به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، شهید محمد مفتح معروف به شهید مفتح روحانی است، محمد مفتح در سال ۱۳۰۷ شمسی، در خانوادهای روحانی در همدان به دنیا آمد.
پدرش مرحوم، حجت الاسلام حاج محمود مفتح در ادبیات فارسی و عربی تبحر فراوانی داشت و اشعار زیادی در مدح و رثای اهل بیت (ع) به زبانهای عربی و فارسی از وی به جا مانده است.
او در حوزه علمیه همدان، مدرس ادبیات فارسی و عربی بود، شهید مفتح از کودکی در محضر پدر به فراگیری ادبیات پرداخت و پس از گذراندن دوره ابتدایی، جهت فراگیری معارف اسلامی به مدرسه «آخوند ملاعلی» وارد شد و پس از مدتی جهت استفاده از محضر استادان بزرگ آن دوران به حوزه علمیه قم مهاجرت کرد و در مدرسه «دارالشفاء» به کسب علوم و معارف پرداخت و از محضر بزرگانی چون آیات سید محمد حجت کوه کمرهای، بروجردی، سید محمد محقق (داماد) علاّمه طباطبایی؛ صاحب المیزان و امام خمینی (ره) استفاده کرد و خود مدرسی بزرگ در حوزه شد.
دکتر مفتح، پس از گذراندن دوره دانشگاه، علاوه بر تدریس در حوزه، به تدریس در دبیرستانهای قم نیز پرداخت، وی به لحاظ رسالتی که بر دوش خویش حس میکرد، در دو سنگر دبیرستان و حوزه از همان آغاز سعی در روشنگری دانشپژوهان داشت و کلاسهای تدریس خود را مرکزی برای تشکل آنان در جهت مبارزه با رژیم قرار داده بود و در این راه به تأسیس انجمن اسلامی دانش آموزان، با همیاری شهید بهشتی اقدام کرد.
شهید مفتح برای ایجاد تشکل و سازماندادن به طلاب و فضلای حوزه علمیه دست به تشکیل مجمعی به نام «جلسات علمی اسلام شناسی» زد که این مجمع فعالیت وسیعی به منظور شناساندن چهره اصلی اسلام در جامعه آغاز کرد، اما ساواک که پی به نقش مؤثر این مجمع در شناساندن اسلام برده بود، آن را تعطیل کرد.
در سالهای 1340تا 1342، سخنرانیهای شهید مفتح در شهرهای مختلف و روشن ساختن مواضع نهضت اسلامی در افشای چهره رژیم پهلوی بسیار مؤثر بود و به لحاظ اثر عمیقی که این سخنرانیها در میان تودهها داشت، بارها توسط ساواک تعطیل شد و هر بار این تعطیلی با دستگیری و آزار ایشان همراه بود.
مسجد قبا در ماه رمضان 1357 کانون پرجوش و خروش انقلاب بود و مهمترین سنگر مبارزاتی مردم علیه رژیم طاغوت بهشمار میرفت، هرچند در تحقیق مستقلی باید ابعاد مختلف و تاثیر فعالیتهای مسجد قبا در اوجگیری و پیروزی انقلاب اسلامی بررسی و به رشته تحریر درآید، ولی از آنجا که فعالیتهای مسجد قبا با ابتکار و مدیریت و هدایت شهید آیتالله دکتر محمد مفتح انجام میشد، این فعالیتها در اصل به عنوان صفحهای از کارنامه درخشان تلاشهای ایشان به حساب میآید.
شهید مفتح بعد از تبعید امام (ره) مبارزات خود را شدت بخشید و با سفر به استان خوزستان سعی در افشای ماهیت رژیم و شناساندن نهضت امام خمینی به مردم داشت و ساواک که با دستگیریهای متعدد و ممنوع المنبر کردن وی نتوانسته بود کاری از پیش ببرد، ورود وی را به شهرهای خوزستان ممنوع اعلام کرد.
آخرین مسؤولیت شهید مفتح، سرپرستی دانشکده الهیات و عضویت در شورای گسترش آموزش عالی کشور بود که به نحو شایستهای در این سنگرها انجام وظیفه کرد و در طی این دوران همچنان مسؤولیت امامت جماعتی مسجد قبا را نیز بر عهده داشت.
شهادت در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه
سرانجام آیت الله مفتح، پس از عمری تلاش و جهاد مستمر و خستگی ناپذیر در راه تبلیغ دین، در ساعت 9 صبح روز 27 آذر سال 1358، هنگام ورود به دانشکده الهیات، توسط عناصر منحرف گروهک فرقان هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.
پیکر وی پس از برپایی مراسم با شکوهی تشییع و در صحن مطهر حضرت معصومه (ع) در قم به خاک سپرده شد و روز شهادت شهید مفتح به مناسبت فعالیتهای چشمگیر آن شهید در راه تحقق وحدت بین حوزه و دانشگاه «روز وحدت حوزه و دانشگاه» نامگذاری شد.
منبع:
برگرفته از کتاب مساجد و انقلاب اسلامی
نظر شما