به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیب ارزانی به مناسبت روز فرهنگ عمومی در همایش "گفت وگو، مفاهمه و سرمایه اجتماعی» گفت: عرصه گفتوگو، عرصه بسیار وسیعی است که در قالبهای مختلفی مثل گفتوگوی انسان با خدا، انسان با انسان، انسان با فرشتگان، انسان با موجودات، انسان با نباتات و ... مطرح شده است.
وی اظهار کرد: گفتوگو میتواند بسیاری از مسایل و مشکلات بشر را حل کند بنابراین میتوان گفتوگو را حلقه ربط فرهنگ عمومی و سرمایه اجتماعی معرفی کرد.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، با اشاره به آیات قرآن کریم، بیان کرد: خداوند در قرآن میفرماید ای پیامبر با کافران نیز گفتوگو کن تا ضمن ابلاغ پیام دین و شناساندن اهداف آن، بتوانید صحبتهای آنان را بشنوید و با آنان اتمام حجت کنید.
ارزانی ادامه داد: خداوند در قرآن کریم به پیامبر فرموده است که با اهل کتاب، مسلمانان و کافران گفتوگو کن و این موضوع نشان میدهد که گفتوگو یکی از مباحث اساسی دین محسوب میشود.
وی بیان کرد: تا سال 1970، ملاک توسعه کشورها، توسعه اقتصادی بود اما بعد از آن، سرمایه انسانی و اجتماعی به عنوان ملاک توسعه کشورها شناخته شد.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، اضافه کرد: پیام تکریم سرمایههای انسانی و ارزش دادن به تک تک انسانها، ارتقای فرهنگ عمومی جامعه است و قطعا در این جامعه سالم، انسانهای ارزشمندی زندگی میکنند.
ارزانی با اشاره به چهار مؤلفهای که در ارتقای فرهنگ عمومی و تکریم سرمایه انسانی نقش دارند، گفت: میزان اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، امنیت اجتماعی و رضایتمندی اجتماعی در جامعه در ارتقای سطح فرهنگ عمومی آن تاثیرگذار هستند.
وی با ذکر حدیثی از رسول خدا (ص) گفت: خداوند به حکم و فضل خود روحیه، نشاط و طراوت را در یقین و رضایت قرار داده است یعنی انسان باید به کاری که انجام میدهد یقین داشته باشد و از نتیجه آن راضی باشد.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، همچنین از مساجد به عنوان بهترین مکان گفتوگو یاد کرد و افزود: ما در کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با همکاری گروهی از متخصصان این حوزه قصد داریم با آموزشهای چهره به چهره به ارتقای جایگاه سرمایههای اجتماعی جامعه کمک کنیم.
ارزانی گفت: خانوادهها نیز میتوانند نقش مؤثری در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه ایفا کنند زیرا اعتماد در خانواده، فضا را برای گفت و گو مهیا میکند.
نظر شما