۲۵ درصد ازدواج ها در کشور به طلاق منجر می شود

خبرگزاری شبستان: مشاور رئیس سازمان بهزیستی، با بیان اینکه در کشورمان ۲۵درصد ازدواج ها به طلاق می انجامد، گفت: وقتی از هر چهار ازدواج در کشور یکی به طلاق منجر می شود باید در نظر داشت که چرا رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکیدات مکرری بر مقوله فرهنگ زندگی د

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،محمد موسوی چلک امروز(11آبان) در همایش خانواده و سلامت اجتماعی در سمنان ،بر لزوم توجه به برنامه‌های پیشگیری‌محور در حوزه آسیب‌های اجتماعی و خصوصا اعتیاد تاکید و ادامه داد: جوامع امروز با آسیب‌های اجتماعی مختلفی روبرو بوده و لذا برای رویارویی با این آسیب‌ها باید برنامه داشت.

 

وی از اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن نام برد و افزود: جامعه ما از یک بیماری مزمن به‌نام اعتیاد که ریشه بسیاری از آسیب‌های دیگر است، رنج می‌برد  پس باید تدابیر لازم برای مقابله با آن اندیشیده شود.

 

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران،گفت: زنانه شدن مصرف موادمخدر، کاهش سن مصرف کنندگان و خطرناک تر شدن موادمخدر مصرف، سه آسیب عمده این سال ها در این بخش است، همه بخش ها باید آگاه شوند که آسیب مصرف موادمخدر در کشور شاه کلید کاهش آسیب های اجتماعی است.

 

موسوی با بیان این مطلب که چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در کشور با معضل اعتیاد دست به گریبان هستند اضافه کرد: در کشور ما همچنان اعتیاد بعنوان اصلی‌ترین معضل و مادر بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است ضمن اینکه در کشور ما، پرونده‌های خشونت بعد از مواد مخدر، بیشترین تعداد پرونده‌های محاکم قضایی است.

 

هر ساعت ۴۹نفر در ایران زندانی می شوند

مشاور رئیس سازمان بهزیستی و رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران،ضمن اشاره به اینکه تعداد بالای زندانی نشانه خوبی برای نشاط اجتماعی نیست، تاکید کرد: آمار ۲.۷درصدی به ما مشخصاً یادآوری می کند که در کشورمان به ازای هر ۱۰۰هزار نفر ۲۷۰ نفر زندانی هستند که این امر قریب به دو برابر نرم جهانی است.

 

وی افزود: در دنیا این میزان ۱.۴درصد یعنی به ازای هر ۱۰۰هزار نفر، ۱۴۰ نفر است که با بررسی این آمار در می یابیم که در این شاخص به خصوص، وضعیت چندان مناسبی بر کشور حکم فرما نیست.

 

مدیرکل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در هر ساعت ۴۹نفر در ایران زندانی می شوند، تاکید کرد: آمار ورودی زندان های ایران نگران کننده است.

 

موسوی در خصوص آمار ورودی پرونده های قضایی نیز، به مثابه یک فاکتور ارزیابی سطح نشاط اجتماعی، گفت: براساس اعلام مسئولان قضایی کشور ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده در ایران وجود دارد که به نسبت جمعیت ۸۰ میلیونی کشور آماری بسیار نگران کننده محسوب می شود که باید فکری در این راستا کرد.

 

وی افزود: در سایر شاخص های آماری مشابه نیز وضعیت ایران چندان مناسب نیست برای مثال در ایران ۸۰ میلیونی هم اکنون چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر با معضل اعتیاد روبرو هستند که نشان می دهد در ایران از هر ۱۹ نفر یکی معتاد است همچنین بررسی رابطه این معضل با سایر جرایم مانند خشونت خانوادگی، سرقت و حتی برخی معضلات اجتماعی دیگر مانند فقر و حاشیه نشینی، طلاق و ... نشان می دهد که در این حوزه وضعیت نگران کننه است.

 

نقش خانواده در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تعیین‌کننده است

مشاور رئیس سازمان بهزیستی به تغییرات ایجاد شده در فضای فرهنگی خانواده‌ها در کشور نیز اشاره داشت و گفت: متاسفانه در مجموع خانواده در کشور ما برخلاف گذشته که قوام بیشتری داشت حمایت‌های لازم را آنچنان که باید از همدیگر را ندارند و همین زمینه بروز برخی آسیب‌ها را در جامعه فراهم می‌کند.

 

وی با بیان اینکه نقش خانواده را در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و خصوصا اعتیاد تعیین‌کننده است بیان کرد: حمایت خانواده سبب می‌شود که فرد در شرایط خاص کمتر به سمت و سوی آسیب‌ها سوق پیدا کند.

 

موسوی به تغییر سبک زندگی کنونی خانواده های ایران اشاره و اضافه کرد: مسیر جنگ دشمنان ایران در برهه های زمانی مختلف تغییر کرد، دوره ای جنگ تحمیلی، داخلی، تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه کشور انجام شد ولی امروز دشمن بدون اینکه ما متوجه باشیم رفتار و سبک زندگی ما را تغییر داده است.

 

وی با اشاره به شادی گریز شدن افراد در جامعه امروزگفت: فردگرایی یکی از دلایل شادی گریزی و دورشدن از ارتباط به عنوان عامل نشاط اجتماعی است.

 

امروز بیشتر از هر زمان دیگر نیازمند نشاط اجتماعی هستیم

رئیس انجمن مدد کاران اجتماعی ایران افسردگی را دشمن مردم ایران عنوان کرد و گفت: آمار درستی از این بیماری وجود ندارد اما طبق آمار وزارت بهداشت شش میلیون نفر در کشور ما از مشکل افسردگی رنج می‌برند که این در کشوری ۸۰ میلیونی بسیار بالا است.

 

موسوی افزود: وقتی مردم ما هر از گاهی اخبار اختلاسی میلیاردی را می شنوند خواه نا خواه بر اعتمادشان تاثیر منفی می گذارد باید توجه داشت که حوزه اجتماعی را بازیچه افکار و افراد سیاسی قرار دادن ظلم به جامعه ای محسوب می شود که به دنبال افزایش استاندارد های کیفی زندگی است اما در ایران این امر بعضاً رخ می دهد مسئولان ما باید بدانند که مهمترین مولفه سلامت اجتماعی، اعتماد مردم است و نباید آن را خدشه دار کرد.

 

وی افزود: امروز بیشتر از هر زمان دیگر نیازمند نشاط اجتماعی، به مثابه یک عامل ارتقا دهنده سلامت اجتماعی در جامعه هستیم تا متعاقباً معضلات اجتماعی نیز در کشورمان کاهش یابند.

 

مشاور رئیس سازمان بهزیستی، با بیان اینکه شایسته سالاری مولفه ای است که می تواند در حوزه سلامت اجتماعی تاثیر گذار باشد گفت: مهمترین مولفه ی سلامت اجتماعی اعتماد مردم است.

 

 موسوی یادآوری کرد: هر گاه با مردم به‌صورت شفاف برخورد کردیم شاهد حضور و مشارکت بیشتر مردم نیز بودیم.‌

 

وی با بیان اینکه باید فارغ از نگاه بخشی، جزیره ای و سیاسی برای تمام تصمیم‌گیری‌های کلان کشور به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی، پیوست اجتماعی در نظر گرفت ادامه داد: از آنجا که تعیین کننده های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و مولفه های جسمی بر سلامت اجتماعی موثر است، برای تحقق سلامت اجتماعی جزیره ای کردن آسیب‌های اجتماعی یکی از اشتباه راهبردی کشور است یعنی نباید تنها بهزیستی را متولی کاهش آسیب‌های اجتماعی بدانیم.

 

کد خبر 666804

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha