سید علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به برپایی چهارمین دوره اقرا گفت: طرح اقرا از یک سال و نیم پیش با دعوت از یکی از اساتید و شیوخ اجازات قرائت مصر آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح، قاری، کل قرآن را برای یک استاد تلاوت می کند و استاد، قرائت او را مورد بحث و بررسی قرار داده و آموزش های لازم را به او ارائه می دهد و در پایان به او اجازه قرائت و تعلیم قرائت و اقرا را به صورت مکتوب اعطا می نماید.
سرابی با بیان این مطلب که اسناد اجازه قرائت به شخص نبی اکرم (ص) منتهی می شود، اظهار کرد: شخصی که اجازه قرائت را می دهد در واقع قاری را به این سلسله روایی که قرآن کریم را مشافهه از یکدیگر تلقی کرده اند، متصل می کند و این سنتی است که علاوه بر کشورهای اسلامی در کشور ما نیز در گذشته وجود داشته است .
قائم مقام شورای عالی قرآن با بیان اینکه شورا بر اساس نظرات اساتید، سعی در احیاء این سنت حسنه دارد، تصریح کرد: اقرا در صحت و اتقان آموزش قرآن و قرائات قرآن اثرگذار بوده و برکات فراوانی رادربردارد.
وی با بیان اینکه ما این دوره ها را با دعوت از اساتید برجسته کشورهای مصر و سوریه و عراق آغاز کردیم، ادامه داد: در سه دوره گذشته تعدادی از اساتید برجسته کشور که در قرائت ممتاز بودند اجازه نامه های خود را دریافت کردند.
سرابی با اشاره به برپایی چهارمین دوره اقرا با حضور یکی از اساتید کشور مصر افزود: در این دوره نیز اساتیدی از استان های مختلف شرکت کرده و اجازه نامه های خود را دریافت خواهند کرد.
قائم مقام شورای عالی قرآن با بیان اینکه در صددیم شبکه اقرا را در کل کشور فعال کنیم، تاکیدکرد: اساتید استان های مختلف بعد از گذراندن این دوره می توانند این سنت را در منطقه و استان خود اجرا کنند.
نظر شما