سردار علی ناظری، معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و بسیج با اشاره به نقش مساجد در طول دفاع مقدس به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به نقش محوری که مساجد در پشتیبانی از جبهههای حق علیه باطل در طول هشت سال جنگ تحمیلی داشتند، متاسفانه منابع و آثار مناسب با این نقش ارزنده منتشر نشدهاست.
وی اظهار کرد: در بررسی نقش مساجد در آن دوران پرافتخار باید گذری به روند پیروزی انقلاب اسلامی و حتی فراتر از آن به تاریخ اسلام بزنیم که چگونه این اماکن مقدس پایگاهی برای فعالیتهای انقلابی و جهادی مسلمانان محسوب شده و می شوند.
وی افزود: همان طور که ما در پیروزی انقلاب اسلامی شاهد بودیم، نطفه انقلاب اسلامی از مساجد و سخنان روشنگرانه روحانیون شکل گرفت و رفته رفته طوفان عظیم خشم ملت مسلمان ایران، شاه و تمامی پشتیبانان ابرقدرتش را از این مملکت بیرون راند.
سردار ناظری ادامه داد: در واقع مسجد در دوران انقلاب و سپس دفاع مقدس به کارکرد اصلی خود در جامعه اسلامی دست یافت که همان توجه به امور اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی در کنار امور عبادی این اماکن مقدس است. در واقع اگر نقش مساجد در تاریخ اسلام را بررسی کنیم، میبینیم که در نظر پیشوایان دینی بعد عبادی مساجد در کنار ابعاد فرهنگی و اجتماعی و سیاسی آن مطرح بوده است. چنانچه پیامبرگرامی اسلام بسیاری از امور جامعه اسلامی را در مسجد رسیدگی میکردند.
وی با اشاره به حضور خود در دوران دفاع مقدس گفت: تمام رزمندگانی که در جبهههای حق علیه باطل شرکت کردهاند به صورت عینی نقش مساجد را در پشتیبانی موثر از جبههها شاهد بودهاند. چنانچه من نیز به عنوان کسی که از ابتدای آغاز جنگ به تناوب در جبهههای غرب و شمال غرب کشور حضور داشتم، بارها و بارها نقش محوری مساجد در حمایت از جبههها را شاهد بودم.
این رزمنده دوران دفاع مقدس تصریح کرد: هنگامی که در قرارگاه حمزه سیدالشهدا در شهر ارومیه حضور داشتم، مسجدی به نام مسجد قدس بود که محل تجمع اغلب رزمندگان اعزامی به جبهههای شمال غرب به شمار میآمد. این مسجد در جذب و ساماندهی رزمندهها واقعا فعال بود و بچهها چنان انسی با محیط ملکوتی آن برقرار کرده بودند که هنگام اعزام و بازگشت از جبهه در این مسجد تجمع میکردند.
وی افزود: محوریت مسجد قدس در جبهههای شمال غرب آنجا نمود مییابد که بدانیم اغلب رزمندگان فعال در آن، اکنون به عنوان نماینده مجلس یا در سایر امور مهم عهدهدار مسئولیت هستند. پس به نوعی میتوان گفت مساجد نه فقط در پشتیبانی از جنگ بلکه با تربیت مدیران معتقد، نظام اسلامی را در ادوار مختلف یاری کردهاند.
معاون ادبیات و نشر سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به انتشار کتاب درباره دفاع مقدس گفت: به عنوان یک مسئول در حوزه انتشار کتابهای دفاع مقدس باید اذعان کنم متاسفانه به نقش مساجد در ادبیات جنگ آن چنان که باید و شاید پرداخته نشده است. هرچند اکنون سازمان بسیج مساجد و محلات در این خصوص گامهایی برداشته اند و ما نیز آمادهایم در این خصوص همکاریهای لازم را داشته باشیم.
وی بیان کرد: از دو سال پیش تاکنون نهضت جمع آوری خاطرات دفاع مقدس آغاز شده است که امید میرود با اوجگیری این روند به زوایای مختلف دفاع مقدس از منظر دید حاظران در آن پرداخته شود که مسلما در این بین نقش مساجد به عنوان پشتیبانان محوری جبههها هر چه بیشتر نمود مییابد.
سردار ناظری تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبر فرمودهاند، دفاع مقدس گنجینهای عظیم است که هرچه به آن پرداخته شود باز هم جای کار دارد، لذا ما به خوبی واقف هستیم که به نقش ارزنده مساجد در دفاع مقدس توجه شایانی نشده است و امیدواریم در آینده نزدیک با نهضتی که در عرصه جمع آوری خاطرات دفاع مقدس صورت می گیرد، در رفع کاستیهای موجود همت ورزیم.
پایان پیام/
نظر شما