به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی رئیس مجلس در ششمین همایش ملی نقش پژوهش در فرایند قانونگذاری با اشاره به اینکه پژوهش مهمترین نیاز برای قانونگذاری مطلوب است گفت: پژوهش باید براساس نیازهای کشور و احصاء راه حل های درست ارایه شود ما امروز در زمانی هستیم که شرایط کشور اقتضائات جدیدی دارد و نگاه ما باید از روال متعارف در پژوهش تغییر کند.
رئیس مجلس در مورد روابط بین الملل و نقش ایران در جایگاه بین المللی اظهار کرد: در وضعیت فعلی باید این موضوع را در محاسبات خود در نظر بگیریم که رفتار امریکا و برخی کشورها در منطقه به دنبال ضربه زدن به منافع ملت ما هستند و هر از گاهی در مجلس ملی خود تمهیدات بین المللی برای ایجاد مشکلات در عرصه بین الملل برای ایران هستند که بخشی از این مشکلات ایذایی و بخشی مشکلات سیاسی و اقتصادی را برای ما به وجود می آورد.
لاریجانی تصریح کرد: موضوع دیگری که باید به آن توجه کنیم وضعیت اقتصاد درونی ماست که با چالشهایی متداول در حوزه اقتصاد روبرو هستیم که برخی مزمن هستند و مربوط به چندین دوره از کشور می شود این چالشها به شکلی به هم تنیده شده اند که حل یک بعدی از آن مورد توجه نیست و باید در حوزه گسترده نگاه شود.
وی با اشاره به مشکلات عمده کشور که مربوط به بودجه است تصریح کرد: تمام منابعی که از نفت و مالیات تعریف می کنیم حدود 300 هزار میلیارد تومان است و بودجه جاری هم همین حدود و رقم است پس برای موارد عمرانی چه باید بکنیم؟
لاریجانی ادامه داد: این کمبود در بودجه عمرانی در دوره ای از کشور از حساب ذخیره جبران می شد و پس از ان با شکل گیری صندوق توسعه ملی براساس اصل 44 شرکتهایی فروخته شد و صرف بودجه های عمرانی شد و پس از آنکه این صندوق نیز به سامان رسید به این نتیجه رسیده اند که اوراق بفروشند که البته این موضوع برای سالهای بعدی بدهی بیشتری برای دولت به ارمغان می اورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید براین نکته که بدنه اجرایی کشور وسیع است و تامین این اندازه از بودجه جاری امکان پذیر نیست، افزود: تمام دستگاهها خواهان بودجه هستند شنیدید که بازنشستگان اظهار می کنند وضع مالی خوبی ندارند و البته حق دارند از کجا باید این منابع تامین شود آیا صندوقهای بازنشستگی آمادگی این پرداخت را دارند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: در بودجه 97 منابع بالایی برای بازنشستگان در نظر گرفته شده که البته منابع مربوط به محیط زیست، آلودگی هوا و تعطیلی مدارس و گره های به هم تنیده دیگری نیز هزینه های بالایی را برای کشور به بار می آورد که البته باید در مرکز پژوهشها ببینیم که در چه موقعیتی هستیم و چه نیازهایی را تامین می کنیم.
رئیس قوه مقننه با اظهار این که با توجه به رفتارهای امریکا و ماجراجویی های او هر روز یک موضوع خلق می شود که حتماً باید این موضوعات به شکل جدی آنالیز شده تا ببینیم چه اقداماتی باید در مقابل آمریکا انجام دهیم، تصریح کرد: مرکز پژوهش ها باید رویکردهای جدیدی را درخصوص برخورد با این مساله و ارزیابی دقیق از این مهم را ارایه دهد. ارزیابی ما این نیست که در مقابل رفتار کشورهایی همچون آمریکا برنامه کوتاه مدت داشته باشیم بلکه ما نیازمند یک برنامه میان مدت و دقیق برای برخورد با اینگونه مسایل هستیم.
لاریجانی در مورد مسایل اقتصادی اظهار کرد: اگر مشکلات کشور را به صورت منظم بررسی کنیم با ده تا 15 چالش بسیار بزرگ مواجه هستیم که باید بدانیم برای آنها چه راهکارهایی انجام دهیم که البته متوجه باشیم که تاخیر در این راهکارها ما را با مشکل بزرگتری مواجه می کند توانمندی کشور در برخورد و حل مسایل کشور کم نیست اما باید با همین منابع موجود مشکلات را حل کنیم.
وی با اشاره به ارتباط انجمن های علمی و تحقیقاتی با مرکز پژوهشهای مجلس گفت: ارتباط با این مراکز می تواند نگاه همه جانبه نگری به مسایل ارایه دهددر قانون برنامه تکالیفی مشخص شده است که در هنگام بودجه ریزی باید این برنامه محقق شود و مرکز پژوهشها باید راهکارهای خود را ارایه دهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش 15 درصدی روند استخدامی در برنامه جدید بودجه سال گفت: باید راهکارهای این موضوع روشن شود و با شفافیت بیان شود همه فکر می کنند منابع غنی داریم باید در مورد مسایل استخدامی اصلاحات جدی صورت گیرد این موضوع مسایل کشور را حل نمی کند و ما نیازمند راهکارهای جدی تر برای حل چالشهای کشور هستیم.اگر استفاده از اوراق برای جبران کمبود بودجه عمرانی ادامه یابد یک دولت فرومانده تشکیل می شود که باید در این خصوص راه حل ارایه دهیم.
وی با اشاره به نقش مرکز پژوهشهای مجلس و ارایه پیشنهادات این مرکز در حل مشکلات افزود: باید ساختاری داشته باشیم که ایده هایی که ارایه می شود به نتیجه برسد گاهی ایده های خوبی داریم اما چون راه میسر نمی شود ایده ها تحقق نمی یابند در مرکز پژوهشها باید سازوکار جدی برای روشهای تحقق ایده ها ابداع شود.
لاریجانی گفت: مرکز پژوهشها مجلس باید ما را به تصمیم جدی برساند و این گام آخر مهم است ایده هایی که برای حل مسایل ارایه می شود باید شفاف باشد و ما پتانسیل این کار را داریم.
وی با اشاره به مشکلات و مسایل اقتصادی تصریح کرد: در حوزه اقتصاد هنوز دچار رکود هستیم و رونق اقتصادی ایجاد نشده است باید به رونق اقتصادی کمک کنیم و این موضوع مستلزم توجه به تولید است برای این مهم باید مسایل تولیدکنندگان به درستی درک و فهم شود تا تولید و صادرات درست نشود کسب ثروت مهیا نمی شود ضعف در اقتصاد درونزای ماست باید در تخصیص منابع به روستاها و مسایل زیربنایی انها توجه شود اقتصاد باید زاینده و بالنده و ثروت زا باشد اینکه از منابع نفتی خرج کنیم زاینده نیست باید نقص خود را بفهمیم و آن را جبران کنیم و به سمت تولید و زایندگی در کشور حرکت کنیم.
نظر شما