پیوست مهدوی باید روح قوانین کشور شود/دکترین مهدویت در جامعه ما ناشناخته است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام موسوی با تاکید بر اینکه پیوست مهدوی باید روح قوانین کشور شود، گفت: این پیوست نباید در حاشیه قوانین و یا یک تبصره باشد بلکه باید هر قانونی که در کشور نوشته می شود برپایه اسلام و باور مهدویت باشد.

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمد موسوی ، مدیر گروه قرآن مرکز تخصصی مهدویت در گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان که به مناسبت 12 آذر، «روز قانون اساسی جمهوری اسلامی» انجام شد، در پاسخ به این سوال که فرهنگ و مبانی مهدویت در قانون گذاری ها چه جایگاهی دارد؟ با اشاره به اینکه متن قانون اساسی جمهوری اسلامی با نظر مجتهدین، تدبیر امام خمینی(ره) و تحت نظارت مراجع تقلید نگاشته شده است، اظهار کرد: در این قانون، آیات قرآن کریم بازتاب بسیاری دارد و قوانین موضوعه براساس مبانی اسلامی تدوین شده است لذا این قانون خوب و اسلامی است.

 

اصل ولایت فقیه، در راستای آموزه های مهدوی است

وی با اشاره به اینکه مهمترین اصل در قانون اساسی «اصل ولایت فقیه» است، افزود: این اصل، در دامنه مباحث مهدویت مطرح شده است اما در خصوص سایر قوانین که در دیگر مجموعه ها تدوین و تصویب شده است، اصل مهدویت بروز و ظهور ندارد و این یک خلاء است.

 

موسوی با بیان اینکه هر مجموعه اعم از حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش و ... اگر در تدوین قوانین به مباحث مهدوی توجه داشتند، رویکرد و گفتمان مهدوی در جامعه وضعیت مناسب تری داشت، تصریح کرد: در تدوین قانون اساسی به دلیل وجود مشاوران مذهبی و نظارت مراجع تقلید، روحیه اسلامی را مشاهده می کنیم اما در دیگر قانونگذاری ها، فضای مهدویت رعایت نشده است.

 

این پژوهشگر مهدوی با اشاره به اینکه برای داشتن یک جامعه خوب و آرمانی باید چند گام و رویکرد را دنبال کرد، ادامه داد: در گام اول باید قوانین خوب و مناسب را براساس وضعیت، اهداف، آرمان ها و ... وضع کرد، جامعه ما اسلامی است، انقلاب اسلامی در این کشور پیروز و 50 روز بعد نظام جمهوری اسلامی با رای مردم تشکیل شده است و با فاصله اندکی به دستور امام خمینی(ره) مجلس خبرگان قانون اساسی با رای مردم تشکیل می شود و در همان سال 58، قانون اساسی تدوین و با رای مردم تصویب می شود.

 

لزوم تبیین و تفهیم قوانین در جامعه

وی با بیان اینکه دومین اصل برای موفقیت یک جامعه، تبیین و تفهیم قوانین در جامعه است، گفت: مردم باید از قوانین وضع شده که چارچوب جامعه را تشکیل می دهند، باخبر باشند و در این مرحله ما خیلی موفق نبوده ایم، بطوری که بسیاری از مردم حتی یکبار هم قانون اساسی را مطالعه نکرده اند و حتی بسیاری از مسئولان و کارگزاران نیز همچنین وضعیتی دارند.

 

موسوی ادامه داد: قوانین برای اجرا هستند و زمانی که از این قوانین بی خبر باشیم، قابلیت اجرا ندارند، این درحالیست که در کتاب های درسی و یا محافل گوناگون کمتر از قانون اساسی سخن به میان آمده است.

 

مدیر گروه قرآن مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه سومین اصل در این مسیر، اجرای خوب قوانین است، گفت: در این مرحله نیز دچار لغزش هایی هستیم و برخی از قوانین اصلا اجرا نشده است و یا پایبندی به برخی قوانین وجود ندارد.

 

وی با اشاره به اینکه در نظام جمهوری اسلامی، مشروعیت از اسلام و حاکمیت ولی فقیه نشانه ای از اسلامی بودن آن است، گفت: ولی فقیه نایب عام امام زمان(عج) در عصر غیبت کبری است، در این دوران حاکم نهایی امام(عج) هستند اما حال که ایشان غایب هستند، مامور به تبعیت از ولی فقیه هستیم لذا هر قانونی که تصویب می شود باید این توجه را داشته باشد که در نظام ولایی زندگی می کنیم و آرمان ما نیز رسیدن به جامعه موعود است.

 

میزان همراهی دروس مدارس با سمت مهدویت

 

موسوی اضافه کرد: برای مثال اگر این ملاحظات در تدوین قوانین در آموزش و پرورش در نظر گرفته می شد، باید دروس ما ناظر به جامعه ای بود که به سمت ظهور حرکت می کند، هم اکنون در تعالیم درسی چه میزان این مهم رعایت شده است؟ یا در حوزه فرهنگ و هنر حتی در صدا و سیما، وضعیت چگونه است، آیا صدا و سیمای ما مهدوی است؟

 

این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه قانون اساسی معرف هر جامعه است، ابراز کرد: قوانین موجود در دستگاه های کشور باید به گونه ای باشد که هر بیگانه ای به آنها نگاه کرد، متوجه هویت اسلامی، جامعه منتظر و مهدوی ما شود، اما در برخی از قوانین ما این روح انتظار دیده نمی شود، این در حالی است که در جوامع غربی موضوع اعتقاد به منجی در تمام طبقات جامعه رسوخ کرده است و ملاحظات آخرالزمانی در وضع و اجرای قوانین دیده می شود، در حالی که در کشور ما مصالح دنیایی و یا مصالح کشور، بدون در نظر گرفتن مسائل دینی و آرمانی جامعه تدوین می شود.

 

ملاحظه مهدوی در تدوین و اجرای قوانین وجود ندارد

وی با اشاره به اینکه این اشکالات به قانون اساسی وارد نیست بلکه مدنظر قانون گذاری های بعدی کشور است، تاکید کرد: امروز در زمینه ساخت و سازها، پیوست و ملاحظه میراث فرهنگی و یا پدافند غیرعامل وجود دارد اما در این جامعه که هدفش حرکت به سمت جامعه موعود مهدوی و راس دعای مردمش، ظهور امام زمان(عج) است، ملاحظات مهدوی در تدوین و اجرای قوانین وجود ندارد.

 

موسوی گفت: خروجی آموزش و پرورش ما امروز دانش آموز مهدوی نیست، دانشجویان ما با امام زمان(عج) آشنا نمی شوند و فضای ادارات کشور الگو گرفته از حکومت مهدوی نیست و دکترین مهدویت در جامعه ما ناشناخته است و پیداست که در این زمینه ضعف هایی وجود دارد.

 

اجرای قوانین در جامعه اسلامی، مثابه انجام عبادت و فریضه است

مدیر گروه قرآن مرکز تخصصی مهدویت با بیان اینکه اگر قوانین صحیح تبیین و تفهیم می شدند اجرای قوانین فریضه محسوب می شد، تصریح کرد: زمانی که قوانین در جامعه اسلامی با ملاحظه احکام اسلامی، آیات قرآن و مبانی مهدوی تدوین شود، اگر صحیح تبیین و تفهیم شود، مردم در اجرای قوانین، احساس انجام عبادت را دارند و می دانند، اجرای هر قانونی، انجام فریضه است اما امروزه این نگاه وجود ندارد و به راحتی قوانین نادیده گرفته می شوند.

 

وی با بیان اینکه ما انقلاب اسلامی و بعد نظام اسلامی را محقق کردیم اما در مرحله تشکیل دولت اسلامی، جامعه اسلامی و دستیابی به تمدن اسلامی خوب عمل نکرده ایم، ابراز کرد: در جامعه ای که بهره مند از قانون اساسی اسلامی هستیم و برای اجرای آن شهدای بسیاری تقدیم کرده ایم، باید در تفهیم و تبیین قوانین ابتدا کوشش کنیم و در قوانین جدیدی که در دیگر دستگاه ها وضع می شود نیز روح قانون اساسی یعنی اسلام، اصل ولایت فقیه و آرمان مهدوی را در نظر داشته باشیم.

 

قوانین باید زمینه ساز ظهور شوند

موسوی با اشاره به اینکه پیوست مهدوی باید روح قوانین کشور شود، گفت: این پیوست نباید در حاشیه قوانین و یا یک تبصره باشد بلکه باید هر قانونی که در کشور نوشته می شود برپایه اسلام و باور مهدویت باشد.

 

پژوهشگر مهدوی با اشاره به پیام امام خمینی(ره) به مجلس خبرگانِ تصویب قانون اساسی در سال 58 افزود: ایشان در این پیام فرمودند: با توجه به اینکه مردم به نظام مقدس جمهوری اسلامی رای داده اند، خبرگان باید این توجه را داشته باشند که هر قانونی را که به عنوان پیش نویس تهیه می کنند، باید بر محوریت جمهوری اسلامی باشد زیرا خارج از آن باشد، برای مردم نیست.

 

وی بیان کرد: هر قانونی که در این کشور مطرح می شود تا به تصویب برسد، باید به این اصل کلی توجه داشته باشد که برای جمهوری اسلامی ایران با آرمان رسیدن به جامعه موعود مهدوی در حال تهیه است و تمام هویت این قانون، باید اسلامی و مبتنی بر مبانی مهدویت باشد تا کمک کار ما در بسترسازی ظهور امام زمان(عج) شود.

 

موسوی با اشاره به اینکه کشورهای غربی نیز دارای قوانینی هستند، یادآور شد: مردم آن کشورها به قانون اساسی خود احترام می گذارند و کشور را براساس آنها اداره می کنند اما تفاوت آنها با قوانین ما توجه به ملاحظات دینی است و اگر در قوانین ما این اصل به صورت کامل مورد توجه قرار گیرد، بسیار رشدیافته تر خواهند شد و مسیر را به سمت ظهور امام زمان(عج) نزدیک تر و هموارتر خواهد کرد.

کد خبر 672961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha