حجت الاسلام والمسلمین حسن خانی، معاون فرهنگی اجتماعی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: وقف احسان ماندگاری است که از طریق آن می توانیم بخشی مشکلات و تنگناهای جامعه را شناخت و اموال و دارایی های افراد نیکوکار را داوطلبان جهت رفع این مشکلات بکار برد.
وی ادامه داد: هفته وقف فرصتی مناسب برای انعکاس تلاش ها و زحمات واقفین و خیرین و همچنین پاسداشت این سنت حسنه و صدقه جاری است که باید بهترین بهره را از این دهه ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین خانی با اشاره به وظایف معاونت فرهنگی اجتماعی اداره اوقاف خاطر نشان کرد: در معاونت فرهنگی اداره اوقاف شهر ری سه وظیفه را پیش رو داریم که یکی از این وظایف انجام فعالیت های فرهنگی می باشد که از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به ادارات اوقاف ابلاغ شده است. این فعالیت های فرهنگی به پنج ویژه برنامه مهم با نام آرامش بهاری که مربوط به ایام تعطیلات نوروزی ، سوگواری یاس نبوی که ویژه شهادت حضرت زهرا(س)، طرح ضیافت الهی و اجرای محفل انس با قرآن که در ماه مبارک رمضان به همراه با افطار، ویزه برنامه ولایت "علوی اکمال دین نبوی" که مربوط به عید غدیر و همچنین ویژه برنامه بصیرت عاشورایی که از اول محرم آغاز و تا پایان صفر ادامه دارد، تقسیم می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه طرح بصیرت عاشورایی یکی از مهمترین طرح است خاطر نشان کرد: در این طرح بیش از 100 هزار پرس غذا در بقاع متبرک از محل نذورات و موقوفات مردم میان زائران توزیع گردید.
معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف شهر ری با اشاره به فعالیت های قرآنی صورت گرفته از سوی این اداره تصریح کرد: امسال بیش از 5 هزار نفر را در سامانه جامعه موقوفات ثبت نام نمودیم که در بقاع متبرکه به عنوان قرآن آموز حافظ قرآن شوند که به لطف خداوند این برنامه در بقاع متبرکه و برخی از مدارس که با اداره اوقاف شهرستان ری تعامل دارند در حال اجرا میباشد و در پایان سال نیز از آنها آزمونی به عمل خواهد آمد که در صورت قبولی مدرکی نیز از سوی اداره به آنها داده خواهد شد.
وی ادامه داد: از دیگر برنامه های قرآنی اداره اوقاف در سال جاری در نظر داریم 200 نفر از افرادی را که شرایط و استعداد لازم را در زمینهی مربی قرآنی دارند به شهر مقدس قم به مدت یک هفته و با هزینه اداره اوقاف شهرستان اعزام خواهیم کرد که در آنجا زیر نظر مربیان مجرب آموزش دیده و در پایان نیز به عنوان مربی قرآنی مدرکی را دریافت و برای گذراند دوران کارورزی به عنوان مربی در بقاع متبرکه کلاس قرآنی خواهند داشت.
معاون فرهنگی اجتماعی اداره اوقاف شهرری در خصوص لزوم آشنایی مردم با واژه وقف فرهنگ سازی آن گفت: همانگونه که خداوند متعال در قران می فرمایند آنچه که در نزد ما انسانها می باشد فانی است اما آنچه که در نزد خداوند از همیشه باقی و ماندگار است، از آنجای که انسان میل به جاودانگی دارد یکی از موارد در جاودانگی وقف کردن است. همانطور که پیامبر فرمودند پرونده انسان بعد از مرگ بسته خواهد شد مگر سه کس، کسی که دارای فرزند صالحی باشد که برای او دعا کند، کسی کتابی بنویسد که دیگران را بهرهمند کند و کسی که صدقه جاریه از خود به جای گذارد مانند وقف کردن.
وی افزود: بهترین معامله، معامله با خداوند است که انسان در آن ضرر نخواهد کرد. در راستای فرهنگ سازی وقف باید افراد واقف و خیر را به مردم بشناسانیم و آثار و برکات موقوفات این افراد را به مردم نشان دهیم که این کار بزرگترین تبلیغ اجرای امینانه نیات واقفین است که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کرده و فرمودند "مهمترین مسئله در وقف اجرای امینانه نیات واقفین است" یعنی باید آن نیاتی که خواسته واقف است را انجام دهیم که این خود باعث تبلیغ وقف و فرهنگ سازی می شود.
حجت الاسلام والمسلمین خانی با اشاره وقف گروهی در میان مردم تصریح کرد: وقف گروهی یا دسته جمعی یعنی اینکه یک خانواده یا یک عده آشنا با هم یک چیزی را به شکل گروهی به آنچه که نیت دارند وقف کنند. در وقف دسنه جمعی می توانیم یک موقوف ایجاد نماییم تا دیگران از آن بهرهمند شوند مانند بیمارستان تخصصی سرطان در شهر ری که در حال اجرا می باشد که علاقهمندان به وقف و خیرین می توانند با خرید اوراق در ساخت این بیمارستان برای بیماران سرطانی به صورت وقفی کمک نمایند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بیشترین حجم وقف در شهرستان ری مربوط به روضه خوانی حضرت سیدالشهدا است که در بقاع متبرکه و در ماه محرم و صفر هزینه می شود و بخش دیگر نیز مربوط به ایتام می باشد که واقفین نگاهی ویژهی به آن دارند.
نظر شما