به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، ظهور منجی بشریت، امری مسلّم است و بی هیچ تردیدی واقع خواهد شد. آنچه مورد اختلاف است، وقت ظهور است و این که آیا ظهور، تعجیل پذیر است یا خیر؟ و آیا ما وظیفه ای برای زمینه سازی آن داریم؟ در این زمینه دیدگاه های مختلفی، وجود دارد. انگیزه ظهور را باید در عوامل غیبت جست و جو کرد. باید علل غیبت را مورد توجه قرار داد و موانع را برطرف کرد تا زمینه ظهور مهیا شود.
انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) به پیروزی رسید و حضرت امام هدف این انقلاب و آرمان شهر نهایی آن را نیل به حکومت مهدوی و زمینه سازی برای ظهور حضرت معرفی کردند، بنا داریم در این گزارش به مناسبت بررسی بودجه کشور که بیانگر روند عملکردی یکسال آینده کشور است، گفتگویی با دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته باشیم تا ارزیابی کنیم، هدف زمینه سازی ظهور چه جایگاه در قانون گذاری ها و بودجه ریزی های کشور دارد که در ادامه می خوانید:
تنها 6 دهم درصد از بودجه کل کشور مرتبط با فرهنگ است
حجت الاسلام والمسلمین احمد مازنی، رئیس کمیته فرهنگی کمیسیونِ فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرگزاری شبستان با اشاره به ضرورتِ تصویب بودجه برای نشر فرهنگ مهدویت و زمینه سازی ظهور در کشور، اظهار کرد: حوزه فرهنگ در بودجه و اعتبارات کشور به صورت کلی باید حد و اندازه مناسب خود را داشته باشد و براساس اخباری که دارم تنها 6 دهم درصد از بودجه کل کشور مرتبط با فرهنگ است.
وی با بیان اینکه متوجه اهمیت بودجه فرهنگ نیستیم، تصریح کرد: مولفه های زیرمجموعه حوزه فرهنگ گسترده و یکی از آنها مهدویت است اما برخی ممکن است بگویند که دین و مذهب زیرمجموعه فرهنگ هستند و برخی نیز معتقدند که فرهنگ زیرمجموعه دین و مذهب است، اما بطورکلی زمانی که به فرهنگ اهمیت داده شود، موضوعات زیرمجموعه مانند فرهنگ مهدویت نیز مورد توجه قرار می گیرد.
مهدویت و انتظار، موضوعی استراتژیک و راهبردی برای کشور است
مازنی با اشاره به اینکه بخشی از فرهنگ دینی ما مرتبط با موضوع مهدویت است، افزود: مسئله مهدویت و انتظار برای ما استراتژیک و راهبردی است و نگاه و باور ما به نظام سیاسی فرهنگی دنیا را نشان می دهد و ما همواره باید به سمت این افق های روشن حرکت کنیم که چشم انداز آنها بلند و متعالی است و در حوزه مهدویت محقق می شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: دقت لازم را نداشتم که در بودجه امسال به مهدویت توجه شده است یا نه، اما بودجه کلی فرهنگی کشور کوچک است که قطعا متعاقب آن بودجه مهدویت نیز کاهش داشته است.
تدوین پیوست مهدوی برای قوانین، ماموریت نهادهای فرهنگی شود
وی در پاسخ به این سوال که در تصویب قوانین کشور چه میزان توجه به زمینه سازی ظهور در دستور کار است و آیا پیوست مهدوی قوانین ما دارد، تصریح کرد: تدوین پیوست فرهنگی برای قوانین در حوزه وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در تعیین پیوست مهدوی برای قوانین نیازمند پیش بینی بودجه هستیم و معتقدم دستگاه های متولی مانند سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در این زمینه اقدام کنند.
مازنی خاطرنشان کرد: به دستگاه های فرهنگی باید در این زمینه ماموریت داده و بودجه لازم آنها نیز تهیه شود تا بتوانند به تدوین پیوست های مهدوی برای اقدامات و قوانین بپردازند.
ضرورت تقویت نهادها و موسسات مهدوی کشور
حجت الاسلام والمسلمین احد آزادیخواه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت وگو با خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که مهدویت چه جایگاهی در قانونگذاری های کشور دارد و آیا در تصویب قوانین به پیوست زمینه سازی آنها برای ظهور توجه می شود، اظهار کرد: مخالف آن هستم که به عنوان یک مصداق جزئی، موضوع مهدویت را ذیل پیوست فرهنگی مطرح کنیم اما معتقدم نهادهای مرتبط با موضوع مهدویت مانند بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) و ... که در زمینه مهدویت مشغول به کار هستند، باید تقویت شوند.
وی اضافه کرد: در جدول 17 بودجه، باید موسساتی که در موضوعات انتظار و مهدویت و آخرالزمان در حال اجرای طرح ها و اقدامات خوب هستند، تقویت شوند که متاسفانه اصل این جدول در بودجه امسال، نادیده گرفته شده است.
سازمان تبلیغات اسلامی، متولی توزیع بودجه فرهنگی کشور شود
آزادیخواه با اشاره به اینکه البته به منظور نظارت بهتر این بخش از بودجه حذف شده است اما ردیف های بودجه ای این بخش باید دیده شود، تصریح کرد: این بودجه ها باید در اختیار حوزه های مرتبط فرهنگی قرار گیرد که موسسات مرتبط با مهدویت، قرآن، سبک زندگی و فضای مجازی را شامل شوند و معتقدم در این زمینه بهترین نهاد، سازمان تبلیغات اسلامی است که رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در جلسه غیرعلنی اعلام کرد، این بودجه را در اختیار سازمان تبلیغات اسلامی خواهند گذاشت تا توزیع کند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اگر بودجه جدول 17 حذف شود، کم کم فرهنگ مهدویت و انتظار در این کشور فراموش خواهد شد، افزود: هرساله از محل بودجه جدول 17 کمک های بسیار خوبی به موسسات و نهادهای مهدوی کشور صورت می گرفت.
وی با اشاره به اینکه در بودجه 97 اینگونه بنا داریم پیش بینی کنیم که سازمان تبلیغات اسلامی توزیع کننده بودجه فرهنگی کشور باشد، تاکید کرد: نظارت برای حُسن اجرا و هزینه کرد بودجه بهتر خواهد شد.
پیوست فرهنگی در هر مصوبه ای براساس نیاز تعیین می شود
آزادیخواه با اشاره به اینکه امروز مصوبات مجلس متناسب با پیوست فرهنگی به تصویب می رسد، گفت: اگر بناست در منطقه ای جاده ای احداث شود، پیوست فرهنگی مرتبط با مهدویت نمی توان ارائه داد اما در برخی از مصوبات عمرانی و فرهنگی کشور، پیوست فرهنگی با رویکرد مهدویت لازم است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: فرضا برای ایجاد و احداث یک پروژه در استان قم، به منظور انجام پژوهش های مرتبط با حوزه مهدویت باید پیوست مرتبط با این فرهنگ را در نظر داشته باشیم.
نظر شما