن روش های فتوا و فرهنگ مفتی»، «فتوا و قانون در سیستم دولت معاصر»، « فتواهای نادر و خطرات آن و راههای درمان آن»، « انگیزه ها و عوامل تغییر فتوا در جهان معاصر»، «فتوا بین ضرورت الزام و مشکل اجرا» و «فتواهای ماهواره ای و پایگاه ارتباط اجتماعی و تاثیرات آن» است.
محور سوم این همایش درباره « دعوت اسلامی از ریشه های صلح جهانی» است و شامل «مشکل دعوت و تبلیغات در عصر جدید»، «فعالسازی دعوت اسلامی در عصر تکنولوژی اطلاعات»، «شبهات دعوت به جهاد برای اجرای شریعت و برپایی دولت خلافت» «رسانه ها و پایگاه های ارتباط اجتماعی و نقش آن در توجیه افراد و گروهها و جوامع معاصر»، «گسترش دعوت اسلامی معاصر به منظور صلح و پذیرش دیگران»، «فراخوانی ها و رویکردهای ضد اسلام و راههای مقاومت آن»، «دعوت اسلامی و ضرورت تجدید گفتمان دینی»،«نقش نهادهای اسلامی جهانی در آماده کردن مبلغان»، «شهروندی»، « آزادی و تکثرگرایی»، «فلسفه اثبات گرایی منطقه و تاثیرات آن در فهم متون دینی» است.
در این همایش قرار است یک هیئت عالی از رهبران الازهر و سازمان جهانی فارغ التحصیلی الازهر از جمله دکتر «محمد ابوهاشم»، «دکتر عبدالدایم نصیر» و «دکتر ابراهیم الهدهد» شرکت کنند.
نظر شما