«جمجمه‌ات را قرض بده برادر» به عملیات والفجر ۸ نزدیک است

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه معتقد است کربلایی‌لو در کتاب جمجمه‌ات را قرض بده برادر سختی عبوری که در عملیات والفجر ۸ وجود داشت را به خوبی نشان داده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمود بشیری، نویسنده و استاد دانشگاه امروز در نشست نقد و بررسی کتاب جمجمه‌ات را قرض بده برادر اثر دکتر مرتضی کربلایی‌لو که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: کتاب جمجمه‌ات را قرض بده برادر انصافا کتاب خوبی است. بنده در عملیات والفجر 8 حضور داشتم، تصویری که در این کتاب از این عملیات ارایه داده شده بسیار به واقعیت و صحنه عملیات نزدیک است.

 

دکتر بشیری اظهار داشت: سختی عبور که در عملیات والفجر 8 وجود داشت توسط کربلایی‌لو به خوبی نشان داده شده است. محورهای کتاب هفت شخصیت هستند. نویسنده به لحاظ شخصیت پردازی خوب کار کرده است. نثر آقای کربلایی‌لو خوب و زیباست. پیرنگ داستان قوی است و تنوع های زیادی دارد. قسمت هایی از داستان مانند صفحات 139 و 140 هیجانی و زیباست. بخش هایی از کتاب نیز داستان در داستان و عبارت دیگر داستانک است. بخش هایی از داستان که مربوط به دعوای شخصیت هاست خوب پرورانده شده است. فصل 53 برای خواننده کمی خسته کننده و گنگ است. در فصل 7 نیز به جاهایی برخورد می کنیم که گنگ است. در صفحه 9 کتاب تعریف اشتباهی از شفق شده است.

 

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام مهدی جهان، در این نشست اظهار داشت: احساس می کنم در داستان جمجمه‌ات را قرض بده برادر با یک پژوهشگر فلسفی سروکار داریم. علیرغم اینکه آقای کربلایی‌لو تا کانت جلو آمده به مسئله الهیات رسیدیم. برخی گفتارهای کانت را فلسفه اسلامی می پذیرد و بعضی را نه. داستان هفت شخصیت دارد که هر یک می تواند لایه ای باشد و ما را به معرفت برساند.

 

بر اساس این گزارش، احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی بیان کرد: سه سال قبل کتاب جمجمه‌ات را قرض بده برادر با دقت و مراتبی از لذت خواندم و نقدی 80 صفحه ای بر آن نوشتم که طولانی ترین نقدی است که در مورد رمانی نوشتم. مخاطب عام کمتر کتاب می خواند. آقای کربلایی لو را نویسنده ای اهل دقت را می دانم. نسخه قبلی کتاب جمجمه‌ات را قرض بده برادر در دست من ورق ورق شد زیرا سه بار آن را خواندم. آقای کربلایی لو بر اساس یک پس زمینه فلسفی ذهنی می نویسد و این مسئله ارزشمند و مغتنم است.

کد خبر 670844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha