۱۴۰شرکت شستا از بنگاه داری خارج می شوند/ نخستین کشتی ساخت داخل را به ترکیه فروختیم

خبرگزاری شبستان:مدیرعامل شستا از خروج ۱۴۰ شرکت شستا از بنگاه داری خبر داد و گفت:بر اساس تأیید هیأت مدیره شستا تا سال ۹۸ از این شرکت‌ها خارج می‌شویم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مهندس مرتضی لطفی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) امروز در نشست خبری گفت: شستا در 9 حوزه کسب و کار و فعالیت بنگاه‌داری چندرشته‌ای در حوزه‌های نفت و گاز، صنایع نوین، سیمان، حمل و نقل جاده ای و دریایی، انرژی، بانک، بیمه و صنایع عمومی فعالیت می کند.شستا بر اساس ضرورت و بر اساس رسالت سازمان تأمین اجتماعی مسئولت تأمین رفاه و حفظ حقوق کارگران را بر عهده دارد.
 

لطفی  با بیان اینکه سرمایه اولیه شستا3900 میلیارد تومان سرمایه اولیه  است تصریح کرد:در آینده افزایش سرمایه آن به 8 هزار میلیارد تومان می‌رسد و 80 هزار میلیارد تومان نیز آن محاسبه شده است.

 

مدیر عامل شستابیان کرد: سازمان ملی تامین اجتماعی میثاق هم همیشه در راستای حمایت صندوق ها توصیه هایی دارد و تلاش می کند این صندوق ها در فراز و نشیب و عوامل متغیر بیرونی دارایی های خود را حفظ کند. سازمان هم که مجمع صندوق ها می باشد در راستای حمایت از دارایی ها و مجامعی که تشکیل می شود این توصیه ها را دارد.

 

لطفی در ادامه تصریح کرد: در اجرای اصل 44 قانون اساسی که موضوع مالکیت مستقیم و غیرمستقیم را در بنگاه هایی که معافیت های عمومی تا سقف 40 درصد را پیش بینی کرده است، یکی از برنامه های ما سیاست خروج از بنگاه‌ها  است لذا سیاست خروج از بنگاه هایی که در برنامه راهبردی ما نیستند و یا در مقیاس کوچکتر می باشند که بخش خصوصی می تواند در آنها فعالیت کند برنامه ای اتخاذ کردیم که این شرکت ها را شناسایی کنیم.140 شرکت شناسایی شدند که بر اساس تأیید هیأت مدیره شستا تا سال 98 از این شرکت‌ها خارج می‌شویم.

 

مدیرعامل شستا افزود: با توجه به عدم موفقیت در ادوار گذشته برای خروج، دستگاه های نظارتی را هم به عنوان نظارت در امر واگذاری در آینده آغاز کردیم و آنها هم با ما مشارکت دارند.

 

وی با بیان اینکه به دنبال تجمیع هلدینگ‌های شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی هستیم اظهار کرد: با توجه به مطالعات جدی که در حوزه برنامه های راهبردی صورت گرفته در یک بازه زمانی 9 هلدینگ شستا به 5 هلدینگ تبدیل خواهد شد و در هلدینگ‌های نفت و گاز، دارو، بیمه و فناوری‌های نوین فعالیت خواهیم کرد.
 

وی ادامه داد: در این راستا واحدهایی را که خارج از برنامه های راهبردی ما هستند را پیش بینی و پیگیری می کنیم.

 

لطفی در ادامه تصریح کرد: ما نشستی با معاونت فناوری و ریاست جمهوری داشتیم که در ارتباط با سلایح دانش بنیان یک کار مشترکی را آغاز کردیم و مقرر شده است در اشتراک با این معاونت پردیس دومی را با استفاده از معافیت هایی که پردیس یک در این منطقه دارد آن را راه اندازی کنیم.

 

وی ادامه داد: مجموعه اراضی خود را باید در اختیار این پردیس قرار دهیم تا بتوانیم از گروه های فعال در حوزه استارت آپ ها و شتابنده ها استفاده کنیم، تفاهم نامه این پروژه صورت گرفته و اقدامات لازم نیز برای راه اندازی آن به ویژه در حوزه دارو انجام شده است.

 

وی با اشاره به سرمایه گذاری خارجی شستا بیان کرد: خوشبختانه ما توانستیم حوزه مدیریتی خود را فعال کنیم و بعد از برجام 50 تفاهم نامه امضا کردیم. با توجه به عدم رعایت برجام و بداخلاقی هایی که آمریکا در این رابطه می کند البته ما توانستیم این سرمایه گذاری را در حوزه دارو و در عراق در حوزه سیمان انجام دهیم. 

 

لطفی تصریح کرد: به اعتبار جایگاه این بنگاه اقتصادی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی که امروز در خاورمیانه یکی از بزرگترین شرکت ها می باشد در بعد از برجام کانون توجه شرکت های خارجی شده است، از مجموعه ای که به کشور دعوت می شوند ابراز تمایل برای برگزاری نشست با ما دارند.

 

مدیرعامل شستا اظهار کرد: اولین کشتی مسافربری را که مجموعه صنایع عمومی ما تولید کردند در قالب یک قرارداد به یکی از شرکت های ترکیه با مبلغ 29 میلیون دلار فروخته شد که امیدواریم با توجه به درخواست های دیگری که برای ساخت این نوع کشتی در آینده داریم با موفقیت های بیشتری روبرو شویم.


لطفی به تشکیل کمیته صیانت از حقوق کارگران اشاره کرد و گفت: بر اساس این کمیته صیانت از ذخایر و سرمایه‌های کارگران از وظایف اصلی شستا قرار داده شده است و امیدواریم از دست‌اندازی به سرمایه‌های کارگران جلوگیری کنیم.
 

وی اظهار کرد: پوست‌اندازی حوزه مدیریت شستا را نیز در این مدت داشته‌ایم و از مدیران جوان در راستای سیاست‌های مقام معظم رهبری استفاده کرده‌ایم همچنین از خانم‌های نخبه و باتجربه‌ای که در شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی نیز فعالیت می‌کردند استفاده خواهد شد.
 

مدیر عامل شستا اظهار کرد: در حوزه نفت، گاز، دارو و صنایع دانش بنیان ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری داشته ایم ،شرکت پالایش ستاره خلیج فارس در حال حاضر ۶۰ درصد بنزین مورد نیاز کشور را تولید می کند که در آینده نزدیک می توانیم خودکفا شویم. ساخت پالایشگاه های دیگری نیز در دستور کار قرار دارد. 

 

وی گفت:در مورد تولید شش قلم داروی سرطانی برای اولین بار در کشور اقدام کرده ایم که به زودی از این شش قلم رونمایی خواهد شد. 

 

لطفی خاطر نشان کرد: در حال حاضر با کشور عمان در زمینه ساخت و ساز فعالیت می کنیم و در نفت و گاز و پتروشیمی قرارداد هایی با کشورهای ایتالیا، قزاقستان، آذربایجان و استرالیا  داریم. 

کد خبر 676007

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha