به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، عباس ذاکریان معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم صبح امروز چهراشنبه 29 آذر در نشست خبری با خبرنگاران گفت: روز 29 آذر روز حمل ونقل و ترافیک شهری است که بر اساس تصویب برنامه 5 ساله راهبردی و استراتژیکی شهرداری در شورای شهر قم اهداف شهری داری در حوزه حمل ونقل با شعار "روان،متعادل و سالم سازی عبور مرور شهری در قالب 23 سیاست تهیه واجرایی شده است.
وی افزود: معاونت حمل ونقل شهرداری قم برنامه هایی از جمله کنترل و کاهش آلاینده های زیست محیطی، حمل و درون شهری، حمل و نقل ریلی و پارک، افزایش سطح پوشش، و یکپارچه سازی حمل ونقل موتوری، توسعه سیستمهای حمل ونقل دوستدار محیط زیست، توسعه دوچرخه و...در برنامه راهبردی 5 ساله خود تبیین کرده است.
ایجاد مسیر تردد با دوچرخه در قم
ذاکریان ادامه داد: خوشبختانه شهر قم به جهت اقلیمی و توپوگرافی امکان استفاده از دوچرخه را دارد که امیدواریم با یک برنامه جامع بتوانیم در حوزه دوچرخه و ایجاد مسیر ویژه برای آن سامانه عرضه دوچرخه را با عنوان خانه دوچرخه و ارائه کارت الکترونیک فراهم سازیم .
معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری قم تصریح کرد: افزایش حداکثری نظارت تصویری در مراکز شهری برای کنترل ترافیک و رصد حواث و اتفاقات از دیگر برنامه های این معاونت می باشد .
وی اظهار داشت: در همین راستا برای کاهش و جلوگیری از تصادف ، خسارات جرحی و فوتی دوربین های هوشمند ثبت سرعت و تخلف در معابر نصب می گردد که هنگام تخلف توجه در مسیر محل عابر پیاده جریمه تخلف صورت گرفته همراه با کد پلیس برای رانندگان متخلف ارسال می شود.
ذاکریان یاد آور شد: سامانه تردد شما نیز در سطح شهر نصب خواهد شد که امیدورایم بتوانیم این داده های ترافیکی را در سطح شسهر فرهنگ سازی کنیم .
معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری قم خاطر نشان ساخت: علاوه بر این سیستم ثبت تخلف در مکانهایی که توقف مطلقا ممنوع، پارک دوبل، و توقف در پیاده روها را ثبت و فرد متخلف مشمول پرداخت جریمه می گردد.
افزایش و تقویت شبکه اتوبوسرانی در حمل و نقل عمومی شهر
وی ادامه داد: ما طی 10 سال اینده می توانیم مشکلا حمل و نقل در زمینه حمل و نقل ریلی، جاده ای ، شهری، تقاطع غیر همسطح و رینگهای ترافیکی را با استفاده از طرح جامع حمل ونقل ترافیکی حل کنیم .
ذاکریان با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی و جلب مشارکت دستگاهها در حل مشکلات ترافیکی و حمل و نقل شهری ابراز داشت: باید شبکه اتوبوسرانی تقویت و زمینه دسترسی آسان به آن درجامعه فراهم شود.
معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری قم افزود: در اکثر کشورها عمده سفرها با مترو و اتوبوس صورت می گیرد که در حال حاضر در کشور ما از تاکسی به عنوان وسیله حمل و نقل لوکس در سطح شهر برای حمل ونقل عمومی استفاده می شود
وی گفت: بر اساس فرهنگ سازی انجام شده در کشورهای توسعه یافته در زمینه حمل و نقل اولویت اول با عابر پیاده، دوچرخه، حمل و نقل عمومی و در آخر بخش خصوصی است که باید مورد توجه قرار گیرد .
ذاکریان عنوان کرد: باید بحث پیاده محور کردن ، انسان محور کردن در طراحی شهری از شعار به عمل برسد و مسیر های پیاده وری برای شهروندان ایجاد شود چنانچه در حال حاضر مسیر سه راه بازار به سمت حرم حضرت معصومه (س) در حال تغییر به مسیر پیاده روی است که در همین راستا برای زائرینی که ناتوان ویا کم توان هستند خودروهای برقی در نظر گرفته شده چرا که محور عمده فعالیتهای ما در راستای ایمن سازی پیاده رو برای عابرین پیاده می باشد .
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردای قم در ادامه با بیان اینکه فرهنگ سازی امری مهم در ماحث شهری است گفت: ما باید با فرهنگ سازی مناسب وسیله موتور را از تهدید به فرصت تبدیل کنیم چرا که علاوه بر معیبی که دارد مزایای فراوان ترافیکی از جمله کم جا بودن، تردد آسان و..که دارد می تواند با رعایت قوانین و استفاده از کلاه ایمنی به عنوان وسیله راحت و آسان در سطح شهر تردد نماید .
ایجاد پارک ترافیکی برای دانش آموزان
وی افزود: کمبود بساری از کشورها داشتن خودرو را منوط به داشتن پارکینگ می دانند و تا پارکینگ ایجاد نشود مجوز خودرو صادر نمی گردد اما متاسفانه در کشور ما اینگونه نیست و در حال حاضر معضل پارکینگ یکی از مشکلات مهم شهر قم در بحث حمل ونقل و ترافیک شهری می باشد.
ذاکریان تصریح کرد: در سال 96 17 میلیارد تومان بودجه برای تملک پارکینگ در مناطق یک، دو، سه ، چهار و هفت ابلاغ شده و در دستور کار قرار گرفته است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم افزود: یکی از برنامه های ما ایجاد پارک ترافیکی برای دانش آموزان برای آموزش و آشنایی با مسائل ترافیکی وآموزش شهروندی می باشد که برنامه هایی برای آن پیش بینی شده که امیدواریم با نگرش فرهنگی مدیران در حوزه حمل و نقل و ترافیک بتوانیم در این مسیر گامهای خوبی برداریم .
اجرای طرح عبور همسطح عابرین پیاده در قم
وی ابراز داشت: هر پل عابر پیاده بین 300 تا 500 میلیون تومان با پلههای معمولی هزینه دارد و اگر پله برقی به آن اضافه شود یک میلیارد و 200 میلیون تومان به آن اضافه میشود و به همین خاطر شرایط سختی برای توسعه آنها شکل گرفته است.
ذاکریان با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات شهر قم به دلیل عدم رعایت قوانین و ضوابط است که باید فرهنگسازی صورت گیرد گفت: ما به دنبال . اجرای طرح عبور همسطح عابرین پیاده با استفاده از چراغ هستیم تا مشکلات تردد رفع شود،هر چند ممکن است مشکلاتی در این مسیر ایجاد شود اما نیازمند فرهنگ سازی و همراهی سازمانهای حمایتی هستیم تا بتوانیم بحث انسان محوری را در طراحیهای شهری جای بیندازیم.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم با تاکید بر اینکه باید به سمتی رویم تا شهری ایمن برای کاهش سوانح داشته باشیم، اظهار داشت: رویکرد ما باید این باشد که علاوه بر مناسب سازی شهر زمینه ایمنی و سلامت شهری را برای شهروندان فراهم سازیم تا بتوانیم سهم مهمی در کاهش سوانح ایفا کنیم .
.
نظر شما