علی لشگری، مسئول کتابخانه عمومی شهید مطهری بخش ضیاء آباد به خبرنگار شبستان از قزوین، گفت: امروزه به دلیل توسعه علوم مختلف، احداث کتابخانه نیز همانند ساخت مدرسه دارای اهمیت بوده و ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
وی اظهار داشت: طی سال های اخیر تلاش های مثبت و سازنده ای برای توسعه و نوسازی مدراس صورت گرفته که قابل تقدیر است ولی با وجود تلاش های صورت گرفته در راستای نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی، به فعالیت های بیشتری در این زمینه نیاز است.
مسئول کتابخانه عمومی شهید مطهری بخش ضیاء آباد، توسعه کمی و کیفی کتابخانه ها و افزایش فرهنگ مطالعه را از مهم ترین اولویت های فرهنگی کشور دانست.
لشگری خاطرنشان کرد: البته سیاست های خوبی در این زمینه تا به امروز اتخاذ شده و این راهکارها در حال افزایش نیز هستند ولی یکی از مسایلی که همچنان از اهمیت بسیاری برخوردار است راه اندازی کتابخانه در مناطق محروم و دورافتاده و حرکت در مسیر توسعه مطالعه مفید در این مناطق است.
مسئول کتابخانه عمومی شهید مطهری بخش ضیاء آباد افزود: کتاب در حقیقت چکیده همه ارزش های بشری و حاصل تجربه فرهیختگان دنیا بوده و فاصله گرفتن از مطالعه و کتابخوانی یعنی محروم شدن و عقب ماندگی جامعه.
لشگری با اشاره به اهمیت توسعه مطالعه بین کودکان و نوجوانان، اضافه کرد: کودکان با مطالعه نه تنها با بزرگان جهان همراه می شوند بلکه از اندوخته ها و تجربیات آنها استفاده کرده و زندگی را با علم این بزرگان تجربه می کنند.
مسئول کتابخانه شهید مطهری ادامه داد: در راستای اهداف مذکور و ارتقای سطح فرهنگی جامعه، خیرین نقشی تعیین کننده بر عهده دارند زیرا می توانند با اهدای زمین، کتاب و یا سایر کمک های مادی در راستای توسعه مطالعه و کتابخوانی گام بردارند.
وی تصریح کرد: امروزه در بسیاری از نقاط دورافتاده امکان دسترسی به اینترنت و یا جدیدترین فیلم های موجود در بازار وجود دارد ولی شرایط و امکانات مناسبی برای مطالعه کودکان و نوجوانان وجود ندارد.
لشگری افزود: این در حالی است که فرهنگ سازی در زمینه استفاده بهینه از اینترنت و شناسایی فیلم های مناسب در برخی از این مناطق صورت نگرفته که نتیجه این امر دورشدن نوجوانان و جوانان ما از فرهنگ غنی اسلامی ایرانی و آشنایی با برخی رفتارهای نادرست است.
مسئول کتابخانه عمومی شهید مطهری بخش ضیاء آباد گفت: به طور قطع برنامه ریزی و توسعه فرهنگ مطالعه مفید بین مردم مناطق دورافتاده موجب پیشگیری از بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی و اعتلای فرهنگی آن مناطق می شود.
لشگری تاکید کرد: البته ارتقای فرهنگ در مناطق دورافتاده منوط به راه اندازی کتابخانه نیست بلکه نیاز به شناساندن کتاب های مفید و ارزشمند و تلاش در جذب مخاطبان به مطالعه اینگونه کتاب هاست.
مسئول کتابخانه شهید مطهری همچنین به اقدام یکی از شهروندان در اهدای زمینی برای راه اندازی کتابخانه اشاره کرد و افزود: با همت یکی از خیران، زمینی به مساحت 400 متر مربع در شهرک حیدریه از توابع بخش ضیاء آباد برای ساخت کتابخانه مشارکتی اختصاص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: کتابخانه شهید مطهری ضیاء آباد از ابتدای سال جاری برنامه های مختلفی برای توسعه مطالعه و افزایش آگاهی شهروندان از فعالیت های فرهنگی کتابخانه انجام داده است.
لشگری اضافه کرد: در این راستا، تابلوهای تبلیغاتی و اطلاع رسانی درباره مسابقات فرهنگی کتابخانه شهید مطهری با همکاری و حمایت خوب شهرداری در سطح شهر ضیاء آباد نصب شده که موجب افزایش استقبال شهروندان از مسابقات کتابخوانی شده است.
وی ادامه داد: برگزاری جلسات به مناسبت های مختلف در کتابخانه از دیگر فعالیت هایی است که موجب حضور هر چه بیشتر اعضاء در کتابخانه و تبادل نظر آنها درباره مسایل اجتماعی و فرهنگی با یکدیگر می شود.
مسئول کتابخانه شهید مطهری ضیاء آباد یادآور شد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با کتابداران درباره اهمیت فعالیت در این حرفه، امیدواریم با یاری از رهنمودهای ایشان، گام های مثبتی در جهت توسعه فرهنگی و گسترش نهضت مطالعه مفید در کشور برداریم.
پایان پیام/
نظر شما