تعیین تکلیف ۳۴۳ طرح توسعه‌ای تا پایان سال جاری/تفکر سیاسی نباید در سازمان محیط زیست ریشه دواند

خبرگزاری شبستان: معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ۳۴۳ طرح توسعه‌ای تاکنون ارزیابی نشده‌اند، گفت: تعیین طرح توسعه ای با کمک دانشگاه ها و مشاوران مورد تایید سازمان تا پایان سال جاری تعیین تکلیف می شوند.

به گزارش خبرنگار شبستان، عیسی کلانتری، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با امضای این تفاهم‌نامه از نظر محیط زیستی تکلیف مناطق آزاد مشخص‌تر می شود.

 

وی افزود: عدم شفافیت در مسایل زیست محیطی مشکلات زیادی را به محیط زیست مناطق آزاد وارد می کند و کشور متضرر می شود.

 

کلانتری با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست به تنهایی نمی تواند حافظ محیط زیست کشور شود، خاطرنشان کرد: امروز نیاز داریم به جای 2800 محیط بان 80 میلیون محیط بان داشته باشیم که برای رسیدن به این جایگاه به بازنگری تفکرات نیاز داریم.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به توافق پاریس و تصویب آن در مجلس و شورای نگهبان اظهار داشت: کشورهای توسعه یافته کارهای توسعه ای خود را انجام داده اند و به کشورهای جهان اسلام فشار می آورند بنابراین باید هم مباحث توسعه ای کشور را مدنظر داشته باشیم و هم امتیاز کسب کنیم.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اگر تصور کنیم محیط زیست امانت آیندگان است مسئولیت بیشتری در قبال آن احساس خواهیم کرد،‌ افزود: محیط زیست سازمانی است که نمی تواند سیاسی باشد و اصلا تفکر سیاسی نباید درون آن ریشه دواند.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه ما امانتدار محیط زیست نسل آینده هستیم، تصریح کرد: تمام مصوبات محیط زیست در دوره ای بازدارنده بود اما با تغییراتی که در قوانین انجام شده است بنابراین تعامل محیط زیست با کل جامعه را می طلبد و در این راستا با تمام دست اندرکارانی که در کشور با سمن ها، سازمان ها و نهادها دعوت می کنیم تا محیط زیست را حفظ کنند.

 

کلانتری با اشاره به مشکلات زیست محیطی کشور در حوزه آب،‌ گرد و غبار، شن های روان خاطرنشان کرد: منشا نصف گرد و غبار خوزستان در درون خود این استان است و امروز در شهرکرد به دلیل خشک شدن تالاب ها شن های روان ایجاد شده است و در استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری و خراسان شاهد از بین رفتن محیط زیست هستیم.

 

در توسعه پایدار جزیره ای عمل کرده ایم

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه در توسعه پایدار جزیره ای عمل کرده ایم، تاکید کرد: اگر در سیاست های توسعه پایدار حافظ محیط زیست نباشیم حتی اگر ارزش افزوده و تولید ناخالص داخلی را نیز افزایش دهیم باز صرف هزینه های بازگشت به شرایط عادی محیط زیست می شود.

 

کلانتری با بیان اینکه اعمال غیرعلمی ما در راستای توسعه پایدار و تخریب محیط زیست باید اصلاح شود، تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست از نظر بودجه ای و اقتصادی سازمان مستضعفی است، بنابراین سازمان باید زمینه هایی فراهم کند تا 80 میلیون ایرانی محیط زیست خود حفظ کنند، در مصرف انرژی صرفه جویی کنند، در نگهداری آب، خاک و حفاظت از حیات وحش و پوشش گیاهی تلاش کنند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه جنگل های زاگرس به شدت در حال خشک شدن و از بین رفتن هستند، اظهار داشت: 15 سال است که جنگل های زاگرس با این وضعیت مواجه هستند چرا که از آنها محافظت نکرده ایم به طوری که امروز این جنگل ها ضعیف شده اند و با کوچکترین آفت دچار آسیب می شوند و شاهد وقوع حریق های گسترده در جنگل های زاگرس هستیم.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه مردم باید برای حفاظت از محیط زیست به میدان بیایند، خاطرنشان کرد: در سال 61 که 65 میلیون واحد دامی داشتیم مسئولان وقت می گفتند مراتع کشور تحمل این تعداد واحد دامی را ندارند و این در حالی است که امروز 120 میلیون واحد دامی در حال استفاده از مراتع کشور هستند.

 

کلانتری با بیان اینکه حفظ محیط زیست و ارزش خواهی مناطق آزاد به حفاظت از محیط زیست جزء ارزیابی های مناطق آزاد باید قرار بگیرد، ادامه داد: اگر در منطقه کیش همراهی مناطق آزاد نبود نمی توانستیم مرجان های دریایی را جابجا کنیم و از آنها حفاظت کنیم بنابراین مناطق آزاد می توانند کمک خوبی در حوزه بهبود محیط زیست کشور داشته باشند.

 

کلانتری با بیان اینکه مناطق آزاد جدای از سرزمین مان نیستند، افزود: در این مناطق برخی قوانین متفاوت از قوانین کشور اجرا می شود اما قوانین محیط زیست در همه جای کشورمان یکسان است و مناطق آزاد نیز شامل این قوانین می شوند.

 

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: از مدیران عامل مناطق آزاد درخواست می کنم تا همه طرح هایی که می خواهند بر مناطق آزاد اجرایی کنند دارای مطالعات زیست محیطی باشند.

 

وی با بیان اینکه به دلایل مختلف بررسی برخی طرح ها سالها طول می کشید، اظهار داشت: ما در سازمان حفاظت محیط زیست طرح هایی داریم که پس از گذشت پنج سال هنوز ارزیابی آنها انجام نشده است و بلاتکلیف هستند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه 343 طرح توسعه ای بلاتکلیف داریم که هنوز بررسی و ارزیابی نشده اند، تصریح کرد: با تمهیداتی که اندیشیده ایم و با کمک دانشگاه ها و مشاوران مورد تایید سازمان طرح های بلاتکلیف تا پایان سال جاری ارزیابی و تعیین تکلیف خواهند شد.

 

کد خبر 663945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha