خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: صبح دومین روز از وقوع زمین لرزه کرمانشاه هست که وارد شهرستان ثلاث باباجانی می شوم. همه سرگردان و پریشان هستند. دستگاه های خدمات رسان حاضر هستند اما بسیاری از آنها هم، برای شروع کار از کجا و چگونه؛ گویی برنامه مشخصی ندارند.
برخی از زلزله زدگان در تلاش برای یافتن اعضای خانواده خود هستند، مادرانی که به دنبال یافتن لقمه نانی برای رفع گرسنگی فرزندانشان از یک سو و پدرانی که در تقلای انتقال اجساد و یا مریضان خود به سردخانه و یا بیمارستان!
به دنبال یافتن راهی برای کمک به زلزله زدگان هستم که، با زنگ تلفن به خود می آیم. یکی از اعضای کانون فرهنگی هنری موعود فردوس پشت خط است؛ از من می خواهد که هماهنگی های اداری را برای استقرار موکب این کانون را در یکی از شهرهای زلزله زده انجام دهم.
چند روزی است که اعضای این کانون از خدمات دهی به زائران اربعین حسینی به شهر خود برگشته اند. یک ماه، در کاظمین مستقر بودند و وظیفه خدمات رسانی به زائران اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را برعهده داشتند.
دل را به دریا می زنم و علی رغم اینکه می دانم به حضورم در منطقه نیاز زیادی است، ثلاث باباجانی را ترک کرده و برای هماهنگی با دستگاه های اجرایی، راهی استانداری کرمانشاه می شوم. به هر مسئولی که می رسم، درخواست کتبی و توضیحات خود را تکرار می کنم «موکب مسجد جامع شهرستان فردوس که در ایام اربعین در کاظمین مستقر بوده است آمادگی دارد که با تمام امکانات و تجهیزات برای کمک زلزله زدگان تا هر زمان که نیاز باشد، در یکی از شهرستان های استان مستقر شود».
بالاخره بعد از یک روز پرمشغله، «فرشاد خادمی، مدیر اجرایی موکب موعود شهرستان فردوس در استان کرمانشاه» مجوز استقرار موکب را برای شهرستان ثلاث باباجانی می گیرد. از سوی دیگر، اعضای کانون فرهنگی هنری موعود شهرستان فردوس از طریق پیامک، فضای مجازی، اطلاع رسانی تلفنی، حضور در ادارات و ... به دنبال جمع آوری کمک برای ارسال به منطقه زلزله زده کرمانشاه هستند.
گویی درد مردم کرمانشاه، درد تمام آنها شده است؛ همه در تکاپوی کمک رسانی به مردم زلزله زده بسیج شده اند. تقسیم وظایف بین اعضای کانون فرهنگی هنری موعود فردوس به سرعت انجام می شود؛ همه کاربلد هستند و می دانند که بعد از گرفتن مسئولیت چه باید بکنند؛ عده ای مسئول جمع آوری وسائل گرمایشی و پتو می شوند. گروهی از افراد سن بالا هم آستین همت بالا می زنند و مسئولیت جمع آوری کمک های نقدی را برعهده می گیرند. موهای سپید، اعتبار و سابقه کاری آنها جای هیچ شک و شبهه ای را در این تقسیم کاری باقی نمی گذارد.
حمید آبیار مدیر کانون فرهنگی هنری موعود فردوس هم کمر همت می بندد و همراه و همگام با دیگر اعضاء به سراغ ادارات مختلف از جمله فرمانداری، شرکت غله، هلال احمر و ... می رود. عده ای از مسئولان پای کار می آیند و از این اقدام آتش به اختیار کانون حمایت می کنند و برخی نیز، همچون هیشه، ایه یاس می خوانند.
کمک های نقدی که جمع آوری می شود، عده ای با حضور در بازار، تلاش می کنند تا پوشاکی نو برای خانواده های زلزله زده تهیه کنند تا سرمای هوا، غمی مضاعف بر الام آنها نباشد.
چهار روز طول می کشد که هماهنگی های لازم و جمع آوری کمک های مردمی با همت خوب بچه مسجدی ها انجام می شود و موکب کانون فرهنگی هنری مهدی موعود شهرستان فردوس برای خدمات دهی در سه بخش «نانوایی، اسکان و استحمام» راهی مناطق زلزله زده کرمانشاه می شود.
به گفته آبیار، پنج تن آرد، ۵۰۰ شل آب معدنی، دستگاه نانوایی،۲ تن برنج، یک تن قند و شکر، ۵ هزار عدد ظرف یکبار مصرف، ۵۰۰ کیلوگرم رب، پوشاک نو به مبلغ ۵۰ میلیون ریال، دارو ۲۰ میلیون ریال، فرش، لوازم گرمایشی و چادر برای اسکان ۵۰۰ نفر هم با تلاش مردم نوع دوست فردوس تهیه و همراه با تجهیزات موکب به کرمانشاه ارسال شد.
همزمان با حرکت خودجوش کانون فرهنگی هنری موعود فردوس، دیگر کانونهای فرهنگی هنری خراسان جنوبی نیز به جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی برای کمک به زلزله زدگان پرداختند تا بتوانند گوشه ای از عشق خود به مردم آسیب دیده کرمانشاه را نشان دهند.
مردم روستای مهنج شهرستان قاین به همت کانون فرهنگی هنری امام جواد (علیه السلام) این روستا در امامزاده سلطان محمد گردهم آمدند و دستمزد پاک کردن گل زعفران خود را به مردم زلزله زده کرمانشاه هدیه کردند.
اعضای کانون های شهرستان بیرجند هم با مدیریت یکی از اعضای دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان به طور خودجوش اقدام به جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی مردم می کنند. به گفته حجت الاسلام ابراهیم سبزه کار مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان جنوبی این کمک ها به ارزش ریالی ۱۴۰ میلیون ریال و شامل « ۱۰۰ تخته پتو، ۴۰۰ ثوب البسه،۱۰۰ بسته شیرخشک، ۱۵۰ ثوب البسه بچه، ۱۰۰ عدد اسباب بازی، ۱۰ عدد چراغ گرمایشی، ۱۰ عدد بخاری برقی،۵۰ جفت کفش، ۱۵ عدد کیف مدرسه،۱۰۰ متر موکت، یک کارتن دارو، ۱۰ شل آب معدنی» است.
همچنین مقادیری لوازم بهداشتی نیز به همت مردم و فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد و مقداری مبلغ نقد جمع آوری شد که این کمک های مردمی برای توزیع بین زلزله زدگان در اختیار عوامل اجرایی کانون مهدی موعود در ثلاث باباجانی قرار می گیرد.
طولی نکشید که ۹ نفر از فعالان کانون فرهنگی هنری موعود شهرستان فردوس با موکب مهدی موعود (عج) به همراه تجهیزات و کمک های مردمی وارد ثلاث باباجانی می شوند. مردم زلزله زده به گرمی از آنها استقبال می کنند.
فرشاد خادمی مدیر اجرایی موکب مهدی موعود شهرستان فردوس در گفتگو با خبرنگار شبستان با تقدیر از همدلی مردم خراسان جنوبی در خدمت رسانی به زلزله زدگان کرمانشاه گفت: بعد از استقرار موکب در شهرستان ثلاث باباجانی، نانوایی لواش این موکب اقدام به پخت لواش کرد و روزانه ۷۰۰ تا ۲ هزار قرص نان برای توزیع بین مردم زلزله زده پخت می شود.
وی با اشاره به اینکه هفت تن آرد در حال حاضر برای پخت نان در اختیار داریم، افزود: بخشی از این آردها، به درخواست خود مردم زلزله زده بین آنها توزیع می شود تا افرادی که شرایط لازم برای طبخ نان محلی دارند،اقدام کنند.
خادمی با بیان اینکه بخشی از آرد از محل کمک های مردمی تامین شده است، اظهار داشت: روزانه بین ۳ تا ۵ نفر در پخت و توزیع نان با این موکب همکاری می کنند.
وی همچنین به استقرار کانکس حمام و سرویس های بهداشتی در پشت سد ازگله اشاره می کند و ادامه میدهد: هشت چشمه حمام و سرویس بهداشتی به همت فعالان این کانون در این قسمت تعبیه شده است.
خادمی با تاکید بر اینکه در هفته آینده ۸ نفر آشپز و کمک آشپز برای استقرار در آشپزخانه موکب به شهرستان ثلاث باباجانی سفر خواهند کرد، گفت: تلاش می کنیم که روزانه ۲ هزار غذای گرم آماده بین زلزله زدگان توزیع کنیم چرا که بسیاری از زلزله زدگان از مصرف کنسروجات، خسته شده اند.
وی با بیان اینکه امکانات موکب برای استقرار و اسکان زلزله زدگان نیز فراهم بود اما به دلیل عدم استقبال مردم و توزیع چادرها از سوی هلال احمر و دیگر ارگان ها، این بخش با استقبال روبرو نشد، گفت: در حال حاضر از مردم می خواهیم با کمک های نقدی خود ما را در تامین کانکس و وسایل گرمایشی برای زلزله زدگان یاری کنند.
خادمی از احساسات سرشار از عاطفه مردم زلزله زده به عوامل اجرایی این موکب قدردانی کرد و گفت: مردم با تمام وجود از استقرار این موکب ابراز خرسندی کرده اند و خواستار ادامه فعالیت این موکب هستند.
مهدی آبیار مدیرکانون فرهنگی هنری موعود شهرستان فردوس هم گفت: تلاش می کنیم تا هفته آینده یک دستگاه کانکس به همت مردم این شهرستان برای مردم زلزله زده تهیه و ارسال کنیم.
وی تاکید کرد: مردم استان خراسان جنوبی علی رغم محدودیت ها و خشکسالیها، در کمک به مردم کرمانشاه، سنگ تمام گذاشتند.
همچنین حجت الاسلام ابراهیم سبزه کار مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی هم با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم تا تمامی کارکردهای مسجد، همچون صدر اسلام احیاء شود، افزود: امروز فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد سطح استان، فرمایشات مقام معظم رهبری را سرلوحه کار و فعالیت های خود قرار داده اند و در تمامی برنامه ها و امورات مسجد، همکاری و تعامل دارند.
وی افزود: در همین راستا، به فاصله یک روز از وقوع زمین لرزه کرمانشاه، جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی از سوی فعالان کانونهای مساجد استان آغاز شد.
حجت الاسلام سبزه کار با تاکید بر اینکه مساجد باید در تمامی شئون، برای مردم حرف داشته باشند، گفت: وظیفه دینی و انسانی تمامی فعالان مسجدی بود که در این حادثه دردناک، حضور و همدلی خود را به مردم کرمانشاه نشان دهند.
گزارش: زینب رمضانی
نظر شما