به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیتالله محمد محمدی ری شهری نماینده مجلس خبرگان رهبری و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، شب گذشته در ادامه تفسیر سوره بقره که در مصلی بزرگ این آستان مقدس برگزار شد با استناد به این آیه مبارکه «أُولَئِكَ عَلَى هُدًى مِنْ رَبِّهِمْ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»، گفت: حاصل رابطه با خداوند و ایجاد ملکه تقوا در وجود انسان فلاح است.
وی افزود: برخی فلاح را رستگاری بیان میکنند در حالی که این بیان ناقص است فلاح به منزله کامیابی دنیوی و اخروی انسان به شمار میرود.
آیتالله محمدی ری شهری با طرح این پرسش که اگر فلاح، کامیابی مادی و معنوی انسان در دنیا و آخرت است پس دلیل اینکه مومنان به مصائب و مشکلات دچار میشوند، کدام است؟ ابراز کرد: اقامه نماز سبب کامیابی دنیوی و اخروی انسان میشود امام علی(ع) فرمودند: اگر اذان را میفهمیدید کم میخندیدید و بسیار گریه میکردید، شما نمیدانید نماز چیست.
نماینده مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: انسان اگر میخواهد در دنیا و آخرت شاد باشد نماز اقامه کند، راه نجات انسان از گرفتاری دنیا و آخرت نماز است، نماز فلاح و رستگاری انسان را تضمین میکند.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اضافه کرد: مصائب و مشکلات زودگذر دنیوی برای اهل تقوا زمینه ساز کامیابی هیشگی آنها است به همین جهت دشواریهای دنیا برای مومنان نه تنها مصیبت نیست بلکه این ناکامیها برای متقین خیر محض است.
این مفسر قرآن کریم در ادامه اظهار داشت: حضرت زینب(س) با همه مصائبی که در نیم روز عاشورا متحمل شدند، فرمودند: ما چیزی جز زیبایی ندیدیم؛ این کلام گوهر بار نشان از این دارد که مصائب برای اولیای الهی و مومنان کامیابی است در حالی که ناکامی و مصائب انسانهای آلوده در دنیا در واقع زمینه ساز شقاوت و بدبختی آنان در زندگی ابدی خواهد بود بنابراین این ناکامی برای آنان شر محض به شمار میرود.
این استاد اخلاق رفاه و لذائذ مادی را برای انسانهای بیتقوا سراسر بدبختی و ضلالت دانست و گفت: لذتهای حرام دنیوی در برابر عذاب آخرت هیچ است، انسانهایی که به لذائذ حرام دلبستگی دارند خود این وابستگی برای آنان عذاب است بنابراین لذت موقتی دنیا کامیابی نیست.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مال، شهرت و مقام نباید سبب بیدینی انسانها شود بلکه کسب لذتهای اخروی باید هدف قرار گیرد.
نظر شما