تالار فرهنگ سنندج در صف انتظار اعتبار/ همتی مضاعف و اعتبار جهشی نیاز است

خبرگزاری شبستان: تالار فرهنگ سنندج از پرژه های رکودار در صف انتظار اعتبار است که بعد از گذشت ۱۴ سال هنوز ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای افتتاح در سرزمین فرهنگ و هنر ایران نیازمند همتی مضاعف و اعتباری جهشی است.

خبرگزاری شبستان – کردستان: یکی از مهمترین ویژگی های کردستان، فرهنگی بودن آن است که در عواملی از جمله زبان، ادبیات، لباس، سنت ها، موسیقی، رقص، جشن ها و مراسم خاص و صنایع دستی  و ... نمایان است و به شکل پویا در بین مردم این سرزمین جریان دارد.

 

مقام معظم رهبری در سفر پرخیر و برکت‌شان در سال 88 به کردستان این استان را سرزمین هنر و فرهنگ، مجاهد‌ت‌های خاموش و محبت و وفاداری معرفی کردند، و بر همین اساس می طلبد کوچه به کوچه استان و به طبع شهر سنندج مرکز فرهنگی باشد.

 

اما فضای فرهنگی موجود در سنندج زیبنده استان فرهنگی کردستان نیست و گواه این مسئله بهره برداری از تالار فرهنگ سنندج است که بعد از 14 سال هنوز 30 درصد پیشرفت فیریکی دارد.

 

جمعی از خبرنگاران رسانه های گروهی استان کردستان از پروژه نیمه کاره تالار فرهنگ سنندج با حضور نماینده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اداره هنری اداره کل، مدیر عامل شرکت مجری احداث پروژه و جمعی از هنرمندان استان ساختمان بازدید کردند.

 

معاون در این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: عملیات اجرایی تالار مرکزی یا فرهنگسرای جوان سنندج از سال 82 و با تخریب ساختمان قبلی تالار  آغاز شد.

محمود رستم پور، با بیان اینکه پنج دولت، ۶ وزیر، ۶ استاندار و هفت مدیر کل فرهنگ و ارشاد از روند اجرای این پروژه بازدید کرده اند، ادامه داد: امروز امیدواریم با توجه به شروه خدمت دولت دوازدهم و نگاه استاندار بومی، پیگیری های مدیر کل و همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اعتبار جهشی برای آن اختصاص یابد و  در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از این پروژه باشیم.

 

وی به پیشرفت فیزیکی این پروزه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر پروژه تالار فرهنگ سنندج پیشرفت ۳۰ درصدی دارد که در طول اجرای آن سه پیمانکار عوض شده اند.

 

وی با بیان اینکه پروژه تالار فرهنگ سنندج از استانی بودن تبدیل به پروژه ملی شده است و هر سال 3 میلیارد برای اجرای این پروژه اعتبار جذب می شود، اما این میزان اعتبار جوابگوی تکمیل پروژه نیست.

 

رستم پور، با بیان اینکه 50 میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز این پروژه نیاز است، افزود: کمبود پول و اعتبار اصلی ترین مشکل این پروژه است.

 

مدیر عامل شرکت مشاورین ارج سازه غرب مشکل عمده دولت کمبود اعتبار پروژه عمرانی دانست و افزود: حداقل زمان تکمیل و اجرای پروژه سه سال پیش بینی می شود. 

محمد رحیم پور در خصوص پیش بینی ادامه اعتبار این پروژه نیز گفت: چون هر سال افزایش قیمت ها را داریم به صورت دقیق نمی توانیم پیش بینی کنیم برای اتمام این پروژه چه میزان اعتبار نیاز است.

 

وی متراژ کلی پروژه را 14 هزار و 500 متر مربع اعلام کرد و افزود: تا کنون ۹ میلیارد تومان برای اجراین این پروزه هزینه شده است و در سال جاری 2 میلیارد و 400 میلیون تومان برای اجرای آن اختصاص داده شده است که دیوار چینی سه بلوک و سازه دو بلوک برای سال جاری در نظر گرفته شده است.

 

رحیم پور به بخش های این تالار اشاره کرد و افزود: دو سالن تئاتر و موسیقی، فضاهای جنبی چون سن پشتیبانی، کارگاه های هنری، دکور سازی، کنترل نور، اتاق ارکستر، تمرین، اماده سازی، ظهور فیلم، لابی، فضای اداری، بوفه، سرویس بهداشتی، نگهبانی، سریداری و ... بخش های مختلف داخلی را شامل می شود.

 

رئیس اداره هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز در جمع خبرنگاران عنوان کرد: رویکرد جدید وزارت ارشاد تشویق مردم به سرمایه گذاری در حوزه سخت افزاری پروژه های فرهنگی است.

 

سامان احمدی ادامه داد: پروژه تالار فرهنگ سنندج در ابتدا در ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع تعریف شد و بنا بود در عرض 9 سال تحویل داده شود که به دلیل کمبود اعتبارات استانی تبدیل به پروژه ملی شد.

 

وی صاحبان اصلی این پروژه را مردم و اصحاب فرهنگ و هنر استان عنوان کرد و افزود: درخواست ما از مردم این است که در کردستان سرمایه گذاری کنند، چرا که هر چه در عرصه فرهنگ بیشتر سرمایه گذاری کنیم، بیشتر می توانیم به جوانان در عرصه فرهنگ و هنر خدمت کنیم.

رئیس اداره هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه تالار فرهنگ سنندج میراث معنوی مردم این شهر و اولین مکان فرهنگی کردستان بود، اذعان کرد: انتظار داریم رسانه ها مطالبه گر تکمیل این پروژه باشند و به آن سمت برویم که سازمان مدیریت و برنامه ریزی و استاندار کردستان برای تکمیل این پروژه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت کنند.

 

احمدی فضای پروزه تالار فرهنگ سنندج را متعلق به همه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان دانست و افزود: این تالار بزرگترین مجتمع فرهنگی هنری غرب کشور است که دارای یک سالت تئاتر به ظرفیت یک هزار و ۳۵۰ نفر و یک سالن سینما به ظرفیت ۳۵۰ نفر است.

 

وی به سیاست دولت در غیرمتمرکز برگزار کردن جشنواره های ملی نیز اشاره و خاطر نشان کرد: تالار فرهنگ سنندج این ظرفیت را دارد که میزبان برگزاری جشنواره های کلان کشوری همچون جشنواره فیلم و موسیقی فجر باشد چرا که سنندج از نقاط استراتژیک برای اجرای چنین جشنواره های ملی است.

 

عبید رستمی، رئیس انجمن هنرهای نمایشی کردستان نیز در جمع خبرنگاران عنوان کرد: زمانی می تونیم از هنرمند انتظار تولید مستمر داشته باشیم که حداقل نیازهایش را تامین کنیم.

 

وی ادامه داد: متاسفانه یکی از بزرگترین چالش های هنرمندان ما در استان کمبود مکان تمرین، تولید و اجرا است و از آنجایی کار جمعی به مکان مناسب و بودجه برای تولید نیاز دارد، متسفانه فرایند عرضه و تقاضا در کارهای فرهنگی در این استان ابتر است.

رستمی، با بیان اینکه کمبود فضای تخصصی فرهنگی عمده مشکل هنرمندان استان است، تصریح کرد: مجتمع های حال حاضر استان کاربردی نیست و چند منظوره ساخته شده است و فضای اختصاصی برای تولید آثاری همچون فیلم، عکس، موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی در استان وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه تاکنون میلی برای تمام شدن تالار مرکزی سنندج وجود نداشته است، اذعان کرد: مگر می شود بعد از 14 سال شاهد پیشرفت 30 درصدی چنین پروژه عظیمی بود.

 

رئیس انجمن هنرهای نمایشی کردستان همچنین گفت: وجود فضای فرهنگی، تولید مستمر را در پی دارد و بر همین اساس نیز عرضه و تقاضا در جامعه برای کارهای فرهنگی وجود دارد و خانواده های ما کالاهای فرهنگی را در سبد خانوار خود قرار می دهند.

 

رستمی به تاثیرات مخرب کالاهای غربی چون ماهواره اشاره کرد و افزود: بخش از افراد جامعه به خاطر نبود کالای فرهنگی داخلی به سمت کالاهای غربی چون ماهواره روی می آورند و بررسی نشان می دهد که تاثیرات مخرب فرهنگی این کالاها بر روی خانواده و جامعه چه اندازه تاثیر منفی دارد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه هم وزارتخانه و هم شخص استاندار باید ورود جدی به این قضیه پیدا کنند، خاطر نشان کرد: نحوه بودجه ریزی برای فضای فرهنگی استان بیشتر شبیه شوخی است و کارها پیش نمی رود و عزم جدی که در پیشروی این پروژه باشد، وجود ندارد.

 

و سخن آخر اینکه از آنجاییکه حوزه فرهنگ حوزه ظریف، تاثیرگذار، حساس و موثر است و بقیه حوزه ها نیز متاثر از این حوزه هستند، جا دارد بیش از پیش مقوله فرهنگی بودن کردستان عینیت یابد.

کد خبر 677697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha