به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مرتضی براری امروز (14 آذر) در همایش سرمایه گذاری، تولید و اشتغال استان خراسان جنوبی اظهار کرد: رونق اقتصادی از مهمترین اولویتهای کشور است و باید خلق ثروت حداکثری از ظرفیت های این استان شود.
وی افزود: اقتصاد مرز، صنایع دستی، انرژی های نو، صنایع دستی و گردشگری از محورهای توسعه خراسان جنوبی است.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه نیروی انسانی توانمند یکی از مهمترین ظرفیتهای خراسانجنوبی است، گفت: اقتصاد آیسیتی مبتنی بر این نیروی انسانی است.
براری با بیان اینکه ایجاد سبد درآمدی جدید به نام آیسیتی یکی از اهداف وزارت ارتباطات است، ادامه داد: ویژگی این سبد درآمدی این است که اقتصادی و ابزاری برای ارتقای ظرفیت های دیگر است.
وی با اشاره به اینکه این سبد درآمدی ظرفیت این را دارد که اقتصادی صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی را ارتقا دهد، تصریح کرد: امروزه اقتصاد مبتنی بر خلاقیت و فرد است و با ایده و خلاقیت ایجاد می شود و هفت برند نخست دنیا با یک ایده و خلاقیت ایجاد شده است.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: مهمترین گنج خراسان جنوبی نیروی انسانی بسیار ارزشمند است و این قابل مقایسه با استانهای دیگر نیست.
براری با بیان اینکه اکنون اقتصاد آیسیتی در کشور 40 هزار میلیارد تومان است، گفت: خراسانجنوبی یک درصد جمعیت کشور را در اختیار دارد و انتظار میرود استان یک درصد این اقتصاد یعنی 400 میلیارد تومان را جذب کند اما اکنون کمتر از 10 درصد این مبلغ است.
وی بیان داشت: اقتصاد آیسیتی در کشور تا پایان برنامه ششم توسعه به 120 هزار میلیارد تومان میرسد و خراسان جنوبی میتواند یک درصد این مبلغ را جذب کند.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه باید تلاش شود سرمایه های استان تبدیل به تهدید نشوند، افزود: باید برای یک سبد یک هزار و 200 میلیارد تومانی از اقتصاد آی سی تی تلاش کنیم.
براری با بیان اینکه مهمترین سرمایه برای جذب این اقتصاد نیروی انسانی و بحث زیرساخت است، ادامه داد: در دولت یازدهم سرمایهگذاری خوبی در خراسان جنوبی شده است.
وی با تاکید بر اینکه از 28 شهر استان خراسان جنوبی تاکنون 22 شهر به نسل سوم اینترنت مجهز شده، افزود: تا پایان سال جاری تمام شهرهای استان به نسل سوم مجهز می شوند.
معاون وزیر ارتباطات گفت: هم اکنون 12 شهر استان خراسان جنوبی مجهز به نسل چهارم هستند و تا پایان امسال بیش از 20 شهر استان به نسل چهارم مجهز شوند.
براری با اشاره به اینکه بیش از یک هزار و 100 کیلومتر فیبر نوری در خراسان جنوبی اجرا شده، ادامه داد: در حال حاضر 529 روستای استان دارای اینترنت هستند.
وی اظهار داشت: تا نیمه ابتدای سال آینده 750 روستا در سطح کشور به اینترنت وصل میشوند و بیش از 700 روستا نیز در برنامه اتصال به اینترنت قرار می گیرند.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه بیش از 92 درصد بازار ما دست بخش خصوصی است، گفت: امسال در بودجه به گونه ای برنامه ریزی شده تا مشکل پوشش دهی تلفن همراه در روستاها و جاده های فرعی کاهش یابد.
براری با تاکید بر اینکه در حوزه صنایع دستی باید شبکه بازار را گسترش دهیم، افزود: امروز به صورت نمادین 10 شرکت در زمینه آی سی تی به منظور اشتغال در دانشگاه ها تفاهم نامه امضا می کنند.
نظر شما