آمادگی 12 استان کشور برای میزبانی رپرتوار مقاومت

دوازده استان کشور در آستانه هفته گرامیداشت دفاع مقدس برای میزبانی از رپرتوآر تئاتر مقاومت که توسط ستاد برگزاری سیزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت انقلاب و دفاع مقدس برپا می شود آماده می شوند.


به گزارش خبرگزاری شبستان، استان های خوزستان، تهران، خراسان شمالی، اصفهان، خراسان رضوی، گلستان، اردبیل، گیلان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد و لرستان برای میزبانی از نمایش های رپرتوار تئاتر مقاومت آماده می شوند.


بر پایه این خبر، در رپرتوار تئاتر مقاومت تالارها و سالن های نمایشی سایه، قشقایی، کارگاه نمایش، ایرانشهر و برج آزادی در تهران و سالن های استاد فرشچیان(اصفهان)، گلشن(بجنورد)، فخرالدین اسعدگرگانی( گلستان)، امام رضا(ع) (مشهد)، آفتاب(اهواز) و سالن های نمایشی شهرهای اردبیل، بروجن، شهرکرد مکان های اجرای نمایش های معرفی شده اند.


مدیریت ارتباطات و رسانه های جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت عناوین نمایش های رپرتوار مقاومت و شهرهای میزبان را به این ترتیب معرفی کرد: تمام صبح های زمین/ حسین مسافرآستانه در تماشاخانه ایرانشهر(تهران)، خاموشی دریا/ نیما دهقان در تالار سایه (تهران)، یک شاخه گل با بوی وارتان/ علی جولایی درکارگاه نمایش(تهران)، پوکه های برنجی/ زری عماد درتالار قشقایی(تهران)، انتظار با بوی نرگس/ علیرضا حنیفی درسالن استاد فرشچیان (اصفهان)، محرم زنده است/ یعقوب صدیق جمالی در سالن گلشن (بجنورد)، کانال کمیل/ کوروش زارعی در تالار فخرالدین اسعد گرگانی (گرگان)، زندگی جای دیگریست/ سعید تشکری در تالارامام رضا(ع)( مشهد)، یزرا/ سیدصادق فاضلی در تالارآفتاب (اهواز)، ژیلی پیلی و عروسک هاس شیرین/ احمد سلیمانی در برج آزادی (تهران)، کنار/ غلامرضا جهان پا (خراسان رضوی)، خط سرخ/ سعید خادمی( اسفراین)، که را بنویسم که را ننویسم/ جاوید رخشانی(اردبیل)، ملاقات در ساعت 7 / محمد رسائلی (رشت)، باید راهی باشه/ احمد مردانی بروجنی(بروجن)، با من حرف نمی زنی چرا؟/ کامران شهلایی (کرمانشاه)، مرگ ناصری/ حسین عبداللهی(اصفهان)، سکوت سنگین خاکستری/ سلماز همت زاده و نوید جعفرزاده (شهرکرد)، خیزران چشم هایت/ نیما گودرزی( تهران)، سکوت سپید/ محمد بی ریا ( مشروط)( تهران)، هبوط به رنگ همیشه/ یدالله شعبان(خرم آباد)


گفتنی است،  رپرتوآر تئاتر مقاومت که از31 شهریور آغاز می شود تا 28 آبانماه( زمان برگزاری) جشنواره و به تدریج در شهرهای ایران ادامه خواهد یافت.

این نمایش­ها توسط ستاد برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت در قالب رپرتوآر تئاترمقاومت در جهت گرامیداشت و تجلیل هفته دفاع مقدس بر روی صحنه خواهند رفت.


حسین فدایی حسین: دبیرخانه تئاتر مقاومت باید دائمی شود


حسین فدایی حسین از پژوهشگران و نویسندگان حوزه تئاترکشور در آستانه برگزاری سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس ضمن تاکید بر لزوم اهتمام مستمر و متداوم به نمایش های مقاومت و دفاع مقدس گفت: لازم است پس از برگزاری جشنواره برای اجرای کارها در شهرهای مختلف برنامه‌ریزی شود تا گروه‌ها در شهرهای خودشان و شهرهای دیگر اجرا داشته باشند و ارتباط با گروه‌ها به‌طور مستمر برقرار باشد.

وی با بیان اینکه کمک کارشناسی به گروه‌های ضعیف مورد نیاز است، خاطرنشان کرد: متولیان این حوزه شایسته است پیگیری برای دریافت حمایت‌های مالی از ارگان‌های مختلف انجام دهند و زمینه های لازم را برای اجرا در شهرستان‌ها مهیا شود؛ این امر می‌تواند بر رشد تئاتر در کشور اثر مطلوب بگذارد.


عضو شورای بازخوانی نمایشنامه‌های جشنواره مقاومت با اشاره به اهمیت حمایت هنرمندان حرفه‌ای تئاتراز جشنواره مقاومت و مشارکت نویسندگان حرفه‌ای در جهت تولید متون نمایشی یادآور شد: بسیاری، نمایشنامه‌ها معمولاً مربوط به سال‌های قبل بوده و ویژه جشنواره نوشته نمی‌شود.

 

فدایی‌حسین، در مورد تأثیر برگزاری این جشنواره بر رشد و اعتلای تئاتر دفاع مقدس گفت: برگزاری هر جشنواره تأثیری بر تئاتر کشور دارد و جشنواره تئاتر مقاومت با پیشینه ای که دارد از این موضوع مستثنی نیست.


به گفته وی جشنواره‌های موضوعی معمولاً در جهت دستیابی به اهدافی خاص برگزار می‌شود و یکی از آن اهداف جلب توجه و اذهان به موضوعی خاص و ترویج آن در اجتماع است. باید توجه داشت اگر دغدغه دستیابی به این هدف محدود به زمان برگزاری جشنواره شود آن تفکر گسترش نمی‌یابد.


فدایی‌حسین اضافه کرد: فعالیت گروه‌های تئاتر برای ارائه کار به جشنواره به 2 یا 3 ماه تمرین و چند بار اجرا در جشنواره و حاشیه آن محدود می‌شود و انرژی صرف شده برای تولید یک اثر در بسیاری موارد رضایتمندی تولیدکنندگان آن اثر را فراهم نمی‌کند، چرا که تئاتر نیازمند دیده شدن و اجراست.

 

وی ضمن درخواست جهت راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر مقاومت آن را مسیری موثر برای ارتباط مستمر با گروه‌های تئاتر، کارشناسی متون ارسالی، ارائه متون کارشناسی شده به درخواست‌کنندگان متن و حمایت از گروه‌ها قبل از برگزاری جشنواره عنوان کرد و ادامه داد: بسیاری از اقدامات و برنامه ها می‌تواند در دبیرخانه دائمی پیگیری شود که این کار در افزایش کیفیت تئاترهای راه یافته به جشنواره اثرگذار خواهد بود. همچنین، هزینه‌های تحمیل شده در برگزاری جشنواره می‌تواند در طول سال به تدریج صرف شود تا با برنامه‌ریزی و آرشیو منظم اطلاعات و متون برگزیده و امکان بازیابی آن برای استفاده دوباره توسط گروه‌های خواهان متون کارشناسی شده، اثر مثبتی بر جریان تئاتر کشور گذاشته شود.


بنا به گزارش روابط عمومی جشنواره تئاتر مقاومت، وی گفت: می توان با استفاده از انرژی به وجود آمده در جریان برگزاری جشنواره، در جهت رشد تئاتر کشور گامی مثبت برداشت که این، هم به نفع تئاتر کشور و هم به نفع هنرمندان تئاتر است و هم در جهت ترویج فرهنگ مقاومت در جامعه اثرگذار خواهد بود.

 

 

 رپرتوار تئاتر مقاومت در تالارسایه و کارگاه نمایش از پنج شنبه 31شهریور آغاز می شود

 

تالار سایه و کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر از پنجشنبه 31 شهریور میزبان آثار به صحنه رفته در رپرتوار تئاتر مقاومت است.


 آغاز رپرتوار تئاتر مقاومت از روز پنجشنبه 31 شهریور خواهد بود که طبق برنامه ریزی های انجام گرفته تا 15 مهر ماه نیز ادامه خواهد داشت . در طول این مدت در هریک از تالار های معرفی شده یک نمایش به صحنه خواهد رفت.


گفتنی است، سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس در قالب بخش­های مسابقه صحنه ای، بین الملل، مسابقه آثار عروسکی و کودک و نوجوان، ویژه، خیابانی، تلویزیونی و تولید نمایشنامه و نمایشنامه خوانی به همت بنیاد فرهنگی روایت و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دبیری حسین پارسایی از 28 آبان تا 3 آذر همزمان با هفته بسیج برگزار می­شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 67333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha