حکومت امام زمان (عج)  منتهای آمال انبیا و اولیاست

خبرگزاری شبستان: حضرت حجت(عج)منجی عالم بشریت است و آمال انبیا و ائمه و نیکان و صالحان عالم. قرار است که به دست این بزرگمرد، آمال انبیا و اولیا محقق شود.

خبرگزاری شبستان - سرویس قرآن و معارف: "آغاز امامت امام زمان (عج) سرفصلی نو در تاریخ بشر است. توجه کنید که ایشان منجی عالم بشریت است و آمال انبیا و ائمه و نیکان و صالحان عالم. قرار است که به دست این بزرگمرد، آمال انبیا و اولیا محقق شود بنابراین آغاز امامت حضرت جشن بی نظیری است و مومنان حقیقی در این روز شاد هستند  به خاطر این که می دانند روزی امام زمان (عج) خواهد آمد و از پس پرده غیب بیرون خواهد شد و حکومت عدل الهی را در روی زمین محقق خواهد کرد و از این نظر انصافا خرسند و شادمان هستیم و خداوند را از اعماق جان خود شکر می کنیم که چنین امامی را به ما عنایت کرده است و آغاز امامت امام زمان هم تنفیذ ولایت است. "

 آنچه در ادامه می آید بخش دوم و پایانی گفتگوی سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام و المسلمین جلال اعیان منش، مبلغ و کارشناس دینی درباره جایگاه و نقش امام حسن عسکری (ع) و آغاز امامت امام زمان (عج) در فرهنگ شیعه است.

 

در بخش پیشین گفتگویمان به دو فراز از وصیت نامه مهم امام حسن عسکری (ع) خطاب به شیعیان در دوران غیبت اشاره کردید. اگر مایل هستید به فرازهای دیگر هم نگاهی بیندازیم.

بله همچنان که اشاره شد توصیه اول و دوم حضرت در این وصیت نامه، مراعات تقوای الهی و ورع در دین است. توصیه سوم حضرت، اجتهاد لله است یعنی تلاش برای خداوند. شما اگر می خواهی در زندگی تلاش کنی - چون قاعدتا همه ما دست به تلاش هایی می زنیم - توصیه حضرت این است که اگر می خواهی محفوط بمانی کاری کن که تلاش های تو رنگ و بوی الهی به خود بگیرد .  حالا مصادیقش فرق می کند. یک وقت حضور در زلزله کرمانشاه و کمک به آسیب دیدگان مصداق اجتهاد لله می شود و یک وقت هم می بینید کسب علم و معرفت مصداق این اجتهاد است. اما در نهایت همه این تلاش ها برای برافراشتن پرچم شیعه در دوران غیبت است.

به هر حال روایت بلند است و نکته ها باریک و راهگشا هستند.  از جمله آن جا که حضرت می فرمایند: "أكثِروا ذِكرَ اللّه ِ وذِكرَ المَوتِ وتِلاوَةَ القُرآنِ." حضرت در این فراز هم مومنین (ع) را توصیه به ذکر و یاد خداوند می کنند و در ادامه می فرمایند شما زیاد یاد مرگ باشید چون اساسا یاد مرگ هشداردهنده و بیداربخش است و انسان را از در افتادن در غفلت های بزرگ می رهاند، چون انسان فرزند دنیا هم گفته شده اما یاد مرگ به او یادآور می شود که آن جایی که تو امروز در آن حضور داری، موقتی و سایه گونه است.

وصیت بعدی امام حسن عسکری (ع) به مومنان به ویژه در دوران دشوار ما تلاوت قرآن است. ما اعتقاد داریم که قرآن موجود زنده است و حیات دارد  و اگر کسی بتواند رفیق قرآن شود قرآن نسخه درمان دردهای او خواهد شد. اگر کسی از سر تدبر قرآن را بخواند نه این که تند تند در ایامی خاص مثل ماه مبارک رمضان بخواند و قرآن را ختم کند و رفیق قرآن شود در آن صورت از همه بلاهای روحی و ذهنی به دور خواهد بود.

قرآن وجه خداست و  همچنان که ما عرضه می داریم که "السلام علیک یا وجه الله" قرآن وجه خداست. از آقای بهجت پرسیده بودند که ما وقت دلتنگی به امام زمان (عج) چه کنیم و ایشان فرموده بودند که قرآن بخوانید چون قرآن صورت امام زمان است.  اگر کسی رفیق قرآن شد در آن صورت معرفت و توجه نسبت به مام زمان روحی فداه هم پیدا می کند چون این دو از هم جدا نیستند و در کنار هم قرار دارند.

لذا وقتی امام حسن عسکری (ع) توصیه به تلاوت قرآن می فرمایند این اندیشه در ذهن من شکل می گیرد که امام معصوم (ع) می خواهند ما را به وجه الهی پیوند دهند و بین ما و امام زمان در دوره غیبت پیوندی برقرار شود. 

در واقع شما می فرمایید که راه ارتباط با امام زمان (عج) در دوره غیبت این است که مومنان قلب خود را به واسطه ارتباط با قرآن جلا دهند؟

بله ما به معصوم اعتقاد کامل داریم و می دانیم که امام حسن عسکری به عنوان نزدیک ترین امام حاضر به ما می دانند که غیبت صورت خواهد گرفت بنابراین کلیدی ترین نکته ها را که حتما گره گشا هستند به ما می گویند بنابراین وقتی حضرت می فرماید تلاوت قرآن را جدی بگیرید معلوم است که چقدر رابطه با قرآن و وحی می تواند در کار مومنان در دوره غیبت گرهگشا باشد.

این هفته اگرچه ما روز شهادت امام حسن عسکری (ع) را داریم که طبیعتا برای شیعه غمبار است اما از حیث دیگر آغاز امامت امام زمان  (عج) هم است. اگر می شود قدری هم درباره این رخداد فرخنده صحبت بفرمایید

آغاز امامت امام زمان (عج) سرفصلی نو در تاریخ بشر است. توجه کنید که ایشان منجی عالم بشریت است و آمال انبیا و ائمه و نیکان و صالحان عالم. قرار است که به دست این بزرگمرد، آمال انبیا و اولیا محقق شود بنابراین آغاز امامت حضرت جشن بی نظیری است و مومنان حقیقی در این روز شاد هستند  به خاطر این که می دانند روزی امام زمان (عج) خواهد آمد و از پس پرده غیب بیرون خواهد شد و حکومت عدل الهی را در روی زمین محقق خواهد کرد و از این نظر انصافا خرسند و شادمان هستیم و خداوند را از اعماق جان خود شکر می کنیم که چنین امامی را به ما عنایت کرده است و آغاز امامت امام زمان هم تنفیذ ولایت است.

آیا جایگاه حضرت می تواند در ذهن ما به تصور درآید؟

ما حقیقتا نسبت به مقام و رتبه و جایگاه امام زمان (عج) بی خبر هستیم اما عباراتی که درباره حضرت از زبان ائمه اطهار مطرح شده نشان می دهد که جایگاه حضرت کجاست. امام صادق علیه السلام در روایتی می فرمایند که اگر من مهدی را درک می کردم خادم ایشان می شد. در حدیثی از امام حسین علیه السلام که سیدالشهدا (ع) است و میلیون ها عاشق و شیفته نه تنها در میان شیعیان بلکه در همه مذاهب، ملل و آزاده های جهان دارد می فرماید اگر من دوران ظهور مهدی را درک می کردم از خادمان درگاهش بودم. درباره امیرالمومنین (ع)  آمده است که گاهی مشت به سینه می زدند و از صمیم جان و از سویدای وجود آه می کشیدند و می فرمودند: "شوقا لرویتک" وقتی پرسیده می شد که خطاب این جمله نسبت به کیست حضرت می فرمودند مهدیِ فاطمه. سلمان می گوید از امیرالمومنین پرسیدم که آیا من به زیارت حضرت نائل می شوم و دوران ایشان را درک می کنیم که حضرت فرمودند تو در زمره کسانی هستی که اهل رجعت هستند و سلمان می گوید وقتی حضرت این جواب را به من داند من دیگر شب را از روز نمی فهیدم. چقدر خوب است که ما هم مثل سلمان فارسی و محمدی معرفت مان را نسبت به امام زمان و شوق درک حضرت را در جان و روح مان پرورش دهیم و از داشتن چنین امامی به خودمان ببالیم و خداوند را شاکر باشیم که نعمتی چنین ارزنده که مایه مباهات و فخر انبیا و اوصیا و صلحاست به ما عنایت کرده است.

کد خبر 671845

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha