مجتبی ذوالفقاری، مخترع و عضو هیات علمی دانشگاه اراک به مناسبت بیست و هفتم آذر روز وحدت بین حوزه و دانشگاه به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای متحد شدن این دو است نه به این معنا که یک نهاد در دیگری محو شود و رسالت تغییر کند.
این استاد دانشگاه های اراک افزود: مشکل حوزه و دانشگاه مانند مشکل صنعت و دانشگاه در عدم ارتباط به معنای واقعی است و چنانچه ارتباط ایجاد شود خیلی از مشکلات مرتفع خواهد شد.
وی گفت: در حوزه و دانشگاه از لحاظ برخوردی و همرسی در کنار هم قرار نمی گیرند و ذهنیت های اشتباهی از یکدیگر دارند؛ دانشگاهیان به شدت نیاز دارند در برخی مسائل، حوزویان به آنها پاسخ دهند؛ در این مورد تنها شخصی مانند آیت الله جوادی آملی هست که مسایل و پاسخ ها را به روز می کند و جواب هایی درستی به سوالات عمیق می دهند در بقیه موارد و سوالات، پاسخ ها همان پاسخ های دوران بوعلی سینا هست که در دانشگاه مورد بحث و تبیین قرار می گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه اراک تصریح کرد: در دوران کنونی سوالات بروز شده نیاز به پاسخ های بروز دارد زیرا دانشگاه برای اینکه به پوچی و بی انگیزگی نرسد لازم دارد بداند و سوال کند.
مخترع استان مرکزی اضافه کرد: حوزه و دانشگاه در عمل، ارتباطی با هم ندارند تنها ارتباط این دو حضور مدرسینی از حوزه در دانشگاه ها است که رفع مشکلات و ارتباط و وحدت این دو نیاز به بازشناسی نیازها دارد.
وی با بیان اینکه بی ارتباطی و عدم وحدت حوزه و دانشگاه سکولاریسم را ایجاد می کند افزود: سکولاریسم همان چیزی بود که غرب در دوره رنسانس به ان مبتلا شد ولی دین اسلام به دلیل جامعیت، دقیق و پیشرفته بودن از گرفتار شدن به این نوع بحران ها به دور است؛ آثار و کتب علما و فضلایی چون حضرت امام خمینی(ره)، علامه طباطبایی و آیت الله جوادی آملی امیدها را زنده می کند.
نظر شما