به گزارش خبرگزاری شبستان، فیروز زنوزی جلالی، نویسنده و برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران گفت: نفس برگزاری این جشنواره پسندیده است به خصوص اینکه ما در حوزه دفاع مقدس منابع خام بسیاری داریم که باید داستانی شوند.
وی افزود: ما در هر عملیات مستندات و پروندههای عدیدهای داریم که باید پردازش شود و شکل داستانی به خود بگیرند. مثلا درباره نیروی دریایی که خودم سابقه خدمت در آن را دارم، ما چقدر توانستیم رمان یا داستان تولید کنیم؟
این نویسنده عنوان داشت: نقش جشنوارههایی همچون کتاب سال دفاع مقدس، بیش از هر چیز این است که کانون قلم نویسندگان را متوجه خود کند.
وی بیان داشت: با توجه به برگزاری جشنواره کتاب سال دفاع مقدس ما هم از نظر کمیت و هم از لحاظ کیفیت شاهد دگرگونی جدی در حوزه ادبیات داستانی بودیم. با این حال هنوز در زمینه ادبیات داستانی دفاع مقدس به اندازه یک هشتم 8 سال جنگ تحمیلی کار نکردهایم.
بنا بر گزارش ستاد خبری پانزدهمین جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، وی مسئله دیگر را فرامرزی شدن این ادبیات عنوان و اظهار کرد: برای خیلی از کشورهای دیگر سؤال است که در عملیاتهای دفاع مقدس چه گذشته است؟ چه انگیزهای پشت همه این رشادتها نهفته است؟ مسئله جانبازان، شیمیاییها و اسرا چیست؟ متأسفانه عناصر بازتاب دهنده دفاع مقدس هنوز جهانی نشده و باید در جهانی شدن و معرفی جنگ تحمیلی به دیگر کشورها کارهای زیادی صورت گیرد.
این نویسنده بیان داشت: پرداختن به ادبیات جنگ موضوعی است که در همه جای دنیا امروز جریان دارد. هنوز هم درباره جنگ جهانی کتابهای زیادی نوشته و فیلمهای بسیاری ساخته میشود. این نشان میدهد که همه کشورها نسبت به آنچه بر کشورشان گذشته حساسند و ما هم باید بتوانیم در آثار داستانی از حقانیت دفاع مقدس صحبت کنیم. به خصوص با ظهور جوانانی پویا در که در حوزه ادبیات داستانی کار میکنند.
پایان پیام/
نظر شما