بررسی تمدن در جهان اسلام

خبرگزاری شبستان:کتاب " بحثی در رابطه با تمدن در جهان اسلام – رویکرد انتقادی به اسلام و مدرنیته" با ویرایش لطفی سونار سال ۲۰۱۷ میلادی در ۴۳۳ صفحه از سوی انتشارات اکسفورد (شعبه هند) منتشر شد.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان؛ به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات، کتاب " Debates on Civilization in the Muslim World – Critical Perspective on Islam and Modernity"؛ بحثی در رابطه با تمدن در جهان اسلام – رویکرد انتقادی به اسلام و مدرنیته با ویرایش لطفی سونار سال 2017 میلادی در 433 صفحه از سوی انتشارات اکسفورد (شعبه هند) منتشر شد.

لطفی سونار، استاد گروه جامعه شناسی دانشگاه استانبول است. او بیشتر به موضوعاتی چون تئوری‌های جامعه شناسی کلاسیک، شرق شناسی، مدرن سازی، تحولات اجتماعی و اقتصاد سیاسی علاقه دارد. مولف معتقد است: تمدن از زمان تولد آن به عنوان یک مفهوم، با برخورد ها و تعریف های گوناگونی مواجه بوده است. در جهان اسلام، تمدن مدرن، عمدتا از یک شیوه زندگی توسط استعمارگران باب شده است.

مقالات این کتاب بیشتر به فرایند تاریخی تمدن مدرن سازی جهان پرداخته است.  مولف در بحث تمدن در جهان اسلام بیشتر به دنبال درک گرایشات فکری اروپایی است و همچنین موضوعات تمدن مدرنیته، جهانی سازی و آینده بحث های تمدن را بررسی کرده است.

این کتاب در سه فصل با عناوین بحث و بررسی تمدن، مباحثه ای درباره تمدن در جهان اسلام معاصر و مدرنیته، جهانی شدن و آینده بحث تمدنی تدوین شده است. مقالات فصل اول این کتاب شامل تصور تمدن در قرن هجدهم- تئوری جامعه شناسانه؛ از آنتونی پاگدن، تجدید نظری در خصوص تمدن و مولفات آن – مقاطع تاریخی و طبقه بندی های جامعه؛ از  لطفی سونار و پرسش دوره های مختلف تمدن اسلامی – یک دوره شماری متفاوت؛ از مصطفی دیمیکری است.

چشم انداز سفارشی و عمرانی - بیانگر بحث و بررسی تمدن؛ از وحیدالدین اسیک، فراتر از تمدن: پان اسلامگرایی، پان آسیایی و شورشی علیه غرب؛ از کیمل ایدین، تعامل تصور توسعه و تمدن در اندیشه ترکی؛ از نکمتین دوغان، فراز و فرود اندیشه تمدنی در نگرش سیاسی مسلمانان معاصر ؛ از خلیل ابراهیم ینیگم، مطالعه مجدد شریعتی: جستجویی در مسایل دین و جامعه؛ از سید جواد میری،  فرهنگ و تمدن در تفکر علی عزت بیگویچ؛ از محمد حاکی اکین و بحث و بررسی اسلام، سنت و مدرنیته در تفکر معاصر اسلام و عرب: دیدگاه حسن حنفی و عبدالله لارویی؛ از دریس حبطی ازجمله مقالات موجود در فصل دوم این کتاب است.

مولف در فصل سوم به گردآوری مقالاتی چون اشتباه مدرنیته و توسعه در جهان اسلام؛ از فرید التاس، تمدن در زمان جهانی شدن: پیامدهای جهانی شدن برای تنش بحث های تمدنی؛ از یونس کایا، مفهوم سازی تمدن بین مولفات آن و چند فرهنگی؛ از مراد سیمریک و مبانی معرفت شناختی برای تصور پویای تمدن ها و روابط بین فرهنگ ها؛ از خسرو باقری نوپرست پرداخته است.

کد خبر 677987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha