به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، همایون یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس در نشست خبری در حاشیه جلسه علنی امروز چهارشنبه اول آذر مجلس با اشاره به آخرین وضعیت گردوغبار در استان خوزستان گفت: کمبود آب، ریشه اصلی مشکلات در استان خوزستان است که باعث کم شدن رطوبت و به دنبال آن ایجاد مشکلاتی برای بخش کشاورزی و در نتیجه تبدیل زمین های کشاورزی به کانون های گردوغبار می شود.
وی با اشاره به اینکه وجود گرد و غبار 2 منشا داخلی و خارجی دارد، اظهار داشت: بیشتر مشکلات مردم ما با کانونهای گردوغبار است که این کانونها در نزدیکی شهرها هستند و باعث ورود گردوغبار با سرعت بیشتر می شود.
یوسفی بیان کرد: ۷ منطقه بحرانی در سال 93 در کشور شناسایی شد که باید دولت تمهیداتی برای آنها می اندیشید اما این موضوع از سوی دولت مورد پیگیری قرار نگرفت. از سال 95 با کمک دولت و مجلس کار کنترل کانونها گردوغبار آغاز شد و در برنامه ششم توسعه تاکید شد که همه این کانونها باید تا پایان برنامه کنترل شود و در این زمینه اعتباری بالغ بر 100 میلیون دلار پیش بینی شد.
وی تاکید کرد: براساس برنامه ششم توسعه دولت باید 350 هزار هکتار کانون فوق بحرانی را در خوزستان شناسایی و کنترل کند که امسال دولت باید از این رقم 42 هزار هکتار را کنترل کند البته فصل کاشت در خوزستان محدود است این کار از اسفند 95 تا فروردین 96 ادامه پیدا کرد و تقریباً 6 هزار هکتار کنترل شد و از مهرماه نیز تا پایان سال 97 باید ادامه پیدا کند.
همچنین هدایت الله خادمی، نماینده مردم ایزو و باغ ملک نیز در ادامه نشست خبری گفت: در صورت کنترل نکردن وضعیت آب و هوا در استان خوزستان ما شاهد ورود گردوغبار به این استان خواهیم بود که اگر این وضعیت کنترل نشود شمال شرقی این استان همانند غرب و مرکز آن با پدیده گردوغبار مواجه می شود که با این وضعیت احتمال دارد گردوغبار به تهران نیز برسد.
وی با تاکید بر انجام اقدامات فوری در این زمینه گفت: حداکثر دید در روز گذشته در اهواز 100 متر بود و به دلیل گردوغبار مدارس و ادارات نیز تعطیل شد و با شروع بارندگی در این استان مردم روانه بیمارستان شدند.
خادمی تاکید کرد: تعطیلی مدارس و کاهش ساعات اداری ضربات سنگینی را به اقتصاد کشور وارد می کند که انتظار می رود دولت هر چه سریعتر در این زمینه تمهیداتی را بیاندیشد.
نظر شما